Witam!
Czy ktoś wie czy jest możliwe przeniesienie domofonu w mieszkaniu do innego miejsca?
Jaka firma obsługuje te domofony?
Pozdrawiam.
Czy możliwe jest przeniesienie domofonu w nowym mieszkaniu - Avia 7
Re: Czy możliwe jest przeniesienie domofonu w nowym mieszkaniu - Avia 7
realsugar pisze:Witam!
Czy ktoś wie czy jest możliwe przeniesienie domofonu w mieszkaniu do innego miejsca?
Jaka firma obsługuje te domofony?
Pozdrawiam.
Tak, jest mozliwe, pytalam w trakcie odbioru. Z tego co wiem to robi to ekipa wykonczeniowa. Nalezy jednak pamietac, ze tracimy wtedy rekojmie (chociaz rozumiem chec zmiany miejsca domofonu, ktory zostal usytuowany w beznadzijenym miejscu)

Informacje o domofonie sa rowniez w calym zestawie dokumentow odbiorowych i kojarze, ze byla tam wzmianka o tej kwestii z technicznego punktu widzenia.
Trzeba wydłubać delikatnie kabelki i przenieść gniazdko, tylko zrób zdjęcie, albo zapamiętaj, jak były połączone z domofonem 

Dla czego by nie można 
Ja miałem zamontowany na ścianie która wywalam więc przenieść muszę
Co ciekawe zasilanie domofonu idzie od sufitu a sygnał od podłogi mają fantazje....

Ja miałem zamontowany na ścianie która wywalam więc przenieść muszę
Co ciekawe zasilanie domofonu idzie od sufitu a sygnał od podłogi mają fantazje....
Jaka fantazja wszystkie instalacje niskopradowe ida w peszlach w podlodze a przewod do przycisku dzwonkowego po suficie jak reszta instalacji elektrycznej nic tu dziwnego nie widze.
Za 100zl przeniosła nam firma od domofonów, żadnej gwarancji nie straciliśmy 

Karo88 pisze:Za 100zl przeniosła nam firma od domofonów, żadnej gwarancji nie straciliśmy
Możesz podać jakiś namiar na nich?

Niestety nie mam bo to nasza ekipa remontowa się z nimi kontaktowała. Ale mógłbyś zadzwonić do zarządcy budynku i poprosić o numer, oni w razie awarii mają napewno ☺
sylw pisze:Tak, jest mozliwe, pytalam w trakcie odbioru. Nalezy jednak pamietac, ze tracimy wtedy rekojmie (.
Ja przenosiłem sam i jak później przyszedł fachowiec do awarii to nawet się nie kapnął że jest na innej ścianie. A w tym samym dniu był też w innych mieszkaniach z tego pionu.
Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”