Witam wszystkich!:)
Jeszcze nie jestem mieszkańcem Bieńczyckiej, ale lada dzień będę musiał się decydować na wybór mieszkania. Ogólnie podoba nam się lokalizacja/komunikacja.
Czy moglibyście napisać jeszcze coś więcej nt samego mieszkania na tym osiedlu?
Czy jest głośno od myjni/tomexu/drogi/tramwajów? Jakość wykonania, czy jest ciepło w zimie itp itd.
Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź!:)
Pozdrawiam!:)
Opinie nt. mieszkania na Bieńczyckiej - os. Bieńczycka od dewelopera Murapol
-
-
Re: Opinie nt. mieszkania na Bieńczyckiej - os. Bieńczycka od dewelopera Murapol
nooo widzę, że przyszli "sąsiedzi" bardzo mili, pomocni i życzliwi... Tak trzymać!
Re: Opinie nt. mieszkania na Bieńczyckiej - os. Bieńczycka od dewelopera Murapol
Hej, poczytaj najpierw forum, jest to sporo informacji i opinii o inwestycji i tego, jak wyglądało oddawanie mieszkań, budowa itd. Jeśli chodzi o samo osiedle Bieńczycka, to w większości raczej typowe problemy dla nowo oddawanych inwestycji, przez które przechodzi większość osób kupujących mieszkania w nowych blokach i na nowych osiedlach 

Lokalizacja super, cicho jeśli chodzi o drogę, co innego z budowlą za oknem ale przecież nie będzie trwać wiecznie
Ja osobiście jestem bardzo zadowolona, sąsiedzi spoko ale oczywiście jak wszędzie jest pewna parka której nie pasuje wyrzucanie śmieci do "ich altany śmietnikowej" oraz "parkowanie aut wieśniaków którzy tu mieszkają"
no cóż... pozdrawiam serdecznie
ogólnie polecam
ciepło i cicho 

-
Mgr a od której strony mieszkasz ?
Jeśli chodzi o lokalizację, to wg. mnie jest nieźle, blisko na tramwaj, nie jest daleko do Ronda Czyżyńskiego, czyli jeśli chodzi o komunikację, jest całkiem przyzwoicie
Jednak w mieszkaniach od strony ulicy oczywiście ją słychać, co chyba nie powinno być dla nikogo zaskoczeniem, jak dla mnie można się przyzwyczaić i z tym żyć. Uciążliwa jest też trochę budowa kolejnych etapów, ale wiadomo, że to wreszcie się skończy, im szybciej, tym lepiej w tym przypadku. Osiedle jest całkiem blisko od Centrum Handlowego Czyżyny, więc z zakupami nie ma problemów, niedaleko też Tomex. Ludzie całkiem mili, to też jest moim zdaniem plus 

Takie glupie pytanie, ale nigdy nie mieszkałem przy ulicy: czy w mieszkaniach, które są najbliżej ulicy, oprócz hałasu czuć spaliny samochodowe (widzialem, ze ktos chyba zainstalowal sobie klimatyzacje)? Czy orientuja sie Panstwo w jakim stopniu uciazliwa jest pobliska myjnia samochodowa (myslalem o mieszkaniu ktore by było bardzo blisko tej myjni)? Czy sa gdzies dostepne zdjecia wnetrza klatek schodowych? Czy istnieja jakies plany likwidacji Tomexu/zagospodarowania przestrzeni w okol bloków murapolu? Pozdrawiam
Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”