Kwestia ogrodzenia zewnętrznego wokół inwestycji Murapol Bieńczycka
Re: Kwestia ogrodzenia zewnętrznego wokół inwestycji Murapol Bieńczycka
Jak w piosence - Rób co chcesz, tylko nie pal...jak zadbamy, tak będziemy mieć. A roślinki i odrobina zieleni- bezcenne.Pozdrawiam
Tak czy owak dziękuję za zrozumienie:) gdzieś na parterze ma powstać filia przedszkola, na pewno pracownicy nie pozwolą na rzucanie niedopałków.
Również przyłączam się do prośby. Jeśli forum przeglądają osoby, które wykańczają mieszkania, zwróćcie uwagę pracownikom, że te ogródki są prywatne i żeby się trochę opamiętali. W trakcie wykańczania jeszcze prościej o pudełko, puszkę, czy cokolwiek na niedopałki, a śmieci można spakować do worka i wyrzucić pod koniec dnia do kontenerów, a nie ewakuować komplet kartonów po panelach i meblach z Ikei do czyjegoś ogródka.
Też mam problem z petami w ogródku. Sama palę jednak nie rzucam nikomu peta, tylko go "składuję" w słoiku. Dziś zebrałam z 10 petów i nie wiem komu je oddać. Jeszcze nie odkryłam kto to. Jeszcze ze "skarbów" znalazłam: Majtki, skarpetkę i puszkę po Harnasiu.
Napisałam dziś maila do dewelopera z prośbą o info odnośnie schodów przy furtce oraz trójkąta przed blokiem. Otrzymałam odpowiedz następującą, cytuje:
"Schodów od strony dodatkowej furtki nie będzie, ponieważ nie było tego w planie. W ramach dodatkowych zrobilismy tylko futrke.
Trójkąt przed blokiem zostaje, ponieważ jest to wymóg ppoż."
Generalnie schody we własnym zakresie z kasy wspólnoty, której chyba jeszcze nie ma. Bosko!
"Schodów od strony dodatkowej furtki nie będzie, ponieważ nie było tego w planie. W ramach dodatkowych zrobilismy tylko futrke.
Trójkąt przed blokiem zostaje, ponieważ jest to wymóg ppoż."
Generalnie schody we własnym zakresie z kasy wspólnoty, której chyba jeszcze nie ma. Bosko!
A czy ten "trójkąt" będzie zielony chociaż,czy taka pustynia ?Jakieś drzewa albo krzewy się na nim pojawią ? Widziałam w innym poście, że niektórzy chcieli by zrobić tak miejsca parkingowe (tak jak teraz auta parkują), jednak musimy pamiętać o przepisie, że miejsce parkingowe musi być zlokalizowane min 10m od okien.
Drzew raczej nie będzie, skoro to jest wymóg ppoż. Co rozumiem jako miejsce do zawracania straży.
Co do schodków przy furtce na Bieńczycką, po przeczytaniu zacytowanej w wątku odpowiedzi dewelopera, obniżam ocenę za wywiązywanie się przez nich z obietnic.
W "wykończeniu tarasów..." pisałem, że póki co spisali się "bardzo dobrze", ALE jednym tchem wymieniali do mnie furtkę i schodki, tak pamiętam. Olanie schodków uważam za olanie sprawy lub przekłamanie w obietnicach.
Pozdrawiam, K.

Pozdrawiam, K.
Pani z administracji powiedziała że to oni zrobia te schody, na ich koszt
Jest to na piśmie? Bo ja wierze tylko w słowo pisane w takich sytuacjach.
Jakoś nie wierze, ze zrobią to ba własny koszt. Pewnie dostaniemy to do rozliczenia.
Jakoś nie wierze, ze zrobią to ba własny koszt. Pewnie dostaniemy to do rozliczenia.
Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”