Usterki w budynku Murapol Bieńczycka - wpisujcie wszystko i przekazujcie do Adrem

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
marek8a

Usterki w budynku Murapol Bieńczycka - wpisujcie wszystko i przekazujcie do Adrem

Postautor: marek8a » 26 sty 2016, 12:34

Usterki, które zauważyłem i zgłosiłem do Adrem. Rozmawiałem też z panią z Adrem i powiedziała, że oni będą już zgłaszać to do Murapola LUB zajmować się sami, jeśli będzie to leżało w ich zakresie obowiązków.

• Drzwi przeciwpożarowe przed mieszkaniem 160 i 161 przestały się domykać. Przyczyną jest źle zamocowana ościeżnica, która nie jest nalezycie przymcowana do ściany i przy otwartych drzwiach można ją ruszać ręką.
  • Drzwi przeciwpożarowe przed mieszkaniem 160 i 161. Brakuje odbojnika, co powoduje, że świeżo wykończona ściana posiada juz dziurę.
  • Garaż - urwała się lampa nad miejscem postojowym numer 10
  • Lampa 6 piętro przed drzwiami p.pożarowymi o których mowa wyżej - przepaliła się żarówka.
  • Domofon - uszkodzony rygiel elektromagnetyczny w klatce 2. Drzwi można otworzyć jedynie kluczem.

marek8a

Re: Usterki w budynku Murapol Bieńczycka - wpisujcie wszystko i przekazujcie do Adrem

Postautor: marek8a » 10 lut 2016, 11:03

Zgłosiłem i wszystko naprawili.
Tylko teraz inny plafon nie działa, bo sie znów żarówka przepaliła. W tych plafonach są zamontowane żarówki starego typu (żarnikowe), które nie lubią jak się je zapala 100 razy dziennie i stąd pewnie co chwilę się przepalają.
Nie wiem jakie byłyby lepsze, ledowe?

ragar

Re: Usterki w budynku Murapol Bieńczycka - wpisujcie wszystko i przekazujcie do Adrem

Postautor: ragar » 26 mar 2016, 0:23

Ledowe pewnie lepsze, tylko wiadomo, droższe. Za to świetlówki energooszczędne i droższe i też nie lubią częstego włączania i wyłączania :idea:

Jarek

Postautor: Jarek » 24 lip 2016, 20:03

Mam pytanie - czy ktoś z Was miał problemy w mieszkaniu z niedziałającymi gniazdkami?
Aż 3 u mnie nie działają.

Komu powinienem to zgłosić, przez Strefę klienta na murapol.pl ?

Felipe

Postautor: Felipe » 24 lip 2016, 23:05

Jarek pisze:Mam pytanie - czy ktoś z Was miał problemy w mieszkaniu z niedziałającymi gniazdkami?

Spróbuj mailem na reklamacje@murapol.pl.

Nie wiem jaki mają czas na reakcję. Ja zgłosiłem wadliwy domofon- dzwoni co 15 minut, jakby zbierał wszystkie połączenia z dołu.

Wiktoria

Postautor: Wiktoria » 25 lip 2016, 7:14

Ja miałam problem z gniazdkami, chciałam je montować sama ale one nie działały... Pan który wykanczal mi mieszkanie jakoś sie z nimi uporal, ale potwierdzil że są dziwne. Na gwarancje zgłosilam bezpieczniki, ale pan zajmujący się gwarancja, kazał mi to wycofać pod groźbą kary finansowej.... (Za bezpodstawne wezwanie gwarancji się płaci ) Stwierdził że te bezpieczniki są tandetne i najtańsze i to normalne :) Podsumowujac nie mam już problemow z prądem, problem mógłby się pojawić jakbym coś chciała przerobić, ale na pewno nie jest to duży problem.

Marta

Postautor: Marta » 25 lip 2016, 7:31

Ciekawe z tymi gniazdkami. Ja nie miałam żadnych problemów z prądem.

Jarek

Postautor: Jarek » 02 sie 2016, 14:29

Felipe pisze:
Jarek pisze:Mam pytanie - czy ktoś z Was miał problemy w mieszkaniu z niedziałającymi gniazdkami?

Spróbuj mailem na reklamacje@murapol.pl.

Nie wiem jaki mają czas na reakcję. Ja zgłosiłem wadliwy domofon- dzwoni co 15 minut, jakby zbierał wszystkie połączenia z dołu.

Jesteś pewny, że taki jest adres e-mail? Nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia.
A formularz kontaktowy do reklamacji przez Strefę Klienta nie działa : )

Jasiu500

Postautor: Jasiu500 » 03 sie 2016, 8:47

To jest numer do działu reklamacji Murapol, tam najlepiej dzwonić jak coś 512 870 730

Jarek

Postautor: Jarek » 03 sie 2016, 23:27

Dzięki, dziś się ze mną skontaktowali, więc email jest poprawny.

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”