Sposób wykończenia sufitów w nowych mieszkaniach od Murapol - os. Bieńczycka

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
Luiza

Sposób wykończenia sufitów w nowych mieszkaniach od Murapol - os. Bieńczycka

Postautor: Luiza » 28 lip 2018, 14:47

Witam Sąsiadów :-)

Czy u Was sufity są otynkowane i jest gładź? Czy widać płyty betonowe?

maan

Re: Sposób wykończenia sufitów w nowych mieszkaniach od Murapol - os. Bieńczycka

Postautor: maan » 30 lip 2018, 10:18

Taki jest standard wykończenia jest to zapisane w umowie z deweloperem. Sufit trzeba robić we własnym zakresie

smiesznylolek

Re: Sposób wykończenia sufitów w nowych mieszkaniach od Murapol - os. Bieńczycka

Postautor: smiesznylolek » 30 lip 2018, 12:21

Właśnie też się zastanawiałem jak z tymi sufitami. To dochodzi w takim razie kolejna robota;/

Maj

Postautor: Maj » 01 sie 2018, 14:36

Podobno wystarczy tylko zaszpachlować nierówności i zatrzeć. W przyszłym tygodniu jedziemy obejrzeć mieszkanie to zobaczymy, czy tylko tyle wystarczy.

smiesznylolek

Postautor: smiesznylolek » 01 sie 2018, 15:19

Maj pisze:Podobno wystarczy tylko zaszpachlować nierówności i zatrzeć. W przyszłym tygodniu jedziemy obejrzeć mieszkanie to zobaczymy, czy tylko tyle wystarczy.

Daj znać proszę co uważasz o tych sufitach jak już obejrzysz

Maj

Postautor: Maj » 09 sie 2018, 9:05

Po obejrzeniu sufitów zdecydowaliśmy, że będziemy szpachlować sufit. Łączenia będą wypełnione pianką, zaszpachlowane z siatką i zatarte. Sufity gładkie. My w sumie to mieszkanie wykańczamy pod wynajem więc nie chcemy wchodzić w koszty dlatego takie rozwiązanie wybraliśmy.

Greg16

Postautor: Greg16 » 09 sie 2018, 10:43

Witam,

czy w tej inwestycji są zastosowane stropy typu filigran? Jeżeli tak to byłbym wdzięczny za każdą informację na temat tego jak wyglądają te płyty (czy są gładkie, schodzą się równo) oraz jak Państwo będą je wykańczać? Zakupiliśmy mieszkanie od tego dewelopera na Złocieniu i wykańczanie mieszkania dopiero przed nami. Jeżeli ktoś dysponowałby jakimiś zdjęciami, gdzie widoczne są płyty sufitowe również byłbym bardzo wdzięczny za podzielenie się takowymi :) Z tego co czytałem na internecie jeżeli płyty są gładkie i dobrze położone teoretycznie wystarczy zaszpachlować łączenia, wygładzić i pomalować, ale zastanawiam się czy te łączenia nie będą potem widoczne i nie będzie konieczne gipsowanie całego sufitu - jeżeli tak, to czym?

Pozdrawiam

Nem

Postautor: Nem » 11 sie 2018, 22:45

Greg16 pisze:Witam,

czy w tej inwestycji są zastosowane stropy typu filigran? Jeżeli tak to byłbym wdzięczny za każdą informację na temat tego jak wyglądają te płyty (czy są gładkie, schodzą się równo) oraz jak Państwo będą je wykańczać? Zakupiliśmy mieszkanie od tego dewelopera na Złocieniu i wykańczanie mieszkania dopiero przed nami. Jeżeli ktoś dysponowałby jakimiś zdjęciami, gdzie widoczne są płyty sufitowe również byłbym bardzo wdzięczny za podzielenie się takowymi :) Z tego co czytałem na internecie jeżeli płyty są gładkie i dobrze położone teoretycznie wystarczy zaszpachlować łączenia, wygładzić i pomalować, ale zastanawiam się czy te łączenia nie będą potem widoczne i nie będzie konieczne gipsowanie całego sufitu - jeżeli tak, to czym?

Pozdrawiam

Proszę podać na priv mail'a to prześlę zdjęcia sufitu, mam ich akurat sporo, bo chcemy zostawić sufit "na surowo", tylko wyczyscic i zaimpregnować.

Greg16

Postautor: Greg16 » 12 sie 2018, 17:34

Nem pisze:Proszę podać na priv mail'a to prześlę zdjęcia sufitu, mam ich akurat sporo, bo chcemy zostawić sufit "na surowo", tylko wyczyscic i zaimpregnować.

Dziękuję za odpowiedź, niestety coś nie mam uprawnień do wysyłania wiadomości przez forum (wyświetla się informacja, że trzeba się zarejestrować, dziwna sprawa ). Byłbym bardzo wdzięczny za podesłanie zdjęć na adres grzechu16@gmail.com. Jestem bardzo ciekawy jak będzie się komponował taki "surowy" sufit po wykończeniu mieszkania.

Nem

Postautor: Nem » 12 sie 2018, 22:03

Zdjęcia wysłane :)

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”