Opinie nt. mieszkania na Bieńczyckiej - os. Bieńczycka od dewelopera Murapol

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
ciupakabra

Opinie nt. mieszkania na Bieńczyckiej - os. Bieńczycka od dewelopera Murapol

Postautor: ciupakabra » 04 paź 2017, 12:45

Witam wszystkich!:)
Jeszcze nie jestem mieszkańcem Bieńczyckiej, ale lada dzień będę musiał się decydować na wybór mieszkania. Ogólnie podoba nam się lokalizacja/komunikacja.
Czy moglibyście napisać jeszcze coś więcej nt samego mieszkania na tym osiedlu?
Czy jest głośno od myjni/tomexu/drogi/tramwajów? Jakość wykonania, czy jest ciepło w zimie itp itd.
Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź!:)
Pozdrawiam!:)

ciupakabra

Re: Opinie nt. mieszkania na Bieńczyckiej - os. Bieńczycka od dewelopera Murapol

Postautor: ciupakabra » 06 paź 2017, 7:12

nooo widzę, że przyszli "sąsiedzi" bardzo mili, pomocni i życzliwi... Tak trzymać!

MarcinJ

Re: Opinie nt. mieszkania na Bieńczyckiej - os. Bieńczycka od dewelopera Murapol

Postautor: MarcinJ » 06 paź 2017, 13:22

Hej, poczytaj najpierw forum, jest to sporo informacji i opinii o inwestycji i tego, jak wyglądało oddawanie mieszkań, budowa itd. Jeśli chodzi o samo osiedle Bieńczycka, to w większości raczej typowe problemy dla nowo oddawanych inwestycji, przez które przechodzi większość osób kupujących mieszkania w nowych blokach i na nowych osiedlach :)

mgr

Postautor: mgr » 06 paź 2017, 16:33

Lokalizacja super, cicho jeśli chodzi o drogę, co innego z budowlą za oknem ale przecież nie będzie trwać wiecznie :) Ja osobiście jestem bardzo zadowolona, sąsiedzi spoko ale oczywiście jak wszędzie jest pewna parka której nie pasuje wyrzucanie śmieci do "ich altany śmietnikowej" oraz "parkowanie aut wieśniaków którzy tu mieszkają" ;) no cóż... pozdrawiam serdecznie :D ogólnie polecam :) ciepło i cicho :)

motylekwlukrze

Postautor: motylekwlukrze » 10 gru 2017, 15:33

Mgr a od której strony mieszkasz ?

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 11 gru 2017, 1:13

Jeśli chodzi o lokalizację, to wg. mnie jest nieźle, blisko na tramwaj, nie jest daleko do Ronda Czyżyńskiego, czyli jeśli chodzi o komunikację, jest całkiem przyzwoicie :) Jednak w mieszkaniach od strony ulicy oczywiście ją słychać, co chyba nie powinno być dla nikogo zaskoczeniem, jak dla mnie można się przyzwyczaić i z tym żyć. Uciążliwa jest też trochę budowa kolejnych etapów, ale wiadomo, że to wreszcie się skończy, im szybciej, tym lepiej w tym przypadku. Osiedle jest całkiem blisko od Centrum Handlowego Czyżyny, więc z zakupami nie ma problemów, niedaleko też Tomex. Ludzie całkiem mili, to też jest moim zdaniem plus ;)

Marynasz

Postautor: Marynasz » 11 gru 2017, 22:00

Takie glupie pytanie, ale nigdy nie mieszkałem przy ulicy: czy w mieszkaniach, które są najbliżej ulicy, oprócz hałasu czuć spaliny samochodowe (widzialem, ze ktos chyba zainstalowal sobie klimatyzacje)? Czy orientuja sie Panstwo w jakim stopniu uciazliwa jest pobliska myjnia samochodowa (myslalem o mieszkaniu ktore by było bardzo blisko tej myjni)? Czy sa gdzies dostepne zdjecia wnetrza klatek schodowych? Czy istnieja jakies plany likwidacji Tomexu/zagospodarowania przestrzeni w okol bloków murapolu? Pozdrawiam

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”