Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 Kraków

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
eve

Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 Kraków

Postautor: eve » 21 lip 2017, 20:45

wrobelki pisze:Mam nadzieję, że nie ma żadnych opóźnień i odbiory odbędą się jak najszybciej.

Nie liczyłabym na odbiór wcześniej niż w styczniu.

raffi

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 Kraków

Postautor: raffi » 23 lip 2017, 20:14

Wczesniej niz luty to niema co liczyc , w stczniu maja przekazywac avia 1 a nasz w lutym :D
Ostatnio zmieniony 18 paź 2017, 21:49 przez raffi, łącznie zmieniany 1 raz.

APR

Postautor: APR » 23 lip 2017, 20:27

raffi pisze:
eve pisze:Nie liczyłabym na odbiór wcześniej niż w styczniu.

raczej luty

Nie wiem jakie jest źródło waszych informacji. Ale z aktu notarialnego jasno wynika że deweloper zobowiązuje się zakończyć prace budowlane do dnia 15.09.2017, odbiory maksymalnie do 20.02.2017, a akty notarialne do końca kwietnia. Dzieląc ten czas przez ilość mieszkań, jasnym jest że odbiory zaczną się najpewniej w październiku.

jasiek

Postautor: jasiek » 23 lip 2017, 21:01

Trzrba liczyć ok trzy tygodnie wstecz od dnia z umowy czyli 20.02. Wcześniej nie ma co liczyć na odbiór niestety.

eve

Postautor: eve » 24 lip 2017, 23:09

APR pisze:Nie wiem jakie jest źródło waszych informacji. Ale z aktu notarialnego jasno wynika że deweloper zobowiązuje się zakończyć prace budowlane do dnia 15.09.2017, odbiory maksymalnie do 20.02.2017, a akty notarialne do końca kwietnia. Dzieląc ten czas przez ilość mieszkań, jasnym jest że odbiory zaczną się najpewniej w październiku.

Polecam przejrzeć wątki dotyczące odbiorów na innych etapach. Generalnie odbywają się 3-4 m-ce po oficjalnym zakończeniu budowy. I w zasadzie pokrywa się to z tym, co mówiono mi podczas załatwiania formalności związanych z umową. Dodajmy do tego fakt, że w grudniu mamy święta, koniec roku i trzech króli, a w tym okresie branża budowlana zazwyczaj w ogóle nie pracuje. Dlatego nie liczę na odbiór wcześniej niż w styczniu. Tym bardziej, że przed A7 mają jeszcze oddawać A3, O1, O3, A1, O5 i O12.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 25 lip 2017, 0:10

Ja mam MDM na rok 2018, ostatnią transzę przesuniętą na styczeń, więc i tak nie mogłabym odebrać w grudniu. Ciekawe, ile jest takich osób.

Selassie

Postautor: Selassie » 25 lip 2017, 11:35

jasiek pisze:Trzrba liczyć ok trzy tygodnie wstecz od dnia z umowy czyli 20.02. Wcześniej nie ma co liczyć na odbiór niestety.

Ja powiem Wam tak - my tez liczylismy na trzy tygodnie wstecz od daty z umowy (Avia 3 ) a odbiory zostaly zaplanowane na dwa dni przed tym terminem - wiekszosc dostanie mieszkania po nim, wiec radze sie przygotowac na pesymistyczny scenariusz

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 25 lip 2017, 14:13

Selassie pisze:
jasiek pisze:Trzrba liczyć ok trzy tygodnie wstecz od dnia z umowy czyli 20.02. Wcześniej nie ma co liczyć na odbiór niestety.

Ja powiem Wam tak - my tez liczylismy na trzy tygodnie wstecz od daty z umowy (Avia 3 ) a odbiory zostaly zaplanowane na dwa dni przed tym terminem - wiekszosc dostanie mieszkania po nim, wiec radze sie przygotowac na pesymistyczny scenariusz

Większość bloków mimo wszystko została oddana w terminie, więc nie ma co rodzić zawczasu fermentu ;)

jasiek

Postautor: jasiek » 25 lip 2017, 15:57

To nie jest sianie fermentu tylko odpowiedź na wpis wcześniej o tym, że ukończenie budowy jest we wrześniu i że odbiory zaczną się w październiku. Data ukończenia budowy jest datą kiedy deweloper otrzymuje wpis inspektora o ukończeniu prac = 100% prac na inwestycji. Budmiex po ok 3 miesiącach od terminu ukończenia budowy zaczyna przygotowania do odbiorów.
Nasz blok został ukończony w grudniu, a mieszkanie odbierałam jako jedna z pierwszych w naszej klatce i było to ok 5 kwietnia. Także fermentu nie sieję tylko dzielę się tym co wiem w tym temacie.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 25 lip 2017, 16:15

No ale przecież my mamy zakończenie budowy we wrześniu, a odbiór mieszkań do 20 lutego. Jestem realistką i nie spodziewam się telefonu wcześniej niż pod koniec stycznia, ale nie ma co od razu wieszczyć, że nie wyrobimy się do 20 lutego ;)

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”