Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 w Krakowie
Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 w Krakowie
Odebrał ktoś jeszcze mieszkanie ? Nikt się nie odzywa :p
Mieszkanie odebrane. Mnie niestety nie było przy tym, ale wiem, że ogólnie było bardzo dobrze i tylko szyby i parapet do szlifowania. Jak się dowiem czegoś więcej to dam znać.
Pozdrawiam i życzę odbiorów za pierwszym razem!
Pozdrawiam i życzę odbiorów za pierwszym razem!

Witam,
My również odebraliśmy mieszkanie. Wszystko było w porządku poza kilkoma rysami i odpryskami na szybach i lekko ukruszonym parapetem w kuchni (popatrzcie gdzie Pan z Budimexu kładzie dokumenty bo właśnie tam był ukruszony parapet). Atmosfera miła i przyjemna. Nasz majster powiedział, że mieszkanie jest bardzo dobrze zrobione i nie ma sie do czego przyczepić. Powodzenia wszystkim w odbiorach
My również odebraliśmy mieszkanie. Wszystko było w porządku poza kilkoma rysami i odpryskami na szybach i lekko ukruszonym parapetem w kuchni (popatrzcie gdzie Pan z Budimexu kładzie dokumenty bo właśnie tam był ukruszony parapet). Atmosfera miła i przyjemna. Nasz majster powiedział, że mieszkanie jest bardzo dobrze zrobione i nie ma sie do czego przyczepić. Powodzenia wszystkim w odbiorach

Jesteśmy po odbiorze w dniu dzisiejszym. Mieszkanie odebrane, jest kilka drobnych rzeczy do korekty (kosmetyka). Ogólnie atmosfera podczas odbioru spoko
Polecam odbierać mieszkanie z ekipą, gdyż czas na prawdę szybko leci i jak się nie znamy na budowlance to nie wychwycimy większości wad. Dosłownie w skrócie co mamy do poprawy:
- rysy na szybach, barierkach balkonowych i parapetach
- wgnieciona kratka grzejnika
- brak silikonowania przy oknach i drzwiach wejsciowych
- pęknięcia na ścianach
- zabrudzenia po silikonie, fugach, kleju itd.
- luźna klamka od drzwi wejściowych
Rekompensata to usunięcie usterek i kilka worków kleju do płytek.

- rysy na szybach, barierkach balkonowych i parapetach
- wgnieciona kratka grzejnika
- brak silikonowania przy oknach i drzwiach wejsciowych
- pęknięcia na ścianach
- zabrudzenia po silikonie, fugach, kleju itd.
- luźna klamka od drzwi wejściowych
Rekompensata to usunięcie usterek i kilka worków kleju do płytek.
-
marcinc pisze:Ja tez jutro o 12.00 klatka A 2p.
I jak ? udało się odebrać? my odebraliśmy

Z usterek to widzę, że to standard co u wszystkich czyli :
- rysy na szybach, okna do regulacji
- puszki w kuchni nie równo u nas były ułożone względem siebie więc pewnie będziemy poprawiać bo chcemy szkło kłaść na ścianę, przy płytkach nie widać by było tej różnicy
- delikatne uwypuklenie na ścianie do wytarcia
Czy ktoś zauważył z zewnętrznej strony drzwi jakieś niedociągnięcia i ma to zgłosić do zarządcy budynku z prośbą o poprawę, u nas Pan z Budimexu twierdził że nie może tego wpisać w protokół bo mieszkanie zaczyna się za drzwiami

Generalnie firma z którą odbieraliśmy mieszkanie też powiedziała że wszystko jest ok i te poprawki to takie kosmetyczne. Oczywiście w ramach rekompensaty kilka worków kleju do płytek.
PS. Jak ktoś nie ma jeszcze firmy do odbioru to proszę o info to mogę podesłać komuś namiar na maila. Dobra cena i pełna profeska.
Takie pytanie odnośnie tych pęknięć na ścianie i rekompensaty budimexu: nikt nie zrobił tak ze odebrał mieszkanie a w protokole wpisał ze w ciągu 14 dni maja to naprawić ? Przecież to oni powinni poprawić to wszystko chyba ze mieszkańcy godzą się na te materiały bo nie chcą czekać i sami to robią ?
Tak samo z rysami na szybie, jak można polerować szybę ? Przecież ona robi się cieńsza i traci swoje właściwości, pytałam znajomych architektów to mówią ze absolutnie nie zgodzili by się na polerowanie tylko szyba do wymiany
Tak samo z rysami na szybie, jak można polerować szybę ? Przecież ona robi się cieńsza i traci swoje właściwości, pytałam znajomych architektów to mówią ze absolutnie nie zgodzili by się na polerowanie tylko szyba do wymiany
-
klukli26 pisze:Takie pytanie odnośnie tych pęknięć na ścianie i rekompensaty budimexu: nikt nie zrobił tak ze odebrał mieszkanie a w protokole wpisał ze w ciągu 14 dni maja to naprawić ? Przecież to oni powinni poprawić to wszystko chyba ze mieszkańcy godzą się na te materiały bo nie chcą czekać i sami to robią ?
Nam zależało na czasie więc odebraliśmy mieszkanie , to nie są rysy które mają 0,2 mm wgłębienia na całych szybach tylko delikatne ryski w pojedynczych miejscach więc nie sądzę że od tego szyba stanie się cieńsza

jeśli ktoś się nie zgodzi na odbiór kolejny termin na wydanie mieszkania jest za ok msc czasu , a tak to umawia się w trakcie remontu na polerowanie i tam ewentualnie na jakieś inne drobne poprawki i budimex to naprawia. Oczywiście nie będziemy polerowali na własną rękę

Z tego co mi wiadomo, polerowanie szyb na wcześniejszych etapach nieraz kończyło się ich pęknięciem i w rezultacie wymianą szyb.
Magdalena89 pisze:marcinc pisze:Ja tez jutro o 12.00 klatka A 2p.
I jak ? udało się odebrać? my odebraliśmy
Z usterek to widzę, że to standard co u wszystkich czyli :
- rysy na szybach, okna do regulacji
- puszki w kuchni nie równo u nas były ułożone względem siebie więc pewnie będziemy poprawiać bo chcemy szkło kłaść na ścianę, przy płytkach nie widać by było tej różnicy
- delikatne uwypuklenie na ścianie do wytarcia
Czy ktoś zauważył z zewnętrznej strony drzwi jakieś niedociągnięcia i ma to zgłosić do zarządcy budynku z prośbą o poprawę, u nas Pan z Budimexu twierdził że nie może tego wpisać w protokół bo mieszkanie zaczyna się za drzwiami![]()
Generalnie firma z którą odbieraliśmy mieszkanie też powiedziała że wszystko jest ok i te poprawki to takie kosmetyczne. Oczywiście w ramach rekompensaty kilka worków kleju do płytek.
PS. Jak ktoś nie ma jeszcze firmy do odbioru to proszę o info to mogę podesłać komuś namiar na maila. Dobra cena i pełna profeska.
Hej Magdalena89, czy dałabyś radę wysłać mi wiadomość prywatną (uu mnie niestety nie działa ta funkcja...)? Chciałabym się z Toba skontaktować w sprawie ekipy do odbioru mieszkania, a wolałabym tutaj nie wrzucać adresu mailowego

Witam. Ja miałem odbiór dziś o godzinie 9. Nie odebrałem mieszkania,pęknięcia ścian w każdym pomieszczeniu, ruszająca się balustrada na balkonie, krzywa ściana w przedpokoju. Reszta całkiem przyzwoicie wykonana. Atmosfera w trakcie odbioru bardzo miła i wesoła:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”