Uchwała o odwołaniu ochrony w bloku - Avia 7

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
AnnaNY

Uchwała o odwołaniu ochrony w bloku - Avia 7

Postautor: AnnaNY » 14 lis 2018, 12:36

Cześć,

Czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja z odwołaniem ochrony ? W Marhal widzę ze niby 60% nie glosowało(co obejmuje tylko głosy w systemie) ale z tego co pamiętam to na spotkaniu wspólnoty było blisko 50% więc teoretycznie powinniśmy być blisko zamknięcia uchwały.

raffi

Re: Uchwała o odwołaniu ochrony w bloku - Avia 7

Postautor: raffi » 16 lis 2018, 18:26

Z tego co widac to raczej wspolnota zrezygnuje z ochrony napewno zostanie nam pare zloty w kieszeni z czynszu z mieszkania jak i z garazu ponad 1zł z m2 mam nadzieje tylko ze niebedziemy tego zalowac bo napewno przed blokiem parkowac beda samochody gdzie popadnie bo juz nikt nie zwroci uwagi.

Asiunia93

Postautor: Asiunia93 » 17 lis 2018, 10:49

Myślę że nie będziecie żałować odwołania ochrony , bo ta ochrona na prawdę to nic nie robi , płacimy tylko ciężkie pieniądze za tych emerytów którzy siedzą w lecie i się opalają na krzesełkach , I za to mam mu płacić 150 zł miesięcznie to ja dziękuje bardzo , ja uważam że jak sądziedzi będą na wzajem się pilnować i zamykać za sobą np. furtkę to będzie dobrze. :)

Matys

Postautor: Matys » 28 lis 2018, 11:04

raffi pisze:mam nadzieje tylko ze niebedziemy tego zalowac bo napewno przed blokiem parkowac beda samochody gdzie popadnie bo juz nikt nie zwroci uwagi.

"Będą" parkować? Teraz kiedy jest ochrona, ktoś potrafi zaparkować na tym kawałku chodnika przy ich drzwiach :) i oni i tak nie reagują. A jeżeli nawet to ktoś z tych ochroniarzy tak parkuje to tym bardziej trzeba przyspieszyć proces podziękowania za "usługi" :)

Poza tym nie ma co gdybać i się zastanawiać. Jak chcemy porządek to strefa zamieszkania sama załatwi sprawę. Póki co samochody i tak będą stały gdzie popadnie. A garaże ponoć stoją w połowie puste.

Miłego dnia :)

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”