Orlińskiego 12 - budynek pod wynajem mieszkań w Czyżynach

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
michal

Re: Orlińskiego 12 - budynek pod wynajem mieszkań w Czyżynach

Postautor: michal » 15 sie 2016, 21:23

Wiadomo coś czy mieszkania będą w normalnej sprzedaży, czy idą jako budynek pod wynajem?

Kicek

Postautor: Kicek » 15 sie 2016, 21:37

Wydaje mi się, że skoro Budimex reklamuje wszędzie, że teraz dostępne są mieszkania po raz ostatni w niskiej cenie (4700zł) to ma coś w zanadrzu :) Myślę, że tutaj asem w rękawie mogą być mieszkania na Orlińskiego 12, które trafią do sprzedaży dopiero jak będą wybudowane. Dzięki temu o wiele więcej będzie mógł sobie zarobić :) No i przecież z jednej strony zabytkowy hangar, z drugiej park, uważam, że z taką lokalizacją i bliskością zieleni będzie mógł zaszaleć z ceną za metr :)

Arav

Postautor: Arav » 15 paź 2016, 22:06

Udało się komuś zweryfikować ową sensacyjną informację?

Dzisiaj pojawiły się na stronie rzuty wszystkich 110 mieszkań... przemawiałoby to raczej za tezą iż wszystkie są (a raczej były) ogólnodostępne w sprzedaży.

Sama lokalizacja też budzi wątpliwości.. z reguły mieszkania komunalne budowane są w nieco większej odległości i na mniej "modnych" osiedlach... ponadto czemu magistrat/budimex postanowiłbym przeznaczyć akurat ten blok na socjalkę? Orlińskiego 12 zdaje się zbyć najlepiej położonym blokiem na owym osiedlu.

Nowy

Postautor: Nowy » 15 paź 2016, 22:13

Nic takiego, blok trafił jednak do normalnej sprzedaży dla klientów indywidualnych i chyba nic w tej sprawie już się nie zmieni. Temat do zamknięcia, jak ktoś chce, może sobie kupić mieszkanie ;)

Arav

Postautor: Arav » 15 paź 2016, 22:34

To że trafił do sprzedaży to akurat wiem bo sam już tam zarezerwowałem mieszkanie :) pytanie czy trafił w całości czy jedynie w części ? Masz może jakieś potwierdzone info?

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”