Mieszkania Murapol Bieńczycka bez rachunku powierniczego

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
ragar

Mieszkania Murapol Bieńczycka bez rachunku powierniczego

Postautor: ragar » 03 sty 2015, 16:00

Z informacji jakie uzyskałem wynika, że dla tej inwestycji nie jest prowadzony rachunek powierniczy, ponieważ rozpoczęła się ona jeszcze przed wejściem w życie ustawy deweloperskiej. Myślicie, że kupowanie mieszkania bez takiego zabezpieczenia to teraz wielkie ryzyko? Z drugiej strony można chyba spróbować wynegocjować u nich system płatności 10/90 czyli 10% kwoty na początku i 90% po zbudowaniu budynku, ale myślicie, że to zabezpiecza równie dobrze nabywcę, jak ustawa deweloperska :?:

macem

Re: Mieszkania Murapol Bieńczycka bez rachunku powierniczego

Postautor: macem » 24 wrz 2015, 14:21

Hejka daja juz 10/90, ja tylko poczytałem opinie o Murapolu w innych miastach i mam stracha co robić dalej.

ragar

Re: Mieszkania Murapol Bieńczycka bez rachunku powierniczego

Postautor: ragar » 24 wrz 2015, 23:18

Ale cały czas się zastanawiasz czy kupić czy nie :?: To faktycznie ciekawe, czy wyciągają wnioski, z tego jak finalnie skończyły się ich inwestycje. Z drugiej strony w Krakowie nie ma chyba jakiegoś większego szumu o takie ich inwestycje, jak np. Murapol Poznańska, przynajmniej ja nic nie słyszałem.

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”