Ogrzewanie w bloku Avia 7

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
magg

Re: Ogrzewanie w bloku / działanie ogrzewania w domu - Avia 7

Postautor: magg » 03 paź 2018, 20:44

Czy ktoś w sprawie ogrzewania kontaktował się z administracją, jaki był czas oczekiwania na ich interwencję? Gdzie powinnam szukać danych kontaktowych?
U mnie niestety mimo odpowietrzenia grzejników i odkręconych wszystkich zaworów grzejniki nadal zimne :(
Czy może powinnam jeszcze sprawdzić ustawienia na liczniku?

Daniel.N

Re: Re: Ogrzewanie w bloku / działanie ogrzewania w domu - Avia 7

Postautor: Daniel.N » 05 paź 2018, 21:40

magg pisze:Czy ktoś w sprawie ogrzewania kontaktował się z administracją, jaki był czas oczekiwania na ich interwencję? Gdzie powinnam szukać danych kontaktowych?
U mnie niestety mimo odpowietrzenia grzejników i odkręconych wszystkich zaworów grzejniki nadal zimne :(
Czy może powinnam jeszcze sprawdzić ustawienia na liczniku?

2 zawory przed i po liczniku oraz odprowadzenie czyli poniżej motylek odkrecany?

AnnaNY

Postautor: AnnaNY » 14 lis 2018, 13:56

Jak u was wygląda sytuacja z ogrzewaniem ?
U mnie kaloryfery na 5 stopniu są ciepłe ale nie gorące i zastawiam się czy tak słabo grzeją czy coś jest nie tak. Nie wiem na ile jest nastawione na klatce na dole ale też szału nie ma.
Wszystko jest odkręcone i odpowietrzone. Znajomi z innego bloku na piątce maja kaloryfery gorące na tyle, że nie da się ręki trzymać na kaloryferze dłużej niż 3 sekundy bo parzy.

Z kolei u mnie skręcone na 2 czasami coś stuka w kaloryferze bo grzeją. Cicho jest jak się podkręci ponad minimalna wartość więc trochę dziwne.

mop

Postautor: mop » 14 lis 2018, 16:33

Zależy jaką masz temperaturę w mieszkaniu. Mogą i na 5 być zimne, jeśli będzie 30 stopni. U nas na 5 nie są gorące.

AnnaNY

Postautor: AnnaNY » 15 lis 2018, 14:31

Każdy kaloryfer ma termostat więc logiczne, że będą zimne jeśli w mieszkaniu jest temperatura wyższa od maksymalnej dla danego kaloryfera na 5-tce. Ja nie opisuje sytuacji, w której mam 30 stopni na mieszkaniu.

Problem w tym, że w mieszkaniu jest zimno bo przez pare dni kaloryfery były skręcone, a mieszkanie wywietrzone wiec temperatura w okolicach 20 st.. Po ustawieniu kaloryfera na maksymalna wartość jest tylko trochę ciepły.

mop

Postautor: mop » 15 lis 2018, 16:33

OK, no u nas gorący też nie jest, ale wystarczająco ciepły, aby ogrzewać. Jeśli nie da się uzyskać pożądanej temperatury to pozostaje zgłosić i pewnie przyjdzie konserwator zobaczyć.

Daniel.N

Postautor: Daniel.N » 08 gru 2018, 22:50

Słabsze ogrzewanie? Od wczoraj
Też tak macie?

GRB

Postautor: GRB » 09 gru 2018, 16:51

Daniel.N pisze:Słabsze ogrzewanie? Od wczoraj
Też tak macie?

Tak, to chyba normalne przy takiej temperaturze na zewnątrz ;)

APR

Postautor: APR » 09 gru 2018, 22:11

Chyba nie bardzo normalne. Temperatura wody w moim kaloryferze to max 30 stopni i zaczyna być chłodno w mieszkaniu.

APR

Postautor: APR » 09 gru 2018, 22:13

Btw, zgłaszaliście już to administracji?

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”