Ścianka działowa grubości 8 cm / ile kg można na niej powiesić - Orlińskiego 12

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Maciek93

Ścianka działowa grubości 8 cm / ile kg można na niej powiesić - Orlińskiego 12

Postautor: Maciek93 » 07 lip 2018, 15:26

Cześć ☺ chciałem się dowiedzieć czy ktoś z Was orientuje się ile kg mozna powiesić na działowej ściance grubości 8cm. Chcielismy powiesić na niej szafki kuchenne a z drugiej strony szafki w salonie i telewizor. Ale nigdy wczesniej nie widziałem tak cienkiej ścianki wiec trochę się boje o jej wytrzymałość ☺

knd

Re: Ścianka działowa grubości 8 cm / ile kg można na niej powiesić - Orlińskiego 12

Postautor: knd » 07 lip 2018, 21:18

Maciek93 pisze:Cześć ☺ chciałem się dowiedzieć czy ktoś z Was orientuje się ile kg mozna powiesić na działowej ściance grubości 8cm. Chcielismy powiesić na niej szafki kuchenne a z drugiej strony szafki w salonie i telewizor. Ale nigdy wczesniej nie widziałem tak cienkiej ścianki wiec trochę się boje o jej wytrzymałość ☺

Spokojnie wytrzyma. Pamietaj tylko, ze scianka dzialowa jest gipsowa, wiec nie wiercisz w niej udarem i do wkrecania srub nie musisz uzywac kolkow.

playand1

Re: Ścianka działowa grubości 8 cm / ile kg można na niej powiesić - Orlińskiego 12

Postautor: playand1 » 08 lip 2018, 10:35

Maciek93 pisze:Cześć ☺ chciałem się dowiedzieć czy ktoś z Was orientuje się ile kg mozna powiesić na działowej ściance grubości 8cm. Chcielismy powiesić na niej szafki kuchenne a z drugiej strony szafki w salonie i telewizor. Ale nigdy wczesniej nie widziałem tak cienkiej ścianki wiec trochę się boje o jej wytrzymałość ☺

Polecam zapoznać się z informacjami od producenta
multigips.pl/dla-uzytkownikow/wskazowki-uzytkowe.html

Ponadto zastosowalbym kołki o jeden rozmiar większe niż w przypadku "normalnych" ścian

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”