Kwestia ogrodzenia zewnętrznego wokół inwestycji Murapol Bieńczycka

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
basiaz

Re: Kwestia ogrodzenia zewnętrznego wokół inwestycji Murapol Bieńczycka

Postautor: basiaz » 02 maja 2016, 19:42

Jak w piosence - Rób co chcesz, tylko nie pal...jak zadbamy, tak będziemy mieć. A roślinki i odrobina zieleni- bezcenne.Pozdrawiam

basiaz

Postautor: basiaz » 02 maja 2016, 19:49

Tak czy owak dziękuję za zrozumienie:) gdzieś na parterze ma powstać filia przedszkola, na pewno pracownicy nie pozwolą na rzucanie niedopałków.

arvis

Postautor: arvis » 13 maja 2016, 9:55

Również przyłączam się do prośby. Jeśli forum przeglądają osoby, które wykańczają mieszkania, zwróćcie uwagę pracownikom, że te ogródki są prywatne i żeby się trochę opamiętali. W trakcie wykańczania jeszcze prościej o pudełko, puszkę, czy cokolwiek na niedopałki, a śmieci można spakować do worka i wyrzucić pod koniec dnia do kontenerów, a nie ewakuować komplet kartonów po panelach i meblach z Ikei do czyjegoś ogródka.

Marta

Postautor: Marta » 11 lip 2016, 23:55

Też mam problem z petami w ogródku. Sama palę jednak nie rzucam nikomu peta, tylko go "składuję" w słoiku. Dziś zebrałam z 10 petów i nie wiem komu je oddać. Jeszcze nie odkryłam kto to. Jeszcze ze "skarbów" znalazłam: Majtki, skarpetkę i puszkę po Harnasiu.

Marta

Postautor: Marta » 13 lip 2016, 17:23

Napisałam dziś maila do dewelopera z prośbą o info odnośnie schodów przy furtce oraz trójkąta przed blokiem. Otrzymałam odpowiedz następującą, cytuje:
"Schodów od strony dodatkowej furtki nie będzie, ponieważ nie było tego w planie. W ramach dodatkowych zrobilismy tylko futrke.
Trójkąt przed blokiem zostaje, ponieważ jest to wymóg ppoż."
Generalnie schody we własnym zakresie z kasy wspólnoty, której chyba jeszcze nie ma. Bosko!

Iris

Postautor: Iris » 18 lip 2016, 19:14

A czy ten "trójkąt" będzie zielony chociaż,czy taka pustynia ?Jakieś drzewa albo krzewy się na nim pojawią ? Widziałam w innym poście, że niektórzy chcieli by zrobić tak miejsca parkingowe (tak jak teraz auta parkują), jednak musimy pamiętać o przepisie, że miejsce parkingowe musi być zlokalizowane min 10m od okien.

Marta

Postautor: Marta » 19 lip 2016, 1:25

Drzew raczej nie będzie, skoro to jest wymóg ppoż. Co rozumiem jako miejsce do zawracania straży.

kdft2

Postautor: kdft2 » 28 lip 2016, 23:01

Co do schodków przy furtce na Bieńczycką, po przeczytaniu zacytowanej w wątku odpowiedzi dewelopera, obniżam ocenę za wywiązywanie się przez nich z obietnic. ;) W "wykończeniu tarasów..." pisałem, że póki co spisali się "bardzo dobrze", ALE jednym tchem wymieniali do mnie furtkę i schodki, tak pamiętam. Olanie schodków uważam za olanie sprawy lub przekłamanie w obietnicach.

Pozdrawiam, K.

Wiktoria

Postautor: Wiktoria » 01 sie 2016, 8:35

Pani z administracji powiedziała że to oni zrobia te schody, na ich koszt

Marta

Postautor: Marta » 01 sie 2016, 9:15

Jest to na piśmie? Bo ja wierze tylko w słowo pisane w takich sytuacjach.
Jakoś nie wierze, ze zrobią to ba własny koszt. Pewnie dostaniemy to do rozliczenia.

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”