Cześć,
od okresu około tygodnia w nocy słyszę regularne, równomierne stukanie - tak jakby ktoś bardzo szybko wbijał gwoździe albo tłukł schabowego. Problem tylko, że albo ma tych gwoździ nieskończoną ilość albo strasznie twardy schab, bo stukanie praktycznie nigdy nie cichnie, a w tym momencie trwa już praktycznie przez 12 godzin bez przerwy.
Zastanawiam się czy ktoś inny też to słyszy? Bo wątpię, żeby jakiekolwiek mieszkanie lub osoba była w stanie wydawać taki dźwięk nieustanny (mam nadzieję), może to coś idzie po rurach?
Mieszkam na parterze i dźwięk niesie się jakby z góry.
Pytanie bonusowe - jak wygląda u Was wentylacja w łazience w bloku? U mnie praktycznie nie istnieje, zug jest zerowy (mam już specjalnie zdemontowaną osłonę, żeby plastik nic nie blokował), ale niewiele to dało. Takie coś to do spółdzielni, dewelopera zgłaszać?
Nieustanne, równomierne stukanie (w nocy i w dzień) i problem z wentylacją w łazience
Re: Nieustanne, równomierne stukanie (w nocy i w dzień) i problem z wentylacją w łazience
u mnie na parterze z wentylacją jest tak samo. Zgłaszałam to do zarządcy, był fachowiec który sprawdzał wszystko ale powiedział że jest ok i tak ma być.
-
Re: Nieustanne, równomierne stukanie (w nocy i w dzień) i problem z wentylacją w łazience
U mnie na ostatnim piętrze ciagnie jak odkurzacz. To stukanie może być z kuchni od okapu tam jest taka wkładka aby nie cofało ciągu na zasadzie membrany. Jak często na sek bądź minutę się to dzieje?
W każdej dziurze wentylacyjnej oprócz tej od okapu jest taka wkładka z 2 skrzydełkami. Może komuś to skrzydełko się poluzowało?
W każdej dziurze wentylacyjnej oprócz tej od okapu jest taka wkładka z 2 skrzydełkami. Może komuś to skrzydełko się poluzowało?
Ja to zaobserwowalem jak zakleilem tasma wszystkie wywietrzniki w oknach
wtedy ta mechaniczna wetylacja szalala i tam cos wlasnie stukalo pukalo i wwiewalo nieprzyjemny zapach do lazienki... po odklejeniu 2 szparek wszystko wrocilo do normy.

-
Tak, potwierdzam temat stukania.
Tylko ze jako mieszkam chyba blizej zrodla odbieram to jako nie do wytrzymania. (1 pietro)
Od tygodnia nie spie w nocy, budza mi sie dzieci itd..
Spotkalem nawet juz kilka osob ktore wyraznie sie tematem interesowaly (np. przyszly do mnie i pytaly co to).
Otoz pewnej nocy, okolo 3 nad ranem wybralem sie na poszukiwanie zrodla tego halasu i po paru minutach odkrylem ze w piwnicy (przy parkingu) sluchac wyrazny halas ktory niesie sie w gore (prawdopodobnie po kanalach wentylacyjnych).
Napisalem do administracji ze problem narasta w ostanich dniach. Poinformowano mnie ze:
"Problem nie dotyczy wentylacji tylko wymiennika MPEC. Wentylacja jest sprawna.
Był on wielokrotnie zgłaszany przez nas jak również przez Budimex. Na dzień dzisiejszy otrzymałam tylko telefoniczną informację z MPEC-u że mają problem z ciśnieniem na sieci. Czekam na pisemną odpowiedź z MPEC-u"
A takze:
"Z tego co nam przekazano MPEC jest w trakcie usuwania przyczyny stukania, przekazano nam również, że MPEC traktuje sprawę priorytetowo. Cały problem leży po ich stronie. MPEC w ciągu 7 dni ma otrzymać zamówione części do naprawy wymiennika.
Uprzejmie proszę aby zgłaszali Państwo hałas do Pogotowia Technicznego MPEC - nr. tel : 12 644 18 72 lub 993. "
Dzis (22:00) o dziwo nie slysze wymiennika (jeszcze). Z rozmowy z administracja wynika ze oprocz rozwiazania problemu jest opcja "regulacji cisnienia" i byc moze cos zostalo w tej sprawie zrobione.
Mam nadzieje, bo musze spac w nocy i jestem bardzo zdeterminowany zeby problem rozwiazac.
Pozdrawiam.
Michal
Tylko ze jako mieszkam chyba blizej zrodla odbieram to jako nie do wytrzymania. (1 pietro)
Od tygodnia nie spie w nocy, budza mi sie dzieci itd..
Spotkalem nawet juz kilka osob ktore wyraznie sie tematem interesowaly (np. przyszly do mnie i pytaly co to).
Otoz pewnej nocy, okolo 3 nad ranem wybralem sie na poszukiwanie zrodla tego halasu i po paru minutach odkrylem ze w piwnicy (przy parkingu) sluchac wyrazny halas ktory niesie sie w gore (prawdopodobnie po kanalach wentylacyjnych).
Napisalem do administracji ze problem narasta w ostanich dniach. Poinformowano mnie ze:
Był on wielokrotnie zgłaszany przez nas jak również przez Budimex. Na dzień dzisiejszy otrzymałam tylko telefoniczną informację z MPEC-u że mają problem z ciśnieniem na sieci. Czekam na pisemną odpowiedź z MPEC-u"
A takze:
"Z tego co nam przekazano MPEC jest w trakcie usuwania przyczyny stukania, przekazano nam również, że MPEC traktuje sprawę priorytetowo. Cały problem leży po ich stronie. MPEC w ciągu 7 dni ma otrzymać zamówione części do naprawy wymiennika.
Uprzejmie proszę aby zgłaszali Państwo hałas do Pogotowia Technicznego MPEC - nr. tel : 12 644 18 72 lub 993. "
Dzis (22:00) o dziwo nie slysze wymiennika (jeszcze). Z rozmowy z administracja wynika ze oprocz rozwiazania problemu jest opcja "regulacji cisnienia" i byc moze cos zostalo w tej sprawie zrobione.
Mam nadzieje, bo musze spac w nocy i jestem bardzo zdeterminowany zeby problem rozwiazac.
Pozdrawiam.
Michal
A tez Wam tak dosc glosno sycza kaloryfery jak je odkrecacie?
Arav pisze:A tez Wam tak dosc glosno sycza kaloryfery jak je odkrecacie?
Właśnie siedzę przy jednym i słucham syczenia

michal.krasowski pisze:Napisalem do administracji ze problem narasta w ostanich dniach. Poinformowano mnie ze:
Z tą sprawnością wentylacji bym oponował, ale dobrze wiedzieć, że znane jest źródło problemu ze stukaniem. Jak na razie u mnie magicznie przestało

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”