Wolne nowe mieszkania w inwestycji Bieńczycka w Krakowie - dlaczego
-
Wolne nowe mieszkania w inwestycji Bieńczycka w Krakowie - dlaczego
Z tego co widzę to w nowych budynkach jest bardzo dużo wolnych mieszkań. Jaki może być tego powód? Niedługo kończy się budowa, lokalizacja dobra w porównaniu do inwestycji na Mistrzejowicach, materiały dobre, układy i wielkości dobre. A jednak inne inwestycje świecą pustkami a tutaj można przebierać.
Re: Wolne nowe mieszkania w inwestycji Bieńczycka w Krakowie - dlaczego
Deweloper? Sprawdź opinie i jakość 

Moze brak rachunku powierniczego dla inwestycji...
aneta.m pisze:Moze brak rachunku powierniczego dla inwestycji...
Akurat brak rachunku powierniczego w sytuacji, kiedy mamy już gotowy blok nie jest problemem, bo jeśli mieszkanie jest zbudowane, a blok ma pozwolenie na użytkowanie i przeszedł wszystkie badania techniczne, to nie ponosi się w ogóle tego ryzyka, przed którym miał chronić rachunek powierniczy, czyli że np. deweloper padnie w trakcie budowy inwestycji i ludzie zostaną na ludzie. Czyli to chyba jednak nie to.
miałam na myśli 3 etap budowy, który będzie zakończony dopiero w lipcu 2018, do pozwolenia na użytkowanie jeszcze daleko
aneta.m pisze:miałam na myśli 3 etap budowy
A jak w pozostałych, gotowych już etapach, mieszkania w nich poschodziły? Bo to chyba jednak jest najważniejsze

Zostało tylko kilka największych mieszkań na obu budynkach. Znajomi chcieli kupić i już nie ma. Na stronie Murapol są po prostu nieaktualne dane.
Ja sledze postepy na budowie dzieki tej stronce:
investmap.pl/inwestycja/krakow-murapol-bienczycka,5776.html
Dosc regularnie wrzucane sa tam zdjecia z budowy
investmap.pl/inwestycja/krakow-murapol-bienczycka,5776.html
Dosc regularnie wrzucane sa tam zdjecia z budowy

zauwazylam ze sporo osob negatywnie ocenia kontakt z developerem wiec podejrzewam ze to moze byc 'straszak'. Zreszta ostatnio sami odwiedzilismy pania anne i nie byla mila jak sie zorientowala ze chcemy podpytac a nie kupic mieszkanie na nowym etapie....
DLATEGO . . .
A PISAŁEM KIEDYŚ ŻEBY U NICH NIE KUPOWAĆ . .
lovekrakow.pl/aktualnosci/murapol-nieugiety-mieszkancy-zapowiadaja-pozew-zbiorowy_25001.html
A PISAŁEM KIEDYŚ ŻEBY U NICH NIE KUPOWAĆ . .
lovekrakow.pl/aktualnosci/murapol-nieugiety-mieszkancy-zapowiadaja-pozew-zbiorowy_25001.html
Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”