Ocieplanie i elewacja inwestycji Avia 7 w Krakowie Czyżynach

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
k59g

Re: Ocieplanie i elewacja inwestycji Avia 7 w Krakowie Czyżynach

Postautor: k59g » 16 lis 2017, 7:50

arekkr pisze:
k59g pisze:Z informacji od zaprzyjaźnionego bud.wynika ,że jest dalsze opóźnienie o ponad miesiąc.

Dzien dobry , powaznie sa opoznienia :) mysle ze sie wyrobia do wakacji :lol:

Prosze kilka zdjec , tak na poprawe humoru.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zyczę dalej dobrego samopoczucia i wytrwałości. :lol:

klukli26

Postautor: klukli26 » 16 lis 2017, 10:33

Ma ktoś może jakieś najnowsze zdjęcia jak wyglada nasza budowa na dzień 15 listopada czyli „zakończenie budowy” ? Jestem ciekawa jak wyglada sytuacja...

AnnaNY

Postautor: AnnaNY » 16 lis 2017, 22:24

Byłam tam we wtorek niestety zdjęć nie robiłam natomiast nie różni się to bardzo niż na zdjęciach powyżej. Coś zaczęli jedynie robić przed budynkiem. Wydaje mi się, że jeszcze pare tygodni potrzebuja na dokończenie. Nawet jeszcze nie zaczeli ogrodzenia robić. :roll:

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 16 lis 2017, 22:41

Oficjalnie budowa powinna się jednak zakończyć. Ja już np. zgłosiłam w banku chęć podpisania za kilka dni dyspozycji wypłaty transzy (robię tak przed każdą transzą), bo akurat będę w okolicy mojego oddziału. Wcześniej muszę opłacić "fotoinspekcję", liczę więc, że bank w jakiś sposób weryfikuje zgodność stanu zaawansowania budowy z umową (muszę przedstawić aneks).

klukli26

Postautor: klukli26 » 16 lis 2017, 23:19

Wydaje mi się ze pewnie dokańczali wszystko w środku przed terminem zakończenia budowy a zagospodarowanie zewnątrz mogą sobie jeszcze robić.. gdyby coś się działo to dostalibysmy informacje bo ostatnia transza ma być do 6 grudnia wiec w sumie już trzeba się szykować, ja osobiście idę złożyć dyspozycje jutro dlatego czekałam właśnie do 15 listopada czy czasami coś im nie „odbije” ze znowu coś przesuwamy.. ciekawe kiedy zaczną się odbiory i czy zdążą do lutego..

Matys

Postautor: Matys » 17 lis 2017, 9:26

Hej. My ustaliliśmy ostatnią transzę na dzisiaj (jako, że wszystko miało być gotowe 15tego) i będąc w środę pod blokiem trochę się zaniepokoiłem :) Dzwoniłem wczoraj do budimexu czy mogę spokojnie składać wniosek o ostatnią transzę i powiedzieli mi, że mogę składać. Że to jest kwestia dni jak wszystko będzie odebrane i oficjalnie zakończone. Ile w tym prawdy nie wiem, ale moja ostatnia transza wychodzi dzisiaj :)

eve

Postautor: eve » 17 lis 2017, 21:26

na stronie investmap.pl/watek/krakow-osiedle-avia,7065/16, na samym dole jest kilka świeżych fotek i widać, że trochę jeszcze zostało do zrobienia wokół bloku

arekkr

Postautor: arekkr » 17 lis 2017, 23:58

eve pisze:na stronie investmap.pl/watek/krakow-osiedle-avia,7065/16, na samym dole jest kilka świeżych fotek i widać, że trochę jeszcze zostało do zrobienia wokół bloku

Na zdjeciach calkiem calkiem :) to ^^Nasze^^ osiedle .Ogladajac zdjecia , zwrocilismy uwage na to ,ze bardzo niskie sa odleglosci miedzy oknem a balkonem pietra wyzej ,oraz te wystajace rury odplywowe z balkonow ,malo estetycznie ,ale wszystko wiaze sie z oszczednosci.

k59g :lol: co nam innego zostalo ,tylko spokojnie czekac :)

Aviator

Postautor: Aviator » 18 lis 2017, 22:58

Witajcie,
Bylem dziś przy budynku i spostrzeżenia:
-droga dojazdowa wykonana,
-brak słupów oświetleniowych,
-brak ogrodzenia enklawy oraz ogródków na parterze,
-na dziedzińcu dziś była sadzona roślinność ozdobna,
-do doklejenia okładzina kamienna na murkach,
-do nawiezienia humus przy pieszych arteriach,
-w kilku oknach włączone światło i widoczni tam robotnicy.

Wpisu do dziennika budowy o zakończeniu budowy wg mnie jeszcze nie ma.
W załączeniu kilka poglądowych zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_dani

Postautor: _dani » 04 gru 2017, 17:34

Zdjęcie z dziś. W kilku oknach było widać jeszcze robotników, ponadto, nie na wszystkich balkonach jest zamontowany plexiglas, ale bądźmy dobrej myśli ;)

Obrazek

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”