Nieszczelne drzwi wejściowe w bloku i uszczelnienie pianką - Murapol Bieńczycka
Re: Nieszczelne drzwi wejściowe w bloku i uszczelnienie pianką - Murapol Bieńczycka
To są otwory nawiewne wentylacji mechanicznej oddymiania przedsionka przeciwpożarowego. Zatkanie ich sprawia, że wentylacja jest niesprawna i w czasie pożaru podczas ewakuacji ludzie się zaczadzą (podobnie jest z ażurowym elementem bramy garażowej). To jest zwykła, chamska dewastacja do tego zagrażająca bezpieczeństwu mieszkańców.
Re: Nieszczelne drzwi wejściowe w bloku i uszczelnienie pianką - Murapol Bieńczycka
W razie pożaru i tak nici z pomocy strażaków, bo z placu manewrowego mieskańcy zrobili parking i coraz częściej robią go też z drogi pożarowej. Co za tym idzie, straż do nas w razie czego po prostu nie przyjedzie. Wozy zatrzymają się w okolicach biura sprzedaży murapol. Jeśli przejadą dalej, to staną przy śmietniku, gdzie bardzo często samochody parkują tak, że ledwo można się osobowym zmieścić.
Już myślałam, że to "inteligentny" pomysł zarządcy...
Faktem jest, że na korytarzach wieje, u nas na drugim piętrze też. Ale wystarczy zamykać za sobą wszystkie drzwi na klatkach i już jakby mniej hula.
Jakieś pomysły na odnalezienie i ukaranie sprawcy? Czyżby któregoś z budowlańców poniosła inwencja twórcza?
Faktem jest, że na korytarzach wieje, u nas na drugim piętrze też. Ale wystarczy zamykać za sobą wszystkie drzwi na klatkach i już jakby mniej hula.
Jakieś pomysły na odnalezienie i ukaranie sprawcy? Czyżby któregoś z budowlańców poniosła inwencja twórcza?
Jasiu500 pisze:To są otwory nawiewne wentylacji mechanicznej oddymiania przedsionka przeciwpożarowego.
Ale to trochę dziwnie, bo jednak wentylacja przeciwpożarowa powinna otwierać się właśnie w sytuacji pożaru

Moim zdaniem tak nie będzie. Zgłosiłam sprawę do Adremu, więc on się zajmie ta sprawą.
Pianka jako tako doczyszczona - zasługa Adremu, czy ktoś się ogarnął?
Dobrze powiedziane - jako tako. Kto ogarnął, to nie wiem. Nie widziałam. Sadze, że Adrem, bo zgłaszałam.
Co za wstyd z tą pianką. Gratulacje dla geniusza co to zrobił.
Jestem rozczarowany. Co prawda pisząc kilka postów wyżej, że rozumiem intencje, próbowałem nieco załagodzić nastroje, liczyłem jednak na 100% przywrócenie czystości drzwi, a nie "jako takie".
Uważam, że lepiej nie będzie. Niestety pianki nie da sie tak łatwo usunąć. Zejdzie do pewnego momentu, a reszta zostanie.
Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”