Stan nowych mieszkań w inwestycji Murapol Bieńczycka w Krakowie
Stan nowych mieszkań w inwestycji Murapol Bieńczycka w Krakowie
Napisze ktoś może, jak wyglądają nowe mieszkania odbierane od dewelopera Murapol
Jest wszystko zgodnie z umowami, czy są też jakieś niedociągnięcia
Jeśli przy odbiorze technicznym mieszkania coś takiego się znajdzie i zakwestionuje, to nie ma problemy z poprawkami
Opiszcie jakie macie doświadczenia w tym względzie 
Re: Stan nowych mieszkań w inwestycji Murapol Bieńczycka w Krakowie
Podbijam,
mnie szczególnie chodziłoby o 6 piętro- jakość tynków, wykończenie itp. Nie było problemów np. z zaciekami?
mnie szczególnie chodziłoby o 6 piętro- jakość tynków, wykończenie itp. Nie było problemów np. z zaciekami?
Witaj,
mam mieszkanie na 6 piętrze. wszystko jest ok. Żadnych zacieków.
mam mieszkanie na 6 piętrze. wszystko jest ok. Żadnych zacieków.
Odbiory nowych mieszkań od Murapolu w inwestycji Bieńczycka Kraków
A jak było z odbiorami mieszkań od Murapolu
Dużo było rzeczy do poprawienia
Ostatnio ruszyły odbiory nowych lokali od dewelopera Budimex na Osiedlu Orlińskiego i jak na razie, to chyba niewiele osób odebrało mieszkanie, o ile ktokolwiek
Dużo do poprawek, większość sprawy błahe, ale są i poważniejsze... Jak to wyglądało na Bieńczyckiej
Jakie były ewentualne najczęstsze usterki w nowych mieszkaniach od nich 
Generalnie nie miałem zastrzeżeń i żadnych poprawek... Aha, pardon, źle wyregulowane okno, które nie dało się otworzyć w jednej z dwóch płaszczyzn. Poprawili bez problemu. Można "się czepić" zwieszającej się klamki do drzwi wejściowych, która podobno się wyrobi. Było przyłącze zmywarki, którego miało nie być
to jeśli już, na plus. Więcej nie pamiętam. Moje uwagi dotyczą raczej części ogólnej (braki z ogrodzeniem i furtką, chodnikiem, śmieci, o czym w dedykowanych wątkach) natomiast cokolwiek istotna różnica to powierzchnia mieszkania na korzyść lokatora. Bodaj niecałe 0,5 m2 większe. Pośrednio związane z tematem jest w moim przypadku drzewo, które rośnie w przypisanym ogródku i brak ogrodzenia po tej stronie. W umowie o przeniesieniu własności byłby zapis o wyłączności użytkowania, jeśli będę dbał o jego stan, a póki co nic nie jest wyjaśnione (wielkość, ryzyko wywrócenia się drzewa).
Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”