Co myślicie o osiedlu Murapul Bieńczycka w Czyżynach

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
macem

Re: Co myślicie o osiedlu Murapul Bieńczycka w Czyżynach

Postautor: macem » 24 wrz 2015, 18:06

marek8a pisze:
macem pisze:Witam, zaklepałem jedno mieszkanie, ale teraz mam obawy, poczytałem troche i widze że jakość tragedia. Pytanie jak to jest w Krakowie, ktoś może się wypowie ? Mama kilka dni na decyzję.

Blok na Bienczyckiej wygląda fajnie, zgodzili się na 10/90 i rabat nawet dali.

Skąd pomysł że jakość tragedia? Ja kupiłem mieszkanie w tej inwestycji, bywam na budowie regularnie i wszystko wygląda ok i bardzo solidnie.
Oczywiście to moje pierwsze mieszkanie w Murapol, ale już teraz muszę być dobrej myśli.
Np w porównaniu do budimexu nieopodal, Murapol stawia wszystko z cegieł (poza konstrukcją oczywiście). W budimex jest beton.

ps. jak już kupisz, ale bez garażu, to mogę Ci wynająć miejsce. mam dwa, a na razie tylko jeden samochód :)

https://www.youtube.com/watch?v=sI2qLXxmOY8&html5=1
https://www.youtube.com/watch?v=zs-c2bTYOHc&html5=1

tego w necie jest mase

Nowy

Postautor: Nowy » 24 wrz 2015, 23:27

Faktycznie jest trochę "laurek" powystawianych przez nabywców nowych mieszkań od Murapolu :) Musi boleć, jak wtapia się górę pieniędzy albo bierze kredyt na lata i dostaje się bubla...

KOSMO

Postautor: KOSMO » 25 wrz 2015, 16:48

Ja już się wypowiedziałem na str. 2

były dni otwarte Murapol jakieś promocje i obniżki ceny
szalonych rezerwacji w przedmiotową sobotę nie było, a w radio i TV to naganiali jak mało kto -
powiem tak: BĘDZIE Jeszcze taniej w Murapol, poczekajcie
jak ktoś się uparł na tą miejscówkę to niech negocjuje cenę do bólu, poniżej 5k za m2
cena musi odzwierciedlać ryzyko inwestycji bo jest tylko ono po stronie nabywcy, nie płaćcie za " kolorowe foldery "

Stalowych nerwów życzę.
PS nie naganiam ja tylko zakupiłem w Budimexie pod wynajem, tanio, rokująco na zysk przy odsprzedaży krótkoterminowej, u mnie banan nawet jak zrobię przelew transzy, kilka wziąłem

macem

Postautor: macem » 25 wrz 2015, 20:29

Ja tez chce pod wynajem, w Murapolu mi wyszlo 6tys/mkw, dla mnie to za duze ryzyko. W budimexie nie ma co juz wybierac, wszystko zajete.

iti

Postautor: iti » 25 wrz 2015, 23:00

Wynikałoby z tego, że sporo osób zdecydowało się na kupno mieszkania na wynajem w okolicy... A co do samego Murapolu, to przy Bieńczyckiej jest o tyle dobra sytuacja, że blok już w zasadzie stoi i pewnie niedługo mieszkanie, które będzie się chciało kupić, da się obejrzeć niemal w finalnej formie, więc dzięki temu da się uniknąć przynajmniej części niespodzianek.

macem

Postautor: macem » 25 wrz 2015, 23:50

Dobrze by bylo tam sie przejsc podczas deszczu i zobaczyc garaze, mieszkania na parterze i na samej gorze. Problem moze byc taki ze jak pozniej beda takie niespodzianki to Murapol sie wykreci i kto to naprawi ?.

iti

Postautor: iti » 26 wrz 2015, 12:01

No chodziło mi właśnie o to, że jak się pójdzie do gotowego już, to przynajmniej część rzeczy będzie można samemu obejrzeć i widzieć choćby czy mieszkanie jest zgodne z projektem, nie ma w nim nieplanowanych słupów, skosów i tak dalej. Wiadomo, że nie da się w ten sposób przewidzieć, jak będzie zachowywał się blok z czasem, ale przynajmniej część niespodzianek można wyeliminować. Generalnie w takiej sytuacji jak tutaj i od takiego dewelopera jak Murapol, to jednak lepiej kupić coś, co już stoi i jest gotowe, niż brać w ciemno dziurę w ziemi, bo wtedy niespodzianek może być więcej :)

KOSMO

Postautor: KOSMO » 09 gru 2015, 23:27

Cytat z innego forum:
Kupiłam już nowe mieszkanie na Bieńczyckiej, niestety chyba przekazanie "Kluczy" się opóźni, a zatem i wykańczanie mieszkania. Doszły mnie niepokojące słuchy, że firma nie płaci np. firmie ochroniarskiej. Nie wiem co o tym sądzić i czy to oznacza nie do konca gra fair play? Samo miejsce jest doskonałe, jeśli chodzi o komunikację z miastem,mieszkanka tez wydaja sie byc fajne...

z listopada 2015r.

MMo

Postautor: MMo » 31 mar 2016, 16:21

Witam,

od grudnia obserwowaliśmy z Mężem tą inwestycję - informacje, jakie się pojawiały o problemach z deweloperem mocno nas zniechęcały, mimo ogromnego plusu jakim jest lokalizacja (dla nas szczególnie istotna). Kontaktowaliśmy się jednak drogą mailową z panią Małgorzatą K. (doradca klienta), i próbowaliśmy się umówić na spotkanie, jak dotąd dwukrotnie. Za każdym razem pani M. odpisywała nam, jakie mieszkania są na stanie i że można je oglądać, ale gdy przychodziło do ustalenia terminu, kontakt się urywał. Przyznam, że to dość irytujące, i po połączeniu tego z ogólnymi opiniami zwyczajnie sobie odpuszczaliśmy dalsze prośby. Czy ktoś tu też miał takie doświadczenia?

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”