Sprzedaż mieszkan w inwestycji Orlińskiego 12 w Krakowie Czyżynach ruszyła

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
MarcinJ

Re: Sprzedaż mieszkan w inwestycji Orlińskiego 12 w Krakowie Czyżynach ruszyła

Postautor: MarcinJ » 04 paź 2016, 14:11

Owszem, mieszkania ze ścianami, przy których nie ma kątów prostych nie są najlepsze, jakie sobie można wyobrazić, widać że szyli tu tak, jak im działka pozwalała :) Choć jeśli rozwarcie konta nie jest zbyt duże, to też jest to pomijalne, choć jeśli chce się brać meble ze sklepu, a nie robić na wymiar, to faktycznie może być problem...

Za to ten blok jest na pewno jednym z najlepiej położonym na osiedlu, jeżeli w ogóle nie najlepiej. Jest stamtąd chyba najbliżej do przystanku Stella-Sawickiego oraz na Medweckiego, faktycznie w sąsiedztwie kiedyś powinien znaleźć się wspomniany park i to jest jak najbardziej realne (choć jasne, że wiele się może zdarzyć), przy bloku miałaby także znaleźć się filia Muzeum Inżynierii Miejskiej. Relatywnie blisko do miejskich parkingów dostępnych dla wszystkich i pewnie można by tak jeszcze wymieniać dalej. Myślę, że ma sporo zalet ten budynek.

Co więcej, skoro tyle go już zbudowali, to może nie będzie trzeba czekać na mieszkanie przez dwa lata, a to też ma znacznie :)

Małgorzatka

Postautor: Małgorzatka » 05 paź 2016, 7:54

Witam forumowiczów,
mam dwa pytania:
1. jakie były/są ceny na Orlińskiego 12 za m2( od - do), mieszkania już chyba faktycznie wyszły :( więc chciałabym się choć dowiedzieć co straciłam ,
2. czy ostatnimi budynkami na Orlińskiego budowanymi w tej inwestycji to będą te za pasem startowym nad Orlińskiego 1? Bo brakuje mi paru numerów bloków?

pozdrawiam serdecznie

paula

Postautor: paula » 05 paź 2016, 8:02

Ceny mieszkań, których rzuty otrzymałam mieszczą się w przedziale 4800-5240 za metr. Blok będzie do odbioru pod koniec 2017 lub na początku 2018.

tankiem

Postautor: tankiem » 05 paź 2016, 20:16

Kiedy mają zamiar zamieścić oferty na stronie? Jestem po operacji więzadła i nawet nie mam jak obejrzeć rzutów tych mieszkań?

Spartakus

Postautor: Spartakus » 05 paź 2016, 22:18

Na strone raczej nic juz nie dadza bo 99 procent mieszkan juz zeszla

tankiem

Postautor: tankiem » 06 paź 2016, 0:07

Jak to jest że 99% w 12stce zeszła a w 9tce która dodana od dawna dalej są?

iti

Postautor: iti » 06 paź 2016, 0:48

No tych 99% mieszkań w Orlińskiego 12 jest dopiero zarezerwowana, a to jeszcze nie to samo co sprzedaż, choć są już też do nich porobione kolejki z tego, co wiem. A pamiętam, że takie kolejki rezerwacji, to różnie działały i czasem nawet jak ktoś był na 7-8 miejscu, to załapywał się jeszcze na lokal, bo tyle osób rezygnowało wcześniej. Do tego sporo osób rezerwuje też kilka lokali, żeby się zastanowić nad tym, który ostatecznie wybrać.

A mieszkania zostały szybko zeszły w rezerwacjach, bo to całkiem atrakcyjny blok, na skraju osiedla, być może w przyszłości nad parkiem oraz w sąsiedztwie Muzeum Inżynierii Miejskiej, relatywnie blisko do przystanku tramwajowego - chyba jedna z lepszych lokalizacji na całym osiedlu, a do tego ceny cały czas całkiem dobre. Zdziwiłbym się, gdyby to nie chciało się sprzedawać :)

eve

Postautor: eve » 06 paź 2016, 20:08

Ponadto, Bdmx rzadko i z opóźnieniem aktualizuje informacje o dostępnych mieszkaniach.
(moje mieszkanie zniknęło ze strony dopiero po miesiącu/półtora od daty podpisania umowy deweloperskiej, o rezerwacyjnej nie wspominając ;) )

jas78

Postautor: jas78 » 06 paź 2016, 22:13

iti pisze:No tych 99% mieszkań w Orlińskiego 12 jest dopiero zarezerwowana, a to jeszcze nie to samo co sprzedaż, choć są już też do nich porobione kolejki z tego, co wiem. A pamiętam, że takie kolejki rezerwacji, to różnie działały i czasem nawet jak ktoś był na 7-8 miejscu, to załapywał się jeszcze na lokal, bo tyle osób rezygnowało wcześniej. Do tego sporo osób rezerwuje też kilka lokali, żeby się zastanowić nad tym, który ostatecznie wybrać.

A mieszkania zostały szybko zeszły w rezerwacjach, bo to całkiem atrakcyjny blok, na skraju osiedla, być może w przyszłości nad parkiem oraz w sąsiedztwie Muzeum Inżynierii Miejskiej, relatywnie blisko do przystanku tramwajowego - chyba jedna z lepszych lokalizacji na całym osiedlu, a do tego ceny cały czas całkiem dobre. Zdziwiłbym się, gdyby to nie chciało się sprzedawać :)

Nie może być - ci szczęśliwcy, którzy się załapali na rezerwację sami rezygnowali (mimo, że Niemiec płakał, jak sprzedawał). Mało tego, 7 osoba w kolejce na mieszkanie mogła go kupić! Czyli 6 szczęśliwców zrezygnowało z takiej okazji! Nie przyszło Państwu do głowy, że to może być strategia marketingowa dewelopera?

U nas też "rezerwacje" były. A po rozmowie w biurze okazywało się, że mieszkanie jest na sprzedaż.

Ja rozumiem, że cena jest atrakcyjna (choć osiedle ma też sporo wad) - ale akurat w przypadku tego bloku aż tak tanio nie jest. Każdy kupujący przyzna, że dobry układ ma znaczenie. Te bezużyteczne skosy to puste metry, za które kupujący dodatkowo dopłaca.

zagi

Postautor: zagi » 07 paź 2016, 12:02

Fakty są takie , że poza Orlińskiego 12 na całym osiedlu niesprzedane są tylko 4 mieszkania o dużych metrażach. Zadecydował o tym rynek a nie opinie kilku osób na forum , którym to osiedle wybitnie nie pasuje. Ten blok tez sprzeda się błyskawicznie, powód jest prozaiczny , sa po prostu tańsze od tych, które proponuje konkurencja i to wystarczy ludziom zeby podjąc decyzję o zakupie.
pozdrawiam

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”