Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 Kraków
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 Kraków
Czyli teoretycznie rzecz biorąc można żądać zadośćuczynienia z powodu opóźnienia? Dla mnie 20 luty to deadline - kończy mi się niedługo obecny wynajem. NIe mogę sobie pozwolić na większe opóźnienia 

hm... jeżeli masz "standardową" umowę, to zadośćuczynienie z powodu opóźnienia należy Ci się dopiero wtedy, gdy nastąpi opóźnienie przeniesienia własności. Inne terminy, niestety, w zasadzie są bez znaczenia...
-
Tak, deweloper nie ponosi żadnych konsekwencji, jeśli nie dotrzyma terminu 20 lutego. Ostatnio odbiory w dwóch blokach też się na siebie częściowo nałożyły.
Na orlinskiego 12 już odbierają po wpisach widziałem chyba nawet 16 ktoś ma odbiór więc myśląc że około tego dnia będzie koniec to tydzień wcześniej będą dzwonić więc wychodzi ze do pierwszych osób może już przed 10 czyli przyszłym tygodniu może już być 1 telefon pewnie będą szli od klatki A choć mówili że nie koniecznie tak będzie ale znając fakty, będą pewnie po koleii szli mieszkaniami
Kolejność odbiorów mieszkań jest podobno taka sama z jaką deweloper odbierał mieszkania od podwykonawcy. To oznacza że jeśli w Waszym mieszkaniu trzeba było coś jeszcze poprawiać czy wymieniać (przed odbiorem przez Bx) to automatycznie trafia ono na szary koniec listy odbiorowej całego bloku.
Byłem przed chwila w budimexie, tak jak ktoś już wcześniej pisał, budynek nie jest odebrany od wykonawcy i nikt nie był w stanie podać przybliżonej daty odbioru mieszkań. Trzeba cierpliwie czekać na telefon. Jedyne co udało mi sie załatwić to dostałem rzut instalacji w moim mieszkaniu.
Życzę wszystkim cierpliwości i powodzenia w odbiorach, które mam nadzieje ruszą w najbliższym czasie
Życzę wszystkim cierpliwości i powodzenia w odbiorach, które mam nadzieje ruszą w najbliższym czasie

_dani pisze:Byłem przed chwila w budimexie, tak jak ktoś już wcześniej pisał, budynek nie jest odebrany od wykonawcy i nikt nie był w stanie podać przybliżonej daty odbioru mieszkań. Trzeba cierpliwie czekać na telefon. Jedyne co udało mi sie załatwić to dostałem rzut instalacji w moim mieszkaniu.
Ten rzut dostałeś powykonawczy?
APR pisze:_dani pisze:Byłem przed chwila w budimexie, tak jak ktoś już wcześniej pisał, budynek nie jest odebrany od wykonawcy i nikt nie był w stanie podać przybliżonej daty odbioru mieszkań. Trzeba cierpliwie czekać na telefon. Jedyne co udało mi sie załatwić to dostałem rzut instalacji w moim mieszkaniu.
Ten rzut dostałeś powykonawczy?
Powykonawczy dostaniemy przy odbiorze to jest rzut na podstawie projektu
-
Mnie pani przez telefon powiedziała, że blok nie jest odebrany, ale dokładają starań, by zdążyć przed 20 lutego.
Również byłam dziś na Avii i... wizyta ta znów napełniła mnie optymizmem. W porównaniu ze stanem sprzed 2 tygodni wydaje mi się, że jest nieźle.
Zniknęła budka z ochroniarzami. W żadnym mieszkaniu ani na klatce nie trwały prace, nie widziałam żadnych budowlańców. Okna wymyte, na wszystkich oderwane naklejki. Ogrodzenie budowlane co prawda jeszcze jest, ale do zdjęcia pewnie w jeden dzień.
Zamontowano tablice informacyjne. Wysprzątany jest chodnik w środkowej części. Nareszcie zobaczyłam, w którym dokładnie miejscu i którędy wchodzi się do mojej klatki.
Również byłam dziś na Avii i... wizyta ta znów napełniła mnie optymizmem. W porównaniu ze stanem sprzed 2 tygodni wydaje mi się, że jest nieźle.
Zniknęła budka z ochroniarzami. W żadnym mieszkaniu ani na klatce nie trwały prace, nie widziałam żadnych budowlańców. Okna wymyte, na wszystkich oderwane naklejki. Ogrodzenie budowlane co prawda jeszcze jest, ale do zdjęcia pewnie w jeden dzień.
Zamontowano tablice informacyjne. Wysprzątany jest chodnik w środkowej części. Nareszcie zobaczyłam, w którym dokładnie miejscu i którędy wchodzi się do mojej klatki.
Ostatnio się zastanawiałem czy to ogrodzenie budowlane nie stoi u nas dalej ze względu na Avie 8??? Ciągle tam trwają prace budowlane i korzystali cały czas z naszej drogi i parkingów stawiając na nich kontenery itd. Być może stąd jest u nas takie opóźnienie? Może chcieli zrobić wszystko na około bloku 8 bo potem jak odbierzemy mieszkania będą mieli problem z swobodnym kończeniem prac.
Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”