Miejsca postojowe zewnętrzne pod budynkiem Orlińskiego 12

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
krzysztof1

Re: Miejsca postojowe zewnętrzne pod budynkiem Orlińskiego 12

Postautor: krzysztof1 » 13 mar 2017, 0:31

Jako mieszkańcy 12 będziemy mieć najbliżej do miejsc ogólnodostepnych na Orlińskiego.Ustalimy jakiś sposób współpracy i je zaadoptujemy dla własnych celów. :D

jerry

Postautor: jerry » 13 mar 2017, 11:58

Miejsca ogólnodostępne swoją drogą... pamiętajmy, że O12 to nie jedyny budynek w ich najbliższm sąsiedztwie :)

Inna ciekawostka w temacie (może to nic "dziwnego" ale dla mnie nie było to takie oczywiste) w momencie kiedy zdecydujemy się na garaż podziemny, to automatycznie zamykamy sobie drogą do kupna miejsca naziemnego "w przyszłości" (od Budimexu) podobno działa to też w drugą stronę. :))

Dlatego dobrze by było widzieć czy te miejsca naziemne będą do kupienia czy tylko dla "wybranych".

Zastanawiam się skąd można pozyskać dokumenty które powiedzą coś więcej o faktycznym, zakontraktowanym współczyyniku.
Czy takie pozwolenie na budowe, gdzie powinny być dane o współczynniku nie było czasem załącznikiem do umowy deweloperskiej?

supper

Postautor: supper » 23 mar 2017, 20:51

Przecież miasto będzie budować 70 miejsc wzdłuż Orlińskiego - najbliżej waszego bloku ;)

nikolaus

Postautor: nikolaus » 27 mar 2017, 11:10

Temat z "dostępem" do miejsc naziemnych dobrze znany - też próbowałem powalczyć - niestety po podpisaniu umowy deweloperskiej, kiedy nie jest to żadna karta przetargowa... nie ma chyba większych szans na jakiekolwiek "przywileje" (a przynajmniej jak sie przychodzi "z ulicy"). Trochę to słabe ale takie prawo dewelopera, że może rozgrywać tym tematem wedle uznania.

Co do rezerwacji, to tak jak napisał @jerry jedno blokuje drugie - w sumie zrozumiałe, bo liczba miejsc jest baaardzo ograniczona.

Pytanie na czym komu zależy - ja osobiście muszę mieć dostęp do miejsca w bliskiej odległości i pewność, że zawsze zaparkuję więc wybrałem garaż podziemny. Koszt to około 20-25k ponad cenę rynkową, ale brałem to pod uwage przy kalkulowaniu ceny całej inwestycji.

A na Orlińskiego pół osiedla czeka chyba na rozwój sytuacji, bo raz że mają się wybudować miejskie parkingi - dla O12 dobra wiadomość ;) - dwa że w O4, O6, O8 znany temat parkowania na chodnikach ( i nalotów straży miejskiej) próbuje się usankcjonować, żeby parkowanie po blokami było jednak "legalne" . - pewno i tak nic z tego, ale kto wie. A trzy, znany jest temat kosztów utrzymania niesprzedanych garaży - jak deweloper będzie się zawijał przy końcu inwestycji (2018? 2019?) to czasek zdarza się jakaś obniżka cen... (PROMOCJA!) i opychają ciut taniej żeby pozbyć się szybko tematu.

Z drugiej połowy Ci co mieli kupić już kupili, a Ci co nie mieli.. mają temat głęboko w poważaniu.

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”