Rozliczenie za centralne ogrzewanie w mieszkaniu - os. Bieńczycka (etap I)
-
Re: Rozliczenie za centralne ogrzewanie w mieszkaniu - os. Bieńczycka (etap I)
Ja mam mieszkanie 50metrow. Dopłaty 200zl. Więc nie możliwe żeby dzielili na wszystkie lokale po równo. Według zużycia. My mieliśmy na minimum całą zimę bo my zimnolubni:)
agawa79123 pisze:Ja mam mieszkanie 50metrow. Dopłaty 200zl. Więc nie możliwe żeby dzielili na wszystkie lokale po równo. Według zużycia. My mieliśmy na minimum całą zimę bo my zimnolubni:)
Chyba źle zostało zrozumiane, to co napisałem
Opłata za ogrzewanie składa się z dwóch części:
- za zużytą energię - według wskazań indywidualnego licznika
- za moc zamówioną dla bloku - dzieloną po metrażu
Nigdzie nie było napisane, aby którakolwiek z części była dzielona "na wszystkie lokale po równo".
Dołączając - otrzymałem od Pani Moniki rozliczenie za 3 miesiące grzewcze. Licznik ponoć naliczył od stycznia do kwietnia 24 GJ co wiąże się z dopłatą prawie 1100zł co według mnie jest po prostu niemożliwe. Mieszkanie 57m2, jeden pokój do maja nie był w ogóle czynny, nie było grzane.
Jak to możliwe ,że kwota wyszła z zaliczkami prawie 1500zł za kilka miesięcy?
Jeśli można wiedzieć to jakie Państwo mają zużycie? Dla porównania.
DawidB pisze:Dołączając - otrzymałem od Pani Moniki rozliczenie za 3 miesiące grzewcze. Licznik ponoć naliczył od stycznia do kwietnia 24 GJ co wiąże się z dopłatą prawie 1100zł co według mnie jest po prostu niemożliwe. Mieszkanie 57m2, jeden pokój do maja nie był w ogóle czynny, nie było grzane.
Nie wiem jak to mozliwe - na innym nowym osiedlu mam 59m2 mieszkanie i za cały sezon grzewczy wyszło zużycie około 15GJ gdzie średnia temperatura była 22 stopnie.
Rzeczywiście, mnie także coś się tu nie zgadza. Jeśli chodzi o to, jakie są opłaty za centralne ogrzewanie z sieci miejskiej, to przy 40-metrowym mieszkaniu, przy temperaturach 23-24 stopnie, w najzimniejszych miesiącach, nie wychodziło mnie to drożej, niż 120-150 zł (najwyższa stawka w najzimniejszym miesiącu). Chodzi oczywiście o opłatę zmienną.
Ja mieszkam rok, zaliczki 100 zł miesięcznie mieszkanie 50 metrów i do dopłaty mam 1000 zł a w mieszkaniu nie miałam mega ciepło
Wiktoria pisze:Ja mieszkam rok, zaliczki 100 zł miesięcznie mieszkanie 50 metrów i do dopłaty mam 1000 zł a w mieszkaniu nie miałam mega ciepło
Od kiedy masz podpisany akt notarialny ?
Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”