Zagospodarowanie terenu i plac zabaw na os. Murapol Bieńczycka

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
Marta

Re: Zagospodarowanie terenu i plac zabaw na os. Murapol Bieńczycka

Postautor: Marta » 12 lip 2016, 20:08

Żeby nie zapeszyć u mnie petów, ani innych rzeczy brak. Przy okazji tuje odmiany szmaragd, nie cyprysiki :D proponuje je z góry przyciąć (około 5 cm), aby się ładnie rozgałęziły.

basiaz

Postautor: basiaz » 13 lip 2016, 5:07

Całe życie człowiek sie uczy. Widziałam identyczne roślinki w OBI i podpisane było cyprysiki, choć faktycznie pan z murapolu zawsze mówił o tujach. 8-) Ale skoro nie wiedziałam do tego lata, że są czarne maliny...dzięki!

basiaz

Postautor: basiaz » 13 sie 2016, 6:07

Co do powracającego problemu placu zabaw, domyślam się, jaką wygodą jest przedszkole, do którego można sprowadzić dziecko w kapciach i plac zabaw, na który wystarczy z okna rzucić okiem/ choć w moim przekonaniu byłby to brak nadzoru nad dzieckiem/. Niemniej prosze o refleksję, nawet dla osób z dziećmi (które szybciej niż się wydawałoby dorastają-) gwar od wiosny do jesieni bywa nie do wytrzymania i obniża jakość mieszkań jako takich. Pracuję w przedszkolu i wiem, jaka jest sytuacja w wystawionych od lat do sprzedaży szeregówkach w bliskiej odległości :D
Pod moim oknem placu być nie może, więc to w zasadzie nie mój problem, ale tak jak wczoraj mówił jeden z panów na "zebraniu"- wokół jest mnóstwo terenów rekreacyjnych , parków, placów zabaw i boisk, i czas z dzieckiem spędzony w formie spaceru, zabawy, poznawania rozmaitego otoczenia jest bezcenny - ale to już moje zdanie.

MMo

Postautor: MMo » 27 wrz 2016, 22:50

Pytanie za 100 punktów - czy w budynku istnieje jakieś ogólnodostępne miejsce do przechowywania, typu rowerownia/wózkownia? Totalnie nam wyleciał ten temat z głowy przy oglądaniu inwestycji, a tu problem, co robić z rowerem w zimę...

Marta

Postautor: Marta » 27 wrz 2016, 23:24

Nie ma nic takiego.

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”