Murapol Bieńczycka w Krakowie - blok 15D - Witam sąsiadów

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
maan

Re: Murapol Bieńczycka w Krakowie - blok B - Witam sąsiadów

Postautor: maan » 19 lip 2018, 12:21

W środę znów się dowiadywałem o konkretny termin odbioru to nadal nic nie wiedza bo strażak miał w tym tygodniu odbierać budynek i nie są w stanie określić daty. Może w poniedziałek będą coś wiedzieć bo niestety ale ustalenie sobie jakiegoś terminu jest na razie nie możliwe

smiesznylolek

Postautor: smiesznylolek » 19 lip 2018, 18:04

maan pisze:Poniżej rysunek mojego autorstwa mam nadzieje, ze do rozszyfrowania. Co do łazienki to myśleliśmy o tym samym ale równo ze ściana robiąc prysznic ciężko było by się tam zamknąć a o myciu to już nie wspomnę. Po za tym we wnęce znajduje się kaloryfer. Łazienka jest małych rozmiarów robiąc nawet w docelowym miejscu wannę będzie mało miejsca. My po obejrzeniu zdecydujemy się tylko na otwarty prysznic zamiast wanny żeby optycznie powiększyć łazienkę.

Po obejrzeniu mieszkania też tak zdecydowaliśmy:) a czy orientujesz się czy na ścianie w łazience, dzieląca mieszkanie od mieszkania sąsiada jest możliwość wykucia dziury na wnękę?

maan

Postautor: maan » 20 lip 2018, 9:06

Wszędzie Ściany sa grubości bloczka + warstwa tynku. Chociaż jest to łączenie bloków wiec możne byc beton. Raczej bym czegoś takiego nie robi bo sąsiad może wpaść na taki sam pomysł i będziecie mieć wspólna łazienkę

smiesznylolek

Postautor: smiesznylolek » 20 lip 2018, 11:02

maan pisze:Wszędzie Ściany sa grubości bloczka + warstwa tynku. Chociaż jest to łączenie bloków wiec możne byc beton. Raczej bym czegoś takiego nie robi bo sąsiad może wpaść na taki sam pomysł i będziecie mieć wspólna łazienkę

Z rysunku wynika że tam są 2 ściany, o grubości 55cm (bez tynku), więc jakbym zrobił wnękę na ok 10 cm, to myślę że trochę do sąsiada bym miał jeszcze daleko:) Bardziej mi chodzi czy to technicznie jest możliwe do zrobienia, bo się na tym nie znam, a właśnie wydaje mi się ze tam jest beton a nie pustaki.

maan

Postautor: maan » 24 lip 2018, 13:38

Na odbiory należy się jednak przygotować na 2 połowę sierpnia. Dzisiaj dostałem taka informację z murapolu.

smiesznylolek

Re: Murapol Bieńczycka w Krakowie - blok 15D - Witam sąsiadów

Postautor: smiesznylolek » 24 lip 2018, 14:24

super... :/

Nowy

Postautor: Nowy » 26 lip 2018, 11:59

maan pisze:Jest parę niedoróbek oraz nieprzemyślanych rzeczy które będzie trzeba zmienić np. skrzynka z bezpiecznikami na ścianie przy wejściu zamiast nad drzwiami.

Jeżeli chodzi o to, co zrobić ze skrzynką z bezpieczniakami w przedpokoju, to było swego czasu ciekawe rozwiązanie pokazane na forum :)

Nem

Postautor: Nem » 27 lip 2018, 16:03

Blok "B" - będzie 15D, można poprawić nazwę wątku :)

Aneczka

Postautor: Aneczka » 03 sie 2018, 16:41

Hej wszystkim! Strasznie się cieszę, bo umówiłam się już na odbiór mieszkania. Co prawda na 21 sierpnia, ale w mońcu jakiś konkret. :D

maan

Postautor: maan » 08 sie 2018, 10:33

Nam udało się omówić na 22 sierpnia. Jak by ktoś odbierał mieszkanie to proszę o info czy udało się bez żadnych poprawek czy zgłosiliście jakieś wady.

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”