Jak wet, to tylko na Stadionowej przy Lidlu. Chodzę tam ze swoim psem od bardzo dawna. Ja polecam.
Giełda usług ok. Na przykład ostatnio u nas na klatce ktoś chciał sprzedać kabinę walk in.
Mieszkańcu osiedla Murapol Bieńczycka - Przedstaw się!
Re: Mieszkańcu osiedla Murapol Bieńczycka - Przedstaw się!
Moja propozycja wynikła z tego, że takie miejsce do informacji 'jednorazowych', czyli niepotrzebujących zakładania osobnych wątków, naprawdę się przydaje. Szukasz miejsca w garażu na weekend dla gości - może ktoś wyjeżdźa i odstąpi. Chcesz coś sprzedać /pożyczyć / pilnie czegoś potrzebujesz - ogłaszasz się, i czas reakcji z reguły jest dużo szybszy.
Ale jeżeli nie ma potrzeby, to i nie ma sprawy.
Ale jeżeli nie ma potrzeby, to i nie ma sprawy.
Może adrem sfinansowałby niedużą tablicę na każda klatkę na parterze? Dodam, że wzajemna pomoc sąsiedzka istnieje i jest to bardzo sympatyczne (niniejszym pozdrawiam), ale nie mamy szans dotrzeć do wszystkich.
Witam.
Mieszkam tu od czerwca 2016, wcześniej przez 15 lat mieszkałam w pobliżu więc dla mnie właściwie nic się nie zmieniło i znam doskonale okolice.
Nie wiem czy to jeszcze aktualne ale ktoś pytał o weterynarza. Jest bardzo dobry i TANI weterynarz na osiedlu Handlowym, około 5 minut na nogach z naszego bloku. Nazwa chyba "4 łapy", gdyby ktoś potrzebował to znajdę numer telefonu. Tani tak naprawdę, w grudniu byłam z moim psem i za szczepienie na wściekliznę + obcięcie pazurów + tabletka na odrobaczanie + leki uspokająjące na tydzień (mój pies panicznie boi się huków więc przed Sylwestrem dawałam) zapłaciłam 60zł. Kilka lat temu mój pies prawdopodobnie napił się płynu z chłodnicy i trzeba go było reanimować. Pojechałam 10 minut przed zamknięciem i bez problemu mnie przyjęli. Pies dostał dwie kroplówki + zastrzyk i spędziliśmy tam prawie 2 godziny, za całość zapłata 50zł. Dla mnie to naprawdę bardzo tani i dobry gabinet.
Mieszkam tu od czerwca 2016, wcześniej przez 15 lat mieszkałam w pobliżu więc dla mnie właściwie nic się nie zmieniło i znam doskonale okolice.
Nie wiem czy to jeszcze aktualne ale ktoś pytał o weterynarza. Jest bardzo dobry i TANI weterynarz na osiedlu Handlowym, około 5 minut na nogach z naszego bloku. Nazwa chyba "4 łapy", gdyby ktoś potrzebował to znajdę numer telefonu. Tani tak naprawdę, w grudniu byłam z moim psem i za szczepienie na wściekliznę + obcięcie pazurów + tabletka na odrobaczanie + leki uspokająjące na tydzień (mój pies panicznie boi się huków więc przed Sylwestrem dawałam) zapłaciłam 60zł. Kilka lat temu mój pies prawdopodobnie napił się płynu z chłodnicy i trzeba go było reanimować. Pojechałam 10 minut przed zamknięciem i bez problemu mnie przyjęli. Pies dostał dwie kroplówki + zastrzyk i spędziliśmy tam prawie 2 godziny, za całość zapłata 50zł. Dla mnie to naprawdę bardzo tani i dobry gabinet.
MGIE i jak Ci się mieszka na naszym osiedlu Bieńczycka, chwalisz sobie? Ja dopiero od kilku tygodniu i cieszę się, że że znalazłem to forum, choć szkoda, że nie wcześniej - w każdym razie dużo tu ciekawych ciekawych spraw już omówiono
Mam nadzieję, że problemy z utrzymaniem porządku na osiedlu skończą się niedługo, albo już się skończyły
A jeśli chodzi o pomoc sąsiedzką, to będę miał pytanie, ale może założę do niego osobny temat, żeby utrzymać na forum jaki taki porządek.

Ja jestem zadowolona, czynsz niski, wszędzie blisko, wydaje mi się też że bezpiecznie. Jestem po rozwodzie więc mieszkam tylko z nastoletnim synem który chodzi do LO po przeciwnej stronie ulicy więc bardzo blisko, ale ja pracuję na same noce więc zdarza się że syn wraca do domu jak mnie już nie ma i cieszę się że nie musi iść daleko od przystanku jak jest ciemno, a wiadomo że w zimie to tak już jest o 16.00 (on nie widzi problemu ale ja jako mama tak
). Przedtem mieszkaliśmy około 1,5km od tramwaju, trzeba było przejść przez park, potem droga prawie nieoświetlona, krzaki z każdej strony ulicy więc zawsze miałam trochę obaw i każdy kto tamtędy chodził, więc teraz jestem bardzo zadowolona. Ponadto przedtem był wyjazd tylko pod górę około 150m i w zimie bywało naprawę ciężko jak spadł śnieg, nawet na zimowych oponach bywało różnie. W pracy zawsze się ze mnie śmiali że jak tylko zapowiadają śnieg to ja od razu opony zmieniam na zimowe ale niestety to był problem dla wszystkich mieszkańców, którzy po pierwszej zimie robili tak samo jak ja:) Tutaj jest prosty wyjazd więc to dla mnie zdecydowanie plus. Minusem dla mnie jest mało miejsc parkingowych, mam stare auto i nie stać mnie na miejsce w garażu więc dla mnie ten trójkąt który na planach miał być trawą jest jedyną opcją i mam nadzieję że nie zostanie zlikwidowany. Drugim minusem jest to że pracuję na same noce i śpię, a właściwie próbuję spać w dzień, a jak wiadomo wiercenie z każdej strony, do tego mieszkam w mieszkaniu narożnym przy tym nowym bloku więc ciężko się śpi jak panowie pracują, ale kiedyś to w końcu minie
Ogólnie jestem osobą która raczej szuka plusów niż minusów tym bardziej, że prawdopodobnie będę tu mieszkała do końca życia.

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”