Murapol Bieńczycka w Krakowie - blok 15D - Witam sąsiadów

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
smiesznylolek

Re: Murapol Bieńczycka w Krakowie - blok B - Witam sąsiadów

Postautor: smiesznylolek » 11 lip 2018, 21:00

My też mamy mieszkanie w budynku A - ten od tomexu. A ten plan dostałem mailem, poprosiłem i mi przysłali, bo takim nam rowiez pokazywali jak wybieraliśmy mieszkanie

TestAcc

Postautor: TestAcc » 12 lip 2018, 11:33

Ja również mogę potwierdzić, że wykonanie dość solidne, ale wiele rzeczy totalnie nieprzemyślanych. Np wspomniana skrzynka z bezpiecznikami (u mnie wygląda tak samo). Również instalacja w łazience jest inaczej niż zakładałem.
Czy ktoś może ma plan instalacji elektrycznej i wod-kan swojego mieszkania?

@mann, czy masz może zdjęcia swojej łazienki?

Kozzd

Postautor: Kozzd » 12 lip 2018, 14:23

A z ciekawości kiedy Państwo umawiali się na oglądanie mieszkania? My dostaliśmy w czerwcu informacje, że będzie taka możliwość początkiem lipca a teraz dali nam termin dopiero w ostatnim tygodniu lipca. Ciekawi mnie po prostu czy faktycznie po tych postach aż tyle osób do nich zadzwoniło w tej kwestii.

maan

Postautor: maan » 12 lip 2018, 15:15

Tak dokładnie to mieszkanie co na planie. Podczas oglądania spisaliśmy sobie orientacyjnie rozmieszczenie wszystkich gniazdek oraz kaloryferów i wymiary interesujących na ścian. Jeżeli ktoś by chciał to mogę udostępnić taki rysunek z rozmieszczeniem gniazdek
Załączniki
B2.4.11.jpg
B2.4.11.jpg (143.95 KiB) Przejrzano 5235 razy

smiesznylolek

Postautor: smiesznylolek » 12 lip 2018, 21:30

maan pisze:Tak dokładnie to mieszkanie co na planie. Podczas oglądania spisaliśmy sobie orientacyjnie rozmieszczenie wszystkich gniazdek oraz kaloryferów i wymiary interesujących na ścian. Jeżeli ktoś by chciał to mogę udostępnić taki rysunek z rozmieszczeniem gniazdek

Z miłą chęcią bym skorzystał z takiego rysunku :) jeśli mogę prosić to albo wrzuć tutaj albo na maila ciupakabrans@gmail.com

Jeszcze jw. jakbyś mógł wrzucić zdj łazienki, my chcemy dość konretnie ją przerobić, tam gdzie na rysunku jest pralka, my chcieli byśmy wcisnąć prysznic z odpływem liniowym

maan

Postautor: maan » 13 lip 2018, 17:40

Poniżej rysunek mojego autorstwa mam nadzieje, ze do rozszyfrowania. Co do łazienki to myśleliśmy o tym samym ale równo ze ściana robiąc prysznic ciężko było by się tam zamknąć a o myciu to już nie wspomnę. Po za tym we wnęce znajduje się kaloryfer. Łazienka jest małych rozmiarów robiąc nawet w docelowym miejscu wannę będzie mało miejsca. My po obejrzeniu zdecydujemy się tylko na otwarty prysznic zamiast wanny żeby optycznie powiększyć łazienkę.
Załączniki
plan mieszkania.png
plan mieszkania.png (59.62 KiB) Przejrzano 5172 razy

smiesznylolek

Postautor: smiesznylolek » 14 lip 2018, 12:34

Super, dzięki wielkie:) my umówiliśmy się na oglądanie mieszkania w najbliższy czwartek:)
Szkoda że w łazience kaloryfer jest w tym miejscu:/ ogólnie myślałem że w tej wnęce będzie całkiem spoko miejsce na przyszłość bo wg schatu powinno tam być ok 102 x 70cm

smiesznylolek

Postautor: smiesznylolek » 14 lip 2018, 12:39

maan pisze:Poniżej rysunek mojego autorstwa mam nadzieje, ze do rozszyfrowania. Co do łazienki to myśleliśmy o tym samym ale równo ze ściana robiąc prysznic ciężko było by się tam zamknąć a o myciu to już nie wspomnę. Po za tym we wnęce znajduje się kaloryfer. Łazienka jest małych rozmiarów robiąc nawet w docelowym miejscu wannę będzie mało miejsca. My po obejrzeniu zdecydujemy się tylko na otwarty prysznic zamiast wanny żeby optycznie powiększyć łazienkę.

Pisząc otwarty prysznic masz na myśli taki duzy, caly oszklony na całą sciane?

Nem

Postautor: Nem » 15 lip 2018, 0:13

maan pisze:Tak dokładnie to mieszkanie co na planie. Podczas oglądania spisaliśmy sobie orientacyjnie rozmieszczenie wszystkich gniazdek oraz kaloryferów i wymiary interesujących na ścian. Jeżeli ktoś by chciał to mogę udostępnić taki rysunek z rozmieszczeniem gniazdek

A czy ktoś może sprawdzał wymiary? Bo mam taki plan mojego mieszkania, a wymiary każdej sciany w rzeczywistosci różnią się o ~3cm.

Jasiu500

Postautor: Jasiu500 » 17 lip 2018, 7:10

Wymiary na projekcie architektonicznym są podawane bez tynków, trzeba sobie odjąć 3 - 4 cm.

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”