Cześć,
przeglądnęłam wszystkie Wasze posty zanim podpisaliśmy umowę na M. w bloku 2. Przyznam że były pomocne, zwłaszcza, że w internecie jest mnóstwo opinii o Murapol...No i mamy już umowę podpisaną na blok numer 2. Wybraliśmy mieszkanie ze względu na lokalizację i to że ten blok jest odsunięty do tyłu w stosunku do bieńczyckiej. Aczkolwiek dużym minusem jest to że jeszcze 2 bloki zanim osiedle zostanie skończone.
Czy mamy tu kogoś z bloku 2?
Zakup mieszkania w II etapie inwestycji Murapol Bieńczycka
Re: Zakup mieszkania w II etapie inwestycji Murapol Bieńczycka
Cześć,
zainteresowała mnie również ta inwestycja i zakup mieszkania w bloku nr 2. Czy ktoś z Państwa orientuje się jak wygląda sytuacja z miejscami parkingowymi w garażu? Czy są jeszcze wolne? Czekam na odpowiedź od dewelopera, ale zastanawia mnie czy ich ilość nie jest za mała i czy nie będzie to uciążliwe potem.
a druga sprawa, blok jest przy granicy działki, jaki jest plan na zagospodarowanie działki obok?
zainteresowała mnie również ta inwestycja i zakup mieszkania w bloku nr 2. Czy ktoś z Państwa orientuje się jak wygląda sytuacja z miejscami parkingowymi w garażu? Czy są jeszcze wolne? Czekam na odpowiedź od dewelopera, ale zastanawia mnie czy ich ilość nie jest za mała i czy nie będzie to uciążliwe potem.
a druga sprawa, blok jest przy granicy działki, jaki jest plan na zagospodarowanie działki obok?
Co do miejsc postojowych - w lipcu było wolnych już tylko kilka. Zresztą i tak w sumie było ich niecałe trzydzieści.
A jak na chwile obecną wygląda sytuacja z parkingiem ogólnodostępnym na zewnątrz? Brakuje tych miejsc? Wydaje się ich być ciut za mało przy tej ilości mieszkań. Czy ktoś z obecnych mieszkańców mógłby się wypowiedzieć w tym temacie? Czy ta kwestia jest uciążliwa dla Państwa?
Miejsc już zaczyna być zbyt mało.
Miejsc brakuje mimo, że auta parkują tam gdzie nie powinny. Droga pożarowa, plac manewrowy.
Dla 1 etapu mieliśmy zapewnienie o stosunku miejsc postojowych do mieszkań na poziomie 0.65 (uwzględniając, że 60 to miejsca prywatne).
murapol.pl/images/upload/inwestycje/krakow-wieliczka/bienczycka/galeria/krak%C3%B3w_folder%20na%20podstron%C4%99%20bienczycka_XII%202014.pdf
Martwi fakt, że patrząc na etap II, widać, że NIE POWSTANĄ dodatkowe miejsca, poza 25 miejscami w hali garażowej. Zatem współczynnik ulegnie radykalnemu pogorszeniu. Zastanawiam, się nawet jak to jest możliwe.
Dla 1 etapu mieliśmy zapewnienie o stosunku miejsc postojowych do mieszkań na poziomie 0.65 (uwzględniając, że 60 to miejsca prywatne).
murapol.pl/images/upload/inwestycje/krakow-wieliczka/bienczycka/galeria/krak%C3%B3w_folder%20na%20podstron%C4%99%20bienczycka_XII%202014.pdf
Martwi fakt, że patrząc na etap II, widać, że NIE POWSTANĄ dodatkowe miejsca, poza 25 miejscami w hali garażowej. Zatem współczynnik ulegnie radykalnemu pogorszeniu. Zastanawiam, się nawet jak to jest możliwe.
skn pisze:a druga sprawa, blok jest przy granicy działki, jaki jest plan na zagospodarowanie działki obok?
Podbijam ten temat. Wg planu zagospodarowania przestrzennego jest to działka U.15 z przeznaczeniem usługowym do wysokości 25 metrów, pytanie czy wiadomo coś więcej?
Tutaj link bezpośrednio do treści planu: http://www.bip.krakow.pl/zalaczniki/dokumenty/n/162475
Najważniejsze fragmenty: §20 punkt 15
Martwi mnie zapis z §8 punkt 4:
Zakaz lokalizacji przedsięwzięć mogących znacząco oddziaływać na środowisko, z wyjątkiem:
punktu zbierania odpadów na terenie U.15
Tutaj link do mapy: http://www.bip.krakow.pl/zalaczniki/dokumenty/n/162476
I kolejne pytanie. Czy zaznaczony na mapie w U.15 przebieg ulicy może ulec zmianie? Pytam, ponieważ jeśli biegłaby ona tak jak biegnie obecnie to pomiędzy nią a budynkiem z etapu 2 jest za mało miejsca na postawienie czegokolwiek wg mnie.
gumol pisze:skn pisze:a druga sprawa, blok jest przy granicy działki, jaki jest plan na zagospodarowanie działki obok?
Podbijam ten temat. Wg planu zagospodarowania przestrzennego jest to działka U.15 z przeznaczeniem usługowym do wysokości 25 metrów, pytanie czy wiadomo coś więcej?
Tutaj link bezpośrednio do treści planu: http://www.bip.krakow.pl/zalaczniki/dokumenty/n/162475
Najważniejsze fragmenty: §20 punkt 15
Martwi mnie zapis z §8 punkt 4:
Zakaz lokalizacji przedsięwzięć mogących znacząco oddziaływać na środowisko, z wyjątkiem:
punktu zbierania odpadów na terenie U.15
Tutaj link do mapy: http://www.bip.krakow.pl/zalaczniki/dokumenty/n/162476
I kolejne pytanie. Czy zaznaczony na mapie w U.15 przebieg ulicy może ulec zmianie? Pytam, ponieważ jeśli biegłaby ona tak jak biegnie obecnie to pomiędzy nią a budynkiem z etapu 2 jest za mało miejsca na postawienie czegokolwiek wg mnie.
Ktoś coś wie w tej sprawie?
gumol to jest projekt planu, dlatego w zasadzie nic nie jest pewne.
Jak ktoś wcześniej kupi ten teren to na WZ-tkę postawi na przewidywanym pod usługi terenie budynek wielorodzinny w odległości 4m od granicy działki i o budowie drogi z projektu planu zagospodarowania będzie można sobie pomarzyć.
Jak ktoś wcześniej kupi ten teren to na WZ-tkę postawi na przewidywanym pod usługi terenie budynek wielorodzinny w odległości 4m od granicy działki i o budowie drogi z projektu planu zagospodarowania będzie można sobie pomarzyć.
hads pisze:gumol to jest projekt planu, dlatego w zasadzie nic nie jest pewne.
Niestety czy też stety prawda. Pozostaje mieć nadzieję że Tomex-owi bardziej będzie się opłacać wynajmowanie placu pod cyrk lub inne okolicznościowe wydarzenia niż sprzedaż;)
Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”