Wypełnienie druku "Informacja o Nieruchomościach..." - nr działki (Bieńczycka)

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
Jarek

Wypełnienie druku "Informacja o Nieruchomościach..." - nr działki (Bieńczycka)

Postautor: Jarek » 12 mar 2017, 18:21

Cześć,
muszę wypełnić druk do urzędu zatytułowany "Informacja o nieruchomościach osób fizycznych". Jest tam sekcja: "Dane nieruchomości".
Trzeba wpisać tam między innymi numer działki. Czy ktoś mógłby powiedzieć jaki numer tam należy wpisać, gdyż w naszym przypadku działka początkowo miała numer 71/9, natomiast potem została podzielona wg tego o pisze na akcie notarialnym na działki o numerach od 71/19 do 71/25. Czy numer działki 71/9 nadal obowiązuje?
Pozdrawiam

mqs

Re: Wypełnienie druku "Informacja o Nieruchomościach..." - nr działki (Bieńczycka)

Postautor: mqs » 12 mar 2017, 18:36

71/24
Resztę Murapol dopiero przekaże po zakończeniu inwestycji.
download/file.php?mode=view&id=1740
Załączniki
mapka.JPG
mapka.JPG (66.01 KiB) Przejrzano 3742 razy

Jarek

Re: Wypełnienie druku "Informacja o Nieruchomościach..." - nr działki (Bieńczycka)

Postautor: Jarek » 12 mar 2017, 21:41

Super, dzięki.
Jeszcze kilka zapytań jakby ktoś mógł pomóc:
1.) jednostka ewidencyjna to Nowa Huta, a obręb to 7 ?
2.) części wspólne: mam w umowie notarialnej, że mam udział w 521 / 100 000 części wspólnych, czy dotyczy to zarówno gruntu na której stoi nieruchomość jak i części wspólnych budynku? Pytam, bo muszę te wartości wpisać do formularza (metraż mieszkania, udział w częściach wspólnych: grunt+budynek, formularz: https://www.dropbox.com/s/iisgc0sazsu9q ... m.jpg?dl=0 ),
3.) wraz z tym drukiem dostałem także decyzję w sprawie podatku od nieruchomości (tutaj fotka: https://www.dropbox.com/s/iisgc0sazsu9q ... m.jpg?dl=0 ) , w którym mam wyliczone: podstawa opodatkowania od części wspólnych budynku, części gruntu, powierzchni mieszkania, czy wystarczy, że je wpiszę do formularza?

Nowy

Postautor: Nowy » 12 mar 2017, 22:36

Jeśli macie wątpliwości jak wypełnić tą deklarację, to panie w urzędzie miasta (zapewne os. Zgody 2), są bardzo pomocne i doradzają, jak wypełnić te deklaracje. Myślę, że pomogą bez problemu, bo mi wyliczały te udziały na miejscu :) Rozumiem, że chodzi o podatek od nieruchomości - wszystko podpowiedzą.

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”