Uciążliwy hałas dobiegający z innego mieszkania - Orlińskiego 12

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
marcin81

Re: Uciążliwy hałas dobiegający z innego mieszkania - Orlińskiego 12

Postautor: marcin81 » 03 maja 2021, 5:04

bartes pisze:
Sasiadkao12 pisze:To prawda, przez ostatnie 1-2 tygodnie była cisza..ale od tego weekendu, a w zasadzie od niedzieli znów jest to samo tj. głośne bieganie, takie które z 6 piętra ja słyszę na 7 piętrze :( Podejrzewam że przez ten ostatni czas naszych sąsiadów po prostu nie było w domu i dlatego było cicho :D ale mogę się mylić

Proszę napisać maila w tej sprawie do zarządcy na adres: biuro@szczurek-wojciak.pl podając numer mieszkania sąsiadów. Pisałem już z nimi w tej sprawie i mają przesłać tam pismo upominające. Chciałbym jednak żeby byli świadomi skali problemu, że to nie jakiś jeden nadwrażliwy typ się skarży na wyrost. Coś z tą sprawą trzeba zrobić bo w momencie gdy piszę tę wiadomość całe moje mieszkanie się dosłownie trzęsie od jakichś skoków z tego mieszkania.

Nas*aj typowi do skrzynki na listy albo wysmaruj klamkę wiesz czym, na początek ... wg mnie tylko rozwiazanie siłowe w przypadku takiego chamstwa i prostactwa pomaga. Rozmnażają się jak króliki i jeszcze utrzymujemy takich z naszych podatków !!

bartes

Postautor: bartes » 06 maja 2021, 18:19

marcin81 pisze:
Nas*aj typowi do skrzynki na listy albo wysmaruj klamkę wiesz czym, na początek ... wg mnie tylko rozwiazanie siłowe w przypadku takiego chamstwa i prostactwa pomaga. Rozmnażają się jak króliki i jeszcze utrzymujemy takich z naszych podatków !!

Wolałbym to jednak w bardziej cywilizowany sposób załatwić. Chociaż po części zgoda, że z niecywilizowanymi ludźmi ciężko cywilizowanymi metodami wygrać.

Arav

Postautor: Arav » 06 maja 2021, 19:55

Jeśli problem trwa od dłuższego czasu i ciągle się powtarza pomimo upominania to ja bym dzwonił za każdym kolejnym razem na policję i zobaczymy po ilu mandatach skończą im się pieniądze ...

Sasiadkao12

Postautor: Sasiadkao12 » 08 maja 2021, 23:24

Dobry wieczór! Czy ktoś może wie lub domyśla się gdzie tak świetnie się bawią dziś w O12? Nie da się zasnąć.

bartes

Postautor: bartes » 19 maja 2021, 10:28

Arav pisze:Jeśli problem trwa od dłuższego czasu i ciągle się powtarza pomimo upominania to ja bym dzwonił za każdym kolejnym razem na policję i zobaczymy po ilu mandatach skończą im się pieniądze ...

Pytanie tylko czy jest ku temu jakaś podstawa prawna jeżeli odbywa się to poza godzinami ciszy nocnej?

Arav

Postautor: Arav » 19 maja 2021, 10:46

Jest coś takiego jak zakłócanie miru dziennego więc śmiało można się na to powoływać.

tywin

Postautor: tywin » 20 maja 2021, 21:46

Czasami mam wrazenie, ze na 6 pietrze jest jakas nielegalna silownia...

Sasiadkao12

Postautor: Sasiadkao12 » 20 maja 2021, 22:53

tywin pisze:Czasami mam wrazenie, ze na 6 pietrze jest jakas nielegalna silownia...

Też mam takie wrażenie a mieszkam na 7 piętrze i niesie aż do mnie :(

tywin

Postautor: tywin » 21 maja 2021, 22:43

Ja tez mieszkam na 7 :D Nawet nie chce wiedziec, co slysza ludzie na 5 :lol:

bartes

Postautor: bartes » 24 maja 2021, 8:50

Sasiadkao12 pisze:Też mam takie wrażenie a mieszkam na 7 piętrze i niesie aż do mnie :(

Przypominam o zgłaszaniu tego do zarządcy, ewentualnie bezpośrednio do głośnych sąsiadów. Tylko ciągła presja może tutaj wpłynąć na jakąś zmianę zachowania z ich strony.

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”