Wpis do księgi wieczystej - czy ktoś już dostał list z sądu - Orlińskiego 12
Re: Wpis do księgi wieczystej - czy ktoś już dostał list z sądu - Orlińskiego 12
Hej,
Dzisiaj byłem w sadzie moje zawiadomienie leżało gotowe od ok 2 tygodni do wysłania i dzisiaj pani prze telefon poinformować mnie ze możne być wysłane do mnie dziś ale możne tez być wysłane za 2-3 tygodnie jak się więcej wniosków zbierze... Zalecała odbiór osobista.
Warto zadzwonić i zapytać
Jak ktos ma juz Wpis
Dzisiaj byłem w sadzie moje zawiadomienie leżało gotowe od ok 2 tygodni do wysłania i dzisiaj pani prze telefon poinformować mnie ze możne być wysłane do mnie dziś ale możne tez być wysłane za 2-3 tygodnie jak się więcej wniosków zbierze... Zalecała odbiór osobista.
Warto zadzwonić i zapytać
Jak ktos ma juz Wpis
Re: Wpis do księgi wieczystej - czy ktoś już dostał list z sądu - Orlińskiego 12
Moglby ktos podrzucic jakis numer gdzie to trzeba dzwonic bezposrednio?
-
Kierownik sekretariatu: Edyta Motylewicz
pawilon K, pok. K-17
tel./fax.: 12 619 51 56
Przyjmuje strony codziennie od 8.00 do 15.00.
Sekretariat jest czynny w poniedziałki od 8.00 do 18.00, od wtorku do piątku od 8.00 do 15.00.
INFORMACJA KSIĄG WIECZYSTYCH: tel: 12 619 59 99 (bez możliwości przeglądania akt), w poniedziałki 16.00-18.00 pod numerem tel. 12 619 54 71.
Jest już 76 mieszkań wyodrębnionych.
pawilon K, pok. K-17
tel./fax.: 12 619 51 56
Przyjmuje strony codziennie od 8.00 do 15.00.
Sekretariat jest czynny w poniedziałki od 8.00 do 18.00, od wtorku do piątku od 8.00 do 15.00.
INFORMACJA KSIĄG WIECZYSTYCH: tel: 12 619 59 99 (bez możliwości przeglądania akt), w poniedziałki 16.00-18.00 pod numerem tel. 12 619 54 71.
Jest już 76 mieszkań wyodrębnionych.
-
Dostałam z KW zawiadomienie o wyodrębnieniu lokalu i założeniu dla niego nowej KW. W dziale IV jest wpisane roszczenie banku. Na razie wysłałam maila do mojego banku wraz z nr KW. Czekam na info zwrotne.
Do mnie tez juz przyszedl list z KW
chyba sie wzieli za nasz blok 

MartaBarbara pisze:Dostałam z KW zawiadomienie o wyodrębnieniu lokalu i założeniu dla niego nowej KW. W dziale IV jest wpisane roszczenie banku. Na razie wysłałam maila do mojego banku wraz z nr KW. Czekam na info zwrotne.
a kiedy wniosek był złożony?
-
Po otrzymaniu zawiadomienia z KW czekamy 7 dni albo 14dni (nie jestem pewien) na uprawomocnienie i wtedy wysyłamy do banku.
-
U notariusza akt podpisywaliśmy na początku lutego. Utworzenie KW jest z datą 18 czerwca. Mój bank ma 2 tygodnie na sprawdzenie czy wszystko się im zgadza. Z tego co mi dzisiaj przekazali % kredytu spada od dnia wpisu roszczenia banku do KW. Po weryfikacji wpisu do KW mają mi zmniejszyć cześć raty za czerwiec, całą lipcową - mam sprawdzać harmonogram spłat.
Ooo a który to bank taki rozrzutny
?

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”