Ponowne odbiory mieszkań / poprawki mieszkaniach - os. Bieńczycka
-
Ponowne odbiory mieszkań / poprawki mieszkaniach - os. Bieńczycka
Czy odezwali się już do kogoś, kto nie odebrał mieszkania za pierwszym razem?
Re: Ponowne odbiory mieszkań / poprawki mieszkaniach - os. Bieńczycka
Tak, mi zrobili poprawki w ciągu tygodnia i za 2gim razem odebrałem chociaż nie było poprawione wszystko co chciałem ale nie chciałem czekać miesiąca na wyburzenie ściany i postawienie od nowa co pewnie i tak by nie wyeliminowało problemy a mogło by być nawet gorzej. Dostałem rekompensatę za to wiec się już na to zgodziłem.
maan pisze:chociaż nie było poprawione wszystko co chciałem ale nie chciałem czekać miesiąca na wyburzenie ściany i postawienie od nowa co pewnie i tak by nie wyeliminowało problemy a mogło by być nawet gorzej.
Można wiedzieć na czym polegał defekt?
w przedpokoju nie było zewnętrznego kata prostego i ciężko było to naprawić. Znaczy trochę poprawili ale nie było idealnie.
-
maan pisze:Tak, mi zrobili poprawki w ciągu tygodnia i za 2gim razem odebrałem chociaż nie było poprawione wszystko co chciałem ale nie chciałem czekać miesiąca na wyburzenie ściany i postawienie od nowa co pewnie i tak by nie wyeliminowało problemy a mogło by być nawet gorzej. Dostałem rekompensatę za to wiec się już na to zgodziłem.
Powiedz mi, jak to było u Ciebie? Bo niby po pierwszym odbiorze i zgłoszeniu usterek mają 2 tyg na na rozpatrzenie i potem na poprawki.
A Ty piszesz że zrobili Ci poprawki w ciągu tygodnia, czyli nie czekałeś na to "rozpatrzenie"?
Nam jutro mija 2 tygodnie od pierwszego odbioru i cisza... :/
Mi przy zgłoszeniu usterek powiedzieli ze usuną do tygodnia bo akurat będzie ekipa tynkarzy i przy okazji doprowadzą okna do porządku żeby można byłe je sprawdzić. Najlepiej pisz maile albo dzwon czy juz naprawili. Maja tam straszny młyn z odbiorami wiec może to już zrobione tylko nie ma kto Cie poinformowac.
-
U nas było sporo usterek w tym brak pionów/kątów, ogólnie to kartka A4 w 2ch kolumnach:)
A kiedy Ty odbierałeś pierwszy raz?
A kiedy Ty odbierałeś pierwszy raz?
pierwszy raz 22 a drugi 31
-
o kurde, to musimy się w takim razie z nim skontaktować, my odbieraliśmy 21
A czy ktoś dostał klucze mimo drobnych zgłoszonych usterek (np. rysy na oknach)?
Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”