Ustanowienie strefy zamieszkania na osiedlu AVIA - Avia 7
Ustanowienie strefy zamieszkania na osiedlu AVIA - Avia 7
Według informacji od zarządcy A7 każdy mieszkaniec dostał pismo od BX dotyczące ustanowienia strefy zamieszkania na działce infrastrukturalnej. Ja zagłosuje na TAK i proszę wszystkich o zagłosowanie na tak. Ustanowienie strefy zamieszkania da nam możliwośc poprawy bezpieczeństwa na osiedlu a także poprawi organizacje .
Re: Ustanowienie strefy zamieszkania na osiedlu AVIA - Avia 7
Oraz wprowadzi zakaz stawiania pojazdów wzdłuż bloków.
Tak. Wprowadzi zakaz parkowania i o to chodzi
A myślałem, że chodzi o bezpieczeństwo a nie o zakaz parkowania
Jak na VII poprawi to bezpieczeństwo?

Popieram wprowadzenie strefy, ale jedynie, jesli jednocześnie zostanie wprowadzone oznakowanie umożliwiające parkowanie w miejscach nieutrudniających ruch samochodów i pieszych. Bezwzględny zakaz parkowania poza miejscami prywatnymi bedzie jedynie robieniem sąsiadom na złość. Priorytetem powinno być udrożnienie dróg pożarowych.
Re: Ustanowienie strefy zamieszkania na osiedlu AVIA
Popieram wprowadzenie strefy, ale jedynie, jesli jednocześnie zostanie wprowadzone oznakowanie umożliwiające parkowanie w miejscach nieutrudniających ruch samochodów i pieszych. Bezwzględny zakaz parkowania poza miejscami prywatnymi bedzie jedynie robieniem sąsiadom na złość. Priorytetem powinno być udrożnienie dróg pożarowych.
Nie ma takiej opcji niestety, wyłączone zostaną wtedy wszystkie miejsca łącznie z chodnikami przed blokiem na każdym bloku osiedla.
W razie gdybyś chciał to potwierdzić napisz do zarządcy nieruchomości.
Także niestety jeżeli ktoś będzie chciał Cię odwiedzić... ma spory problem z zaparkowaniem.
Owszem jest wspólny parking ale zakładając że z każdego bloku na Avii zniknie około 17 miejsc to gdzieś te 119 aut będzie musiało zaparkować:)
Tak jak wspomniałem moje poparcie jest warunkowe. Jesli nie bedzie możliwości wyznaczenia 'nieuciazliwych' ogólnodostępnych miejsc, moim zdaniem koszta względem zysków bedą zbyt duże. Wyraźnie zaznaczę to w odpowiedzi do zarządcy.
Oczywiście głosuję na tak, obecnie nawet zatrzymanie się nie pozwala zobaczyć czy z alejki spacerowej ktoś nie wychodzi czy wybiega.
Nie mówiąc już o tym, że czasami ciężko się osobowym przecisnąć jak z dwóch stron parkują, a co dopiero wozem strażackim. Piesi nie chodzą chodnikiem, co jest zrozumiałe, skoro jest zwężony przez auta.
A na wyznaczenie "nieuciążliwych" miejsc nie ma co liczyć. Gdyby możliwe było ich wyznaczenie zgodnie z obowiązującymi przepisami to deweloper by to zrobił pierwszy i sprzedał. Ze względu na odległość od budynku oraz drogi pożarowe tego nie zrobił.
Mnie też będą odwiedzali goście i albo dostaną mapę z zaznaczonymi ogólnodostępnymi miejscami, których w okolicy nie brakuje, łącznie z przeogromnym pasem startowym oddalonym 3 minuty piechotą, albo wyjadę ze swojego miejsca odpowiednio wcześniej.
Nie mówiąc już o tym, że czasami ciężko się osobowym przecisnąć jak z dwóch stron parkują, a co dopiero wozem strażackim. Piesi nie chodzą chodnikiem, co jest zrozumiałe, skoro jest zwężony przez auta.
A na wyznaczenie "nieuciążliwych" miejsc nie ma co liczyć. Gdyby możliwe było ich wyznaczenie zgodnie z obowiązującymi przepisami to deweloper by to zrobił pierwszy i sprzedał. Ze względu na odległość od budynku oraz drogi pożarowe tego nie zrobił.
Mnie też będą odwiedzali goście i albo dostaną mapę z zaznaczonymi ogólnodostępnymi miejscami, których w okolicy nie brakuje, łącznie z przeogromnym pasem startowym oddalonym 3 minuty piechotą, albo wyjadę ze swojego miejsca odpowiednio wcześniej.
-
Drodzy sąsiedzi, ja również jestem całym sercem za. Rozumiem złość osób, które nie mają wykupionego miejsca parkingowego. Ale niestety, pozostawienie tego jak do tej pory jest w moim odczuciu najgorszym co możemy zrobić. Ja z wózkiem dziecięcym mało kiedy mogę przejść po chodniku, bo zaparkowane auta mi to uniemożliwiają. Kilkukrotnie nie mogliśmy z mężem wjechać do garażu bo to co się dzieje wieczorem to nie wiem jak to opisać, a wezwanie straży miejskiej mało co daje :/ my również prosimy znajomych o zaparkowanie auta poza osiedlem lub im ustępujemy swoje.
Wszystko powyzej sie zgadza, ale nie zapominajmy o tym, ze pozwalamy strazy miejskiej na wjazd na nasze osiedle i jego patrolowanie, co ma rowniez swoje zle strony.
Jak juz ktos wyzej wspomnial, wszelkie odwiedziny robia sie problematyczne.
Jestem przeciwna parkowaniu gdzie popradnie, ale na pewno sa meisjca, w ktorych zaparkowane auta nie wadza i nie mam z tym problemu.
Jak juz ktos wyzej wspomnial, wszelkie odwiedziny robia sie problematyczne.
Jestem przeciwna parkowaniu gdzie popradnie, ale na pewno sa meisjca, w ktorych zaparkowane auta nie wadza i nie mam z tym problemu.
Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”