Stan nowych mieszkań w inwestycji Murapol Bieńczycka w Krakowie

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
ragar

Stan nowych mieszkań w inwestycji Murapol Bieńczycka w Krakowie

Postautor: ragar » 15 mar 2016, 20:23

Napisze ktoś może, jak wyglądają nowe mieszkania odbierane od dewelopera Murapol :?: Jest wszystko zgodnie z umowami, czy są też jakieś niedociągnięcia :?: Jeśli przy odbiorze technicznym mieszkania coś takiego się znajdzie i zakwestionuje, to nie ma problemy z poprawkami :?: Opiszcie jakie macie doświadczenia w tym względzie :)

Felipe

Re: Stan nowych mieszkań w inwestycji Murapol Bieńczycka w Krakowie

Postautor: Felipe » 16 mar 2016, 11:29

Podbijam,
mnie szczególnie chodziłoby o 6 piętro- jakość tynków, wykończenie itp. Nie było problemów np. z zaciekami?

marek8a

Postautor: marek8a » 24 mar 2016, 15:17

Witaj,
mam mieszkanie na 6 piętrze. wszystko jest ok. Żadnych zacieków.

ragar

Odbiory nowych mieszkań od Murapolu w inwestycji Bieńczycka Kraków

Postautor: ragar » 26 mar 2016, 1:13

A jak było z odbiorami mieszkań od Murapolu :?: Dużo było rzeczy do poprawienia :?: Ostatnio ruszyły odbiory nowych lokali od dewelopera Budimex na Osiedlu Orlińskiego i jak na razie, to chyba niewiele osób odebrało mieszkanie, o ile ktokolwiek :) Dużo do poprawek, większość sprawy błahe, ale są i poważniejsze... Jak to wyglądało na Bieńczyckiej :?: Jakie były ewentualne najczęstsze usterki w nowych mieszkaniach od nich :?:

kdft2

Postautor: kdft2 » 26 mar 2016, 20:38

Generalnie nie miałem zastrzeżeń i żadnych poprawek... Aha, pardon, źle wyregulowane okno, które nie dało się otworzyć w jednej z dwóch płaszczyzn. Poprawili bez problemu. Można "się czepić" zwieszającej się klamki do drzwi wejściowych, która podobno się wyrobi. Było przyłącze zmywarki, którego miało nie być ;) to jeśli już, na plus. Więcej nie pamiętam. Moje uwagi dotyczą raczej części ogólnej (braki z ogrodzeniem i furtką, chodnikiem, śmieci, o czym w dedykowanych wątkach) natomiast cokolwiek istotna różnica to powierzchnia mieszkania na korzyść lokatora. Bodaj niecałe 0,5 m2 większe. Pośrednio związane z tematem jest w moim przypadku drzewo, które rośnie w przypisanym ogródku i brak ogrodzenia po tej stronie. W umowie o przeniesieniu własności byłby zapis o wyłączności użytkowania, jeśli będę dbał o jego stan, a póki co nic nie jest wyjaśnione (wielkość, ryzyko wywrócenia się drzewa).

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”