Budżet Obywatelski Miasta Krakowa 2016 (Kraków i Bieńczyce)

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
Felipe

Budżet Obywatelski Miasta Krakowa 2016 (Kraków i Bieńczyce)

Postautor: Felipe » 19 cze 2016, 13:23

Jakby ktoś się nie orientował to informuję, że rozpoczęło się właśnie głosowanie na projekty w budżecie obywatelskim. Poniżej link:

https://budzet.dialoguj.pl/

Nie ma co się rozpisywać, można sobie na spokojnie poczytać o wszystkim w internecie i nie wychodząc z domu zagłosować na wybrany przez siebie projekt. Jest to zawsze jakaś okazja do wpływu na to co dzieje się w okolicy. Projekty, cytując klasyka, są różne, różniste, od A do N :D

Głosujemy na 3 projekty ogólnomiejskie plus 3 dzielnicowe (my jesteśmy dzielnica XVI - Bieńczyce). Ja głosowałem, może ktoś się zainteresuje.

Miłej niedzieli!

Nowy

Re: Budżet Obywatelski Miasta Krakowa 2016 (Kraków i Bieńczyce)

Postautor: Nowy » 19 cze 2016, 13:44

Sąsiedzi proszą o pomoc i zagłosowanie na projekt miejski nr 65 czyli budowę nowego parku w naszej okolicy :)
https://budzet.dialoguj.pl/projects/133 ... obok-parku

Dajcie też znać, jakie projekty są warte wsparcia w Waszego punktu widzenia. Warto chyba współpracować przy takich projektach :idea:
(Przy głosowaniu trzeba pamiętać o tym, że trzeba zagłosować na 3 projekty miejskie i 3 dzielnicowe oraz na końcu potwierdzić - ale wszystko szybko idzie.)

Felipe

Re: Budżet Obywatelski Miasta Krakowa 2016 (Kraków i Bieńczyce)

Postautor: Felipe » 19 cze 2016, 17:09

Ja osobiście co roku wspieram projekty "inwestycyjne". Lubię gdy powstaje coś materialnego, z czego będzie można korzystać latami. Wydarzenia typu jakieś pikniki, kółka itp. mnie nie kręcą, ale to moje zdanie :)

Druga sprawa- zawsze polecam wspierać coś "naszego", z szeroko rozumianej Nowej Huty. Tu żyjemy, tu spędzamy 90% wolnego czasu, pilnujmy w pierwszej kolejności naszych interesów.

A zatem poza opisanym przez Nowego Parkiem obok Orlińskiego / Avii poleciłbym tak na szybko:
nr 93 - remont 1 km nawierzchni Kocmyrzowskiej
nr 101 - siłownia na świeżym powietrzu nad Zalewem
nr 110 - zakup karetki dla pogotowia ratunkowego
nr 75 - jakieś tam powiększenie Parku Lotników

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”