Czy ktoś coś wie na ten temat?
krakow.onet.pl/tory-przy-bienczyckiej-potrzebuja-remontu/p1q0l5q
Jeden z ostatnich akapitów mówi o prywatnym inwestorze i podpisanych porozumieniach. Ostatni wycinka drzew jedynie potwierdza że inwestor będzie chicał budować. Tylko gdzie znaleźć jakieś bardziej szczegółowe informacje? W planie zagospodarowania przestrzennego nie ma miejsca na nowe osiedle. Jedyne co moze powstać do budynki handlowe (i wysypiskow czy cos w ten deseń).
Nowe osiedle mieszkaniowe pomiędzy Carrefourem a Tomexem w Krakowie
Re: Nowe osiedle mieszkaniowe pomiędzy Carrefourem a Tomexem w Krakowie
Tu być może chodzi o nasze osiedle. Z informacji przekazanych mi przez Murapol wiem, że to oni będą przebudowywać skrzyżowanie - podobno wjazd/wyjazd z naszego osiedla będzie możliwy w obu kierunkach ulicy Bieńczyckiej. Oczywiście po wybudowaniu wszystkich bloków.
Jeśli ta informacja okaże się prawdą było by naprawde miło mieć wyjazd w obu kierunkach.
Ciekaw kiedy któryś z developerów położy łapę na terenach tomex-u i przekona urzedników że miastu potrzeba więcej betonu
Ciekaw kiedy któryś z developerów położy łapę na terenach tomex-u i przekona urzedników że miastu potrzeba więcej betonu

mqs pisze:Z informacji przekazanych mi przez Murapol
uuuu, to Panie zupełnie o niczym nie świadczy

Felipe pisze:mqs pisze:Z informacji przekazanych mi przez Murapol
uuuu, to Panie zupełnie o niczym nie świadczy

Natomiast w pobliżu nie ma zaplanowanych żadnych innych inwestycji. A już na pewno nie ma pozwoleń na budowę, czy choćby wydanych WZ.
mqs pisze:Felipe pisze:mqs pisze:Z informacji przekazanych mi przez Murapol
uuuu, to Panie zupełnie o niczym nie świadczyWiem, proszę zobaczyć mój wątek dot. Placu zabaw.
Natomiast w pobliżu nie ma zaplanowanych żadnych innych inwestycji. A już na pewno nie ma pozwoleń na budowę, czy choćby wydanych WZ.
Zgoda, też sprawdzałem.
Inna sprawa czy to dobrze czy źle. Mamy jeszcze pachnący świeżością MPZP, z którego wynika, iż z grubsza wszystko bezpośrednio wokół nas jest terenem usługowym, zabudowa do wysokości 25 metrów. Pytanie czy lepiej mieć przed oknami blok czy np. sporą myjnię, jakiś zakład mechaniczny, punkt selektywnej zbiórki odpadów (nasz plan takowy dopuszcza)? Pożyjemy, zobaczymy.
Wiecie może co ma powstać pomiędzy Tomexem a najbliższymi blokami City Towers?
Ten ogrodzony kawałek terenu został ostatnio ogołocony z większości drzew.
Ten ogrodzony kawałek terenu został ostatnio ogołocony z większości drzew.
Witam wiadomo może już coś co ma powstać za plecami CITY TOWERS mieszkania,lokale użytkowe ?
Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”