Ścianka działowa grubości 8 cm / ile kg można na niej powiesić - Orlińskiego 12
Ścianka działowa grubości 8 cm / ile kg można na niej powiesić - Orlińskiego 12
Cześć ☺ chciałem się dowiedzieć czy ktoś z Was orientuje się ile kg mozna powiesić na działowej ściance grubości 8cm. Chcielismy powiesić na niej szafki kuchenne a z drugiej strony szafki w salonie i telewizor. Ale nigdy wczesniej nie widziałem tak cienkiej ścianki wiec trochę się boje o jej wytrzymałość ☺
Re: Ścianka działowa grubości 8 cm / ile kg można na niej powiesić - Orlińskiego 12
Maciek93 pisze:Cześć ☺ chciałem się dowiedzieć czy ktoś z Was orientuje się ile kg mozna powiesić na działowej ściance grubości 8cm. Chcielismy powiesić na niej szafki kuchenne a z drugiej strony szafki w salonie i telewizor. Ale nigdy wczesniej nie widziałem tak cienkiej ścianki wiec trochę się boje o jej wytrzymałość ☺
Spokojnie wytrzyma. Pamietaj tylko, ze scianka dzialowa jest gipsowa, wiec nie wiercisz w niej udarem i do wkrecania srub nie musisz uzywac kolkow.
Re: Ścianka działowa grubości 8 cm / ile kg można na niej powiesić - Orlińskiego 12
Maciek93 pisze:Cześć ☺ chciałem się dowiedzieć czy ktoś z Was orientuje się ile kg mozna powiesić na działowej ściance grubości 8cm. Chcielismy powiesić na niej szafki kuchenne a z drugiej strony szafki w salonie i telewizor. Ale nigdy wczesniej nie widziałem tak cienkiej ścianki wiec trochę się boje o jej wytrzymałość ☺
Polecam zapoznać się z informacjami od producenta
multigips.pl/dla-uzytkownikow/wskazowki-uzytkowe.html
Ponadto zastosowalbym kołki o jeden rozmiar większe niż w przypadku "normalnych" ścian
Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”