Panel windy i jego uszkodzenie - klatka C Avia 7

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
_dani

Panel windy i jego uszkodzenie - klatka C Avia 7

Postautor: _dani » 26 maja 2018, 12:54

W klatce C mamy artystę, który upiekszyl nam panel w windzie poprzez wyrycie X na wyświetlaczu. Drzwi wejściowe na klatce sa ciagle otwarte i tak na prawde kazdy moze sobie wejsc i robić co chce. Pomijam już fakt, że lepiej becelic na ochronę niż założyć monitoring w windach......

klukli26

Re: Panel windy i jego uszkodzenie - klatka C Avia 7

Postautor: klukli26 » 26 maja 2018, 17:02

Cały czas są otwarte drzwi do wejścia na klatkę i uważam ze to my jako mieszkańcy może tylko na to wpłynąć i przestać blokować drzwi kawałkami drewna na cały dzień ! Co chwile kiedy wchodzę do klatki drzwi są otwarte na oścież lub przekręcony zamek żeby się nie zamykały.. ludzie ! Przecież ten blok i te klatki będą zaraz wyglądać jak po wojnie a mija zaledwie 3 miesiące od odebrania mieszkań...... przecież my za to płacimy wiec pomyślmy trochę !

_dani

Postautor: _dani » 26 maja 2018, 20:37

klukli26 pisze:Cały czas są otwarte drzwi do wejścia na klatkę i uważam ze to my jako mieszkańcy może tylko na to wpłynąć i przestać blokować drzwi kawałkami drewna na cały dzień ! Co chwile kiedy wchodzę do klatki drzwi są otwarte na oścież lub przekręcony zamek żeby się nie zamykały.. ludzie ! Przecież ten blok i te klatki będą zaraz wyglądać jak po wojnie a mija zaledwie 3 miesiące od odebrania mieszkań...... przecież my za to płacimy wiec pomyślmy trochę !

Za każdym razem je zamykam po czym za chwilę znów ktoś je otwiera

klukli26

Postautor: klukli26 » 27 maja 2018, 0:33

Dziś drzwi były tez otwarte i co mnie zdziwiło ? Wchodziło pare osób i nikt nie zamknął... dziwi mnie to.. widziałam tez „znaczek” na wyswietlaczu windy... tragedia jak można tak nie szanować rzeczy

LilaVanila

Postautor: LilaVanila » 27 maja 2018, 23:47

może lepiej zainwestować w monitoring? Mam niestety obawy że nasza ochrona jest niestety trochę iluzoryczna :(

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 28 maja 2018, 10:22

Zawsze myślałam, że będę przeciwna likwidowaniu ochrony, ale w wypadku naszego bloku, a zwłaszcza klatki C, ona chyba rzeczywiście mija się z celem. Po kilka razy w ciągu dnia wychodzę z bloku i nigdy nie natrafiam na ochroniarza. Widzę go tylko, gdy idę wyrzucić śmieci.

Na moim poprzednim osiedlu (również budowanym przez Budimex kilka, czy już może kilkanaście, lat temu) przy ul. Bajecznej 2B na Dąbiu jest ochrona, jednak wyraźnie odczuwa się tam jej obecność. Tyle że osiedle jest inaczej skonstruowane - kilka bloków z jednym większym dziedzińcem, z jedną bramą, na przeciw której znajduje się pomieszczenie ochrony.

Nie wiem, na jakiej zasadzie zostało to tam zorganizowane, nie wiem również, kto blokiem zarządza, ale ochroniarze pełnią tam też inne funkcje. W ciągu dnia podlewają rośliny, grabią liście, odśnieżają, wraz ze sprzątaczką sadzą kwiaty itp. Oczywiście wykonują również obchody. Pewnie zarabiają więcej, ale po pierwsze osiedle nie zatrudnia ogrodnika, a po drugie - jak już napisałam wyżej - są zauważalni na osiedlu, wiadomo, czym się zajmują. Są też nieco młodsi, myślę, że 45+, 50+.

Nam ogrodnik też by się swoją drogą przydał, choćby do rozłożenia na trawie natryskiwacza.

Daniel.N

Postautor: Daniel.N » 01 cze 2018, 9:00

Co do porysowanego wyświetlacza to napewno jakiś pracownik któregoś z mieszkań bo nie wydaje mi się żeby mieszkaniec to zrobił
Co do drzwi to wiadomo ciągle jeszcze remonty więc jeszcze to będzie trwać wiadomo że jak się otworzy to po zakończeniu powinno się zamknąć ale to czasem jest zbyt trudne do zrozumienia ale niestety są też przypadki jak ja miałem gdzie otworzyłem drzwi i czekałem na transport bo już był na osiedlu a wolałem siebie przygotować bo wnosielm szkło i to duże bo na ścianę ale oczywiście zawsze się ktoś znajdzie co mu już przeszkadza widząc że stoję przed klatka mimo to Pani zapragnela zamknąć wtedy poprosiłem żeby tego tego nie robiła jednak bez skutecznie zamknęła i uciekła po schodach no cóż czasem tak bywa ale miejcie trochę zrozumienia dla innych :)

arekkr

Postautor: arekkr » 04 cze 2018, 14:48

LilaVanila pisze:może lepiej zainwestować w monitoring? Mam niestety obawy że nasza ochrona jest niestety trochę iluzoryczna :(

Zgadzam sie z Toba ,ochrona nie jest w stanie kontrolowac wszystkiego ,monitoring bedzie najlepszym rozwiazaniem ,mysle ze na spotkaniu wspolnoty warto poruszyc ten temat, moze nawet rezygnacja z ochrony ,bo ja osobiscie na dzien dzisiejszy, slabo widzie jakosc uslug ;)
Instalacja kamer w windach , wejsciu do klatki i garazu to super pomysl ,mamy jeszcze tzw pomieszczenie na wozki czy rowery z ktorych pewnie ktos korzysta .

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”