Do sąsiadów z pionu na rogu północno-zachodnim - Avia 7 Kraków

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
Matys

Do sąsiadów z pionu na rogu północno-zachodnim - Avia 7 Kraków

Postautor: Matys » 24 kwie 2018, 21:40

Drodzy sąsiedzi pionu mieszkań ok. 62m2 na rogu północno-zachodnim,

Niestety zmuszony jestem do zwrócenia się do Was w bardzo nieprzyjemnej sprawie. Po apelu żeby nie wyrzucać petów z balkonów byłem dość pozytywnie zaskoczony ponieważ póki co niemal ich nie zbieram. Niestety ktoś doszedł do wniosku (zapewne ekipa wykończeniowa), że nie chce mu się schodzić do kontenera i zamiast petów wyrzucił z balkonu gruz... Wygląda to tak jakby zamiatał balkon i wszystko przesypał w szparę między posadzką a barierką, bo wszystko znalazło się u mnie na tarasie a niemal nic na trawie.

Z całym szacunkiem, ale to jest trochę przegięcie. Sam zrobiłem wiele rundek z mieszkania do kontenera i wiem, że jest to męczące, ale wypadałoby mieć trochę szacunku do innych. Remont nie trwa wiecznie i jakoś trzeba to noszenie przeboleć. Szczególnie, że ktoś za to płaci (zapewne niemało).

Poniżej załączam kilka zdjęć (reszta w kolejnych komentarzach):

Obrazek

Obrazek

Jeżeli ktoś poznaje swoje fanty to bardzo proszę zareagować i pogadać z ekipą.

Na zakończenie zwracam się do Państwa z apelem: bardzo proszę o upilnowanie swoich ekip, aby w przyszłości ograniczyć takie patologiczne zachowania do minimum. Proszę również o zwrócenie uwagi aby petów i opakowań po fajkach nie wyrzucać z balkonu tylko do kosza albo popielniczki.

Pozdrawiam

Matys

Re: Do sąsiadów z pionu na rogu północno-zachodnim - Avia 7 Kraków

Postautor: Matys » 24 kwie 2018, 21:40

Obrazek

Obrazek

Matys

Postautor: Matys » 24 kwie 2018, 21:41

Obrazek

arekkr

Postautor: arekkr » 26 kwie 2018, 20:02

Matys jestes moim sasiadem ;) bardzo sie ciesze ze poruszyles ten temat, widze ze problem dotyczy klatki A .

Szanowni Panstwo, (dotyczy pionu klatki A) mieszkanie okna na polnoc oraz balkonowe na poludnie, prosze kolejny raz o pilnowanie ekipy budowlanej ( brygada z Ukrainy) o nie wyrzucanie smieci przez okno ,jak juz kiedys pisalam pety,pudelka po papierosach mozna wyrzucic do kosza.
Informacja do osoby ktora rzucila w zeszlym tygodniu do naszego ¨¨ogrodka ¨¨ zdechlego golebia( w fazie duzego rozkladu) :evil: ma sie dobrze bedzie tam lezal jeszcze przez kilka tygodni, obecnie nam nie przeszkadza, polezy sobie jeszcze do wakacji .

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”