Wykończenie sufitów w mieszkaniach na osiedlu Murapol Bieńczycka

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
Elefant

Re: Wykończenie sufitów w mieszkaniach na osiedlu Murapol Bieńczycka

Postautor: Elefant » 09 cze 2017, 11:01

Hej, przy 40m2 tak szczerze - na jaki koszt powinnam sie nastawic jesli chodzi o remont sufitu?
Druga rzecz-podlogi.. Byla u Was koniecznosc stosowania wylewki samopoziomujacej?
W ogole czy roznice poziomow przy wylewce korygowal u Was deweloper czy Wy sami w ramach remontu? Dzieki!!!

Mariusz

Postautor: Mariusz » 09 cze 2017, 13:02

Podłączając się pod temat -> pomieszczenia w stanie surowym mają teraz około 2,56[m]. Panele + podwieszany sufit zmniejszy wysokość do załóżmy 2,50[m]. Czy salon 24 [m2] nie będzie sprawiał wrażenia zbyt niskiego ? Czy ktoś z Was podwieszał sufity płytami gk? Jak to wygląda?
pzdr.

Felipe

Postautor: Felipe » 09 cze 2017, 15:05

Ja mam sufit podwieszany tylko w łazience oraz nad aneksem (czyli fragmentem salonu). Tu gdzie jest obniżony pozostaje ok. 245 cm między powierzchnią podłogi a sufitu - i to jest faktycznie lekko przytłaczające, przynajmniej na początku miałem takie wrażenie, teraz się o tym nie myśli.

Pozostała część mieszkania to sufit wygładzony szpachlą, łączenia między płytami wyrównane wąską siatką (taką o szer. kilku cm, już nie pamiętam dokładnie). Było trochę roboty (robione na własną rękę), ale koszt znikomy - sam materiał, nie więcej niż może 150 zł. Podłogi wyrównane albo pianką (pod panelami) albo ciut grubszą warstwą kleju pod płytkami. Mierzyłem w miarę całość, nie ma odstępstw / nierówności. A już absolutnie takich widocznych. Moim zdaniem stan wykończenia lokalu był generalnie co najmniej poprawny.

Elefant

Postautor: Elefant » 09 cze 2017, 22:33

Dzieki wielkie!!

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”