Nieszczelne drzwi wejściowe w bloku i uszczelnienie pianką - Murapol Bieńczycka

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
Jasiu500

Re: Nieszczelne drzwi wejściowe w bloku i uszczelnienie pianką - Murapol Bieńczycka

Postautor: Jasiu500 » 13 sty 2017, 13:11

To są otwory nawiewne wentylacji mechanicznej oddymiania przedsionka przeciwpożarowego. Zatkanie ich sprawia, że wentylacja jest niesprawna i w czasie pożaru podczas ewakuacji ludzie się zaczadzą (podobnie jest z ażurowym elementem bramy garażowej). To jest zwykła, chamska dewastacja do tego zagrażająca bezpieczeństwu mieszkańców.

marek8a

Re: Nieszczelne drzwi wejściowe w bloku i uszczelnienie pianką - Murapol Bieńczycka

Postautor: marek8a » 13 sty 2017, 19:05

W razie pożaru i tak nici z pomocy strażaków, bo z placu manewrowego mieskańcy zrobili parking i coraz częściej robią go też z drogi pożarowej. Co za tym idzie, straż do nas w razie czego po prostu nie przyjedzie. Wozy zatrzymają się w okolicach biura sprzedaży murapol. Jeśli przejadą dalej, to staną przy śmietniku, gdzie bardzo często samochody parkują tak, że ledwo można się osobowym zmieścić.

MMo

Postautor: MMo » 13 sty 2017, 21:17

Już myślałam, że to "inteligentny" pomysł zarządcy...

Faktem jest, że na korytarzach wieje, u nas na drugim piętrze też. Ale wystarczy zamykać za sobą wszystkie drzwi na klatkach i już jakby mniej hula.

Jakieś pomysły na odnalezienie i ukaranie sprawcy? Czyżby któregoś z budowlańców poniosła inwencja twórcza?

ziki

Postautor: ziki » 13 sty 2017, 22:49

Jasiu500 pisze:To są otwory nawiewne wentylacji mechanicznej oddymiania przedsionka przeciwpożarowego.

Ale to trochę dziwnie, bo jednak wentylacja przeciwpożarowa powinna otwierać się właśnie w sytuacji pożaru :) Jeśli uczynny sąsiad wyczyści drzwi z tej pianki i doprowadzi je do stanu, w jakim były przed "uszczelnianiem", to dla mnie nie ma problemu... Mam nadzieje, że tak będzie.

Marta

Postautor: Marta » 13 sty 2017, 22:56

Moim zdaniem tak nie będzie. Zgłosiłam sprawę do Adremu, więc on się zajmie ta sprawą.

MMo

Postautor: MMo » 15 sty 2017, 22:27

Pianka jako tako doczyszczona - zasługa Adremu, czy ktoś się ogarnął?

Marta

Postautor: Marta » 15 sty 2017, 22:33

Dobrze powiedziane - jako tako. Kto ogarnął, to nie wiem. Nie widziałam. Sadze, że Adrem, bo zgłaszałam.

Jarek

Postautor: Jarek » 16 sty 2017, 21:22

Co za wstyd z tą pianką. Gratulacje dla geniusza co to zrobił.

mqs

Postautor: mqs » 17 sty 2017, 0:54

Jestem rozczarowany. Co prawda pisząc kilka postów wyżej, że rozumiem intencje, próbowałem nieco załagodzić nastroje, liczyłem jednak na 100% przywrócenie czystości drzwi, a nie "jako takie".

Marta

Postautor: Marta » 17 sty 2017, 9:28

Uważam, że lepiej nie będzie. Niestety pianki nie da sie tak łatwo usunąć. Zejdzie do pewnego momentu, a reszta zostanie.

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”