Cześć, ja z kolei uważam, że grupa fesbookowa nie jest idealnym rozwiązaniem, bowiem części osób nie ma na tym serwisie (ja nie powinienem mieć tam konta ze względów zawodowych), więc te osoby odpadną z automatu...

Poza tym na forum jest znacznie większy porządek, jeśli chodzi o tematy, widziałem kiedyś jak to wygląda właśnie na serwisie społecznościowym i tam ciężko dokopać się do czegoś, o czym rozmowa była rozpoczęta znacznie wcześniej.
A jeśli chodzi o publiczne roztrząsanie pewnych spraw, to jeśli coś nie nadaje się na forum, to nie wiem czy nadaje się na grupę na Facebooku, może wtedy po prostu lepiej podejść do sąsiada... Wierzcie mi, że to często daje najwięcej

Natomiast niezłe jest to na forum, że jest tu więcej osiedli z naszej okolicy, ludzie mają podobne problemy i często można dostać pomoc od kogoś, spoza naszego osiedla, co jak dla mnie jest bardzo wartościowe. No i jeśli będzie coś na wyższym poziomie w dzielnicy do załatwienia, a nie tylko naszych kilku bloków, to ja bym chciał móc liczyć na pomoc ludzi z okolicy, do których tu mamy dostęp