Mieszkania na osiedlu Murapol Bieńczycka jako inwestycja - ceny
Mieszkania na osiedlu Murapol Bieńczycka jako inwestycja - ceny
Witam, chcialabym zapytac ile płaciliscie za m2. Zastanawiam się nad tą inwestycja, ale zostałam poinformowana ze zakres cenowy to 6200-6600 za m2, wydaje mi się że to trochę za dużo. Czy myślicie że wartość tej nieruchomości wzrosnie w przyszłości i opłaca się tu inwestowac ?
Re: Mieszkania na osiedlu Murapol Bieńczycka jako inwestycja - ceny
Wiktoria pisze:Witam, chcialabym zapytac ile płaciliscie za m2. Zastanawiam się nad tą inwestycja, ale zostałam poinformowana ze zakres cenowy to 6200-6600 za m2, wydaje mi się że to trochę za dużo. Czy myślicie że wartość tej nieruchomości wzrosnie w przyszłości i opłaca się tu inwestowac?
Inwestowanie w mieszkania to już ogólnie trochę większe ryzyko niż kiedyś, gdyż demografii się nie oszuka. Niemniej jednak akurat ta inwestycja wydaje się że nie powinna tracić na wartości, gdyż jest to okolica dobrze skomunikowana z praktycznie całym Krakowem, ponadto w pobliżu znajdują się dwie uczelnie, a także przybywa przestrzeni biurowej. Tak więc jeśli już jesteś zdecydowana na taki typ inwestycji, to Murapol Bieńczycka nie jest najgorszym wyborem.
Da się zejść z ceny wyjściowej spokojnie o około 5%, może o więcej, negocjuj do "5 z przodu" i wtedy będzie to cena okej patrząc na ceny konkurencji w tej okolicy.
Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”