Co do takich desek, to @gucio ma trochę racji, choć nie do końca... Dobrze to wygląda, dobrze się po tym chodzi, tylko trzeba to co jakiś czas czyścić i impregnować, a to wymaga niemało uwagi. Na pewno nie zakładałbym czegoś takiego na północnej wystawie budynki, bo pewnie po jakimś czasie by to zzieleniało

Na Bieńczyckiej plus jest też taki, że balkony mają przewiew po bokach (ażurowe barierki), więc chyba powinno to schnąć prawidłowo. W każdym razie trzeba się nastawić na to, że trzeba o to dbać

Skoro brałeś odpływ liniowy, to pewnie będziesz robił prysznic bez brodzika, uda Ci się go zrobić bez problemu

Będziesz musiał kuć w wylewce czy będziesz ją podnosił? Ja nie chciałbym mieć schodka wychodząc z łazienki do przedpokoju. Mało tego, chciałbym żeby to było na jednym poziomie, a do tego mam ochotę zrobić sobie mały prób pomiędzy nim a łazienką... Jak jakaś rura czy pralka strzeli, to próg zatrzyma i wszystko sobie spłynie spokojnie do odpływu prysznicowego. Co o tym myślicie

Płytki ładne wybraliście, też mi się podobają. Co do stelaża, to tu wszyscy mi mówią, że na tym nie ma co oszczędzać, co by nie narobić sobie kłopotów, jak coś się tam zacznie psuć, ale pewnie dobrze o tym wiecie

Drzwi sosnowe pełne braliście? Mnie też się takie podobają, z litego drewna, choć słyszałem, że bywa tak, że potrafią się rozeschnąć i klekoczą

Słyszeliście o czymś takim? Swoja drogą ile wyjdą Cię takie drzwi razem z ościeżnicami i klamkami? Jeśli chodzi o podłogi, to ja wolałbym jednak czuć drewno pod stopami, więc raczej panele nie, ale jeszcze zobaczymy co czas pokaże. W każdym razie rozważam też parkiet, całkiem ładne je teraz robią, a i cenowo to nie jest jakiś kosmos, tyle że jeszcze nie wiem ile kosztowałoby jego ułożenie...
I podoba mi się ta bateria z "prysznicem bidetowym"

Rozumem, że gdzieś obok umywalki będziesz miał toaletę - niezłe jest to rozwiązanie, nie wiedziałem w ogóle, że coś takiego jest. Myślicie, że da się coś takiego znaleźć, żeby pasowało jeszcze do szafki pod umywalką?