Otoczenie inwestycji Orlińskiego 12 - co powstanie wokół budynku
Re: Otoczenie inwestycji Orlińskiego 12 - co powstanie wokół budynku
Ale chociaz strona wschodnia moze spac spokojne hehehe 

Była jeszcze jedna wersja. Od zachodniej strony Orlińskiego 12 ogólnodostępny parking. Była taka informacja w B.
Ooooo a to ciekawe infornacje. Z kiedy?
Moja, chyba z listopada u.r.
To pewnie juz mocno nieaktualna 

W mieszkaniu na drugim piętrze, od strony północno - zachodniej, pomimo nieszczelności ram okiennych hałas nie jest uciążliwy.
Jasne, przejeżdżającą karetkę usłyszymy bardzo wyraźnie jednak nie popadajmy w przesadę. Wiem, bo bywam tam dość regularnie.
Co do atrakcyjności bloku - myślę, że jego lokalizacja przewyższa atrakcyjność Orlińskiego 9. Nasz blok, O12 znajduje się na "końcu"/"początku" osiedla. Kilkaset metrów od wylotówki na ul. Medweckiego i przejścia na przystanek autobusowy/ tramwajowy. Monopolowy też blisko
Jesli tylko od strony zachodniej nie wybudują kolejnego bloku to nie będzie tragedii.
Co do samochodów to, że będzie tłoczno każdy z nas wie. Na szczęście przetarg który uruchomił ZIKIT odnośnie wybudowania miejsc parkingowych wzdłuż całej ulicy Orlińskiego da nam kilka dodatkowych miejsc. A jak nie, to pozostaje nam jeszcze połowa miejsc parkingowych dostępnych w garażu podziemnym.
Jasne, przejeżdżającą karetkę usłyszymy bardzo wyraźnie jednak nie popadajmy w przesadę. Wiem, bo bywam tam dość regularnie.
Co do atrakcyjności bloku - myślę, że jego lokalizacja przewyższa atrakcyjność Orlińskiego 9. Nasz blok, O12 znajduje się na "końcu"/"początku" osiedla. Kilkaset metrów od wylotówki na ul. Medweckiego i przejścia na przystanek autobusowy/ tramwajowy. Monopolowy też blisko

Co do samochodów to, że będzie tłoczno każdy z nas wie. Na szczęście przetarg który uruchomił ZIKIT odnośnie wybudowania miejsc parkingowych wzdłuż całej ulicy Orlińskiego da nam kilka dodatkowych miejsc. A jak nie, to pozostaje nam jeszcze połowa miejsc parkingowych dostępnych w garażu podziemnym.
Zgadza się
O12 będzie chyba największym beneficjentem nowych ZIKITowych miejsc parkingowych: za darmo i pod nosem. Owszem będzie o nie walka, kto zajmie pierwszy.... no ale przynajmniej nie trzeba będzie się przedzierać całego osiedla żeby się do nich dostać!

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”