Orlińskiego 12 - budynek pod wynajem mieszkań w Czyżynach
Re: Orlińskiego 12 - budynek pod wynajem mieszkań w Czyżynach
Wiadomo coś czy mieszkania będą w normalnej sprzedaży, czy idą jako budynek pod wynajem?
Wydaje mi się, że skoro Budimex reklamuje wszędzie, że teraz dostępne są mieszkania po raz ostatni w niskiej cenie (4700zł) to ma coś w zanadrzu
Myślę, że tutaj asem w rękawie mogą być mieszkania na Orlińskiego 12, które trafią do sprzedaży dopiero jak będą wybudowane. Dzięki temu o wiele więcej będzie mógł sobie zarobić
No i przecież z jednej strony zabytkowy hangar, z drugiej park, uważam, że z taką lokalizacją i bliskością zieleni będzie mógł zaszaleć z ceną za metr 

Udało się komuś zweryfikować ową sensacyjną informację?
Dzisiaj pojawiły się na stronie rzuty wszystkich 110 mieszkań... przemawiałoby to raczej za tezą iż wszystkie są (a raczej były) ogólnodostępne w sprzedaży.
Sama lokalizacja też budzi wątpliwości.. z reguły mieszkania komunalne budowane są w nieco większej odległości i na mniej "modnych" osiedlach... ponadto czemu magistrat/budimex postanowiłbym przeznaczyć akurat ten blok na socjalkę? Orlińskiego 12 zdaje się zbyć najlepiej położonym blokiem na owym osiedlu.
Dzisiaj pojawiły się na stronie rzuty wszystkich 110 mieszkań... przemawiałoby to raczej za tezą iż wszystkie są (a raczej były) ogólnodostępne w sprzedaży.
Sama lokalizacja też budzi wątpliwości.. z reguły mieszkania komunalne budowane są w nieco większej odległości i na mniej "modnych" osiedlach... ponadto czemu magistrat/budimex postanowiłbym przeznaczyć akurat ten blok na socjalkę? Orlińskiego 12 zdaje się zbyć najlepiej położonym blokiem na owym osiedlu.
Nic takiego, blok trafił jednak do normalnej sprzedaży dla klientów indywidualnych i chyba nic w tej sprawie już się nie zmieni. Temat do zamknięcia, jak ktoś chce, może sobie kupić mieszkanie 

To że trafił do sprzedaży to akurat wiem bo sam już tam zarezerwowałem mieszkanie
pytanie czy trafił w całości czy jedynie w części ? Masz może jakieś potwierdzone info?

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”