Sposób wykończenia sufitów w nowych mieszkaniach od Murapol - os. Bieńczycka

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
Bartolo

Re: Sposób wykończenia sufitów w nowych mieszkaniach od Murapol - os. Bieńczycka

Postautor: Bartolo » 30 mar 2021, 21:34

Cześć. Trochę czasu już upłynęło, więc mam prośbę, aby ktoś odpowiedział po tych kilku latach, jak wykończyliście stropy typu filigran?
U nas w nowym budownictwie, deweloper wypełnia szczeliny pomiędzy płytami, natomiast na pytanie jak wykończyć sufit polecił tapety z włókna szklanego. Niestety mi to rozwiązanie kompletnie nie pasuje. Nie lubię generalnie tapet ani żadnych tekstur na ścianach/sufitach.
Dlatego pytanie - jak wykończyć sufit - gruntować, jak ktoś polecił knauf betokontaktem, a następnie położyć gładź szpachlową? A jak popęka to poprawiać za kilka lat? Nie mam pojęcia czy deweloper dom-bud daje tam siatkę czy może coś innego...
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!

Bartolo

Re: Sposób wykończenia sufitów w nowych mieszkaniach od Murapol - os. Bieńczycka

Postautor: Bartolo » 27 sie 2021, 20:59

Czy ktoś mógłby podzielić się wiedzą?

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”