Na najbliższym zebraniu wspólnoty proponuję NIE udzielać absolutorium dla zarządcy. W mojej ocenie nie wywiązują się oni ze swoich obowiązków należycie. Tutaj można przeczytać czym to skutkuje
http://wspolnotymaleiduze.pl/zolta-kart ... olutorium/
Absolutorium dla zarządu - powiedzmy "nie" - osiedle Bieńczycka Kraków
Re: Absolutorium dla zarządu - powiedzmy "nie" - osiedle Bieńczycka Kraków
Popieram.
Może zastanowimy się poważnie nad możliwościami zmiany zarządcy?
Adrem nie ma pozytywnej opinii w swojej branży, w "swoich" blokach, my sami widzimy co się dzieje... Wątpię, żeby znacząco zmieniło się ich podejście w przypadku braku absolutorium.
Jest kilka zarządców na rynku, z którymi da się współpracować na zasadzie "win-win", jakość jest znacznie wyższa a i koszty utrzymania są wiele niższe. Gwarantuję, sprawdzałam - da się. Sugeruję przemyśleć sprawę i może niebawem ją ruszyć.
Gdyby byli Państwo zainteresowani, to mogę przygotować szacunkowe zestawienie kosztów i zakresu zadań kilku zarządców, żebyście mieli ogólne rozeznanie jak to wygląda.
Miłego piątku
Może zastanowimy się poważnie nad możliwościami zmiany zarządcy?
Adrem nie ma pozytywnej opinii w swojej branży, w "swoich" blokach, my sami widzimy co się dzieje... Wątpię, żeby znacząco zmieniło się ich podejście w przypadku braku absolutorium.
Jest kilka zarządców na rynku, z którymi da się współpracować na zasadzie "win-win", jakość jest znacznie wyższa a i koszty utrzymania są wiele niższe. Gwarantuję, sprawdzałam - da się. Sugeruję przemyśleć sprawę i może niebawem ją ruszyć.
Gdyby byli Państwo zainteresowani, to mogę przygotować szacunkowe zestawienie kosztów i zakresu zadań kilku zarządców, żebyście mieli ogólne rozeznanie jak to wygląda.
Miłego piątku

Popieram, nie dlatego, że chodzi o mi koszty.
Ale jakość obsługi poraża.
Ale jakość obsługi poraża.
Jasne. Może niejasno się wyraziłam. Dla mnie jakość też jest tu priorytetem.
Jak się cieszę, że nie jestem sama!
Też popieram nieudzielenie absolutorium i zmianę zarządcy. Adrem nie sprawdza się pod żadnym względem.
Też popieram nieudzielenie absolutorium i zmianę zarządcy. Adrem nie sprawdza się pod żadnym względem.
Być może kogoś zainteresuje. W przypadku budynku C zarządcą nie jest Adrem a ADM Property. Mogę informować na bieżąco jak będzie się układała współpraca na linii zarządca-mieszkańcy 

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”