Sprzedaż mieszkan w inwestycji Orlińskiego 12 w Krakowie Czyżynach ruszyła
Re: Sprzedaż mieszkan w inwestycji Orlińskiego 12 w Krakowie Czyżynach ruszyła
Ceny na O12 sa wyższe np kawalerka o tym samym metrażu co na O9 jest o prawie 10 tys droższa 

zgadza sie... i te kawalerki z O12 niestety sie nie lapia na MDM.
Z tego co słyszałem od sprzedawcy to ten blok się rozszedł w ciągu 1 dnia więc to że wrzucili rzuty i ceny wszystkich mieszkań na stronkę to tylko informacyjny zabieg Budimexu hehe.
Z tego co słyszałem od sprzedawcy to ten blok się rozszedł w ciągu 1 dnia więc to że wrzucili rzuty i ceny wszystkich mieszkań na stronkę to tylko informacyjny zabieg Budimexu hehe.
Na stronie pojawił się tekst o tym, że ruszyła sprzedaż mieszkań w inwestycji Orlińskiego 12 oraz trochę subiektywnych opinii
Słabo to wygląda z tymi miejscami postojowymi w garażu podziemnym i ich ogólną liczbą. Ale blok ma, jak wszystkie inne, swoje plusy i minusy. Cenowo faktycznie, rozpiętość jest tu spora.

Cena 5500 za m2 czyli rewelacji już nie ma.W tej cenie można kupić mieszkanie na innych osiedlach w N Hucie i nie tylko.Także cena już nie jest tak atrakcyjna jak była we wcześniejszych etapach
5500 to skrajny przypadek. Zdecydowana wiekszosc jest po 5200. W miedzyczasie oglosili budowe kompleksu biurowcow przy stella wiec cena poszla do gory. Trzeba odrobine wiecej doplacic za nie zagladanie sobie do okien z sasiadami. Mimo wszystko uwazam ze to wciaz calkiem dobra cena jak na ta lokalizacje.
dość dziwaczne są układy tych mieszkań... ok, nie wszystkich, ale sporej części...
miejscami trudna lub wręcz niemożliwa do zagospodarowania powierzchnia, właściwie stracona, + niefortunne kąty, wagonowe pomieszczenia, duże przedpokoje i małe loggie (np. 3,3 m2 dla mieszkania o pow. 64 m2)
miejscami trudna lub wręcz niemożliwa do zagospodarowania powierzchnia, właściwie stracona, + niefortunne kąty, wagonowe pomieszczenia, duże przedpokoje i małe loggie (np. 3,3 m2 dla mieszkania o pow. 64 m2)
Zgadza sie. Zdaje sie ze te najwieksze mieszkania zostaly najbardziej pokrzywdzone.
Te z przedzialu 38-50 wydaja sie najsensowniej rozlozone na prostokacie.
Te z przedzialu 38-50 wydaja sie najsensowniej rozlozone na prostokacie.
Arav pisze:Z tego co słyszałem od sprzedawcy to ten blok się rozszedł w ciągu 1 dnia więc to że wrzucili rzuty i ceny wszystkich mieszkań na stronkę to tylko informacyjny zabieg Budimexu hehe.
Ciekawe czy osoby indywidualne tak szybko wykupiły cały blok, czy jednak była to jakaś grubsza hurtowa transakcja.
Pytałem w dziale sprzedaży i ponoć blok był w całości przeznaczony do normalnej "wolnorynkowej" sprzedaży.
Jeśli masz na myśli poruszany w innym temacie wątek mieszkań socjalnych to wydaje mi się to irracjonalne.
Po co miasto miałoby kupować jedynie jakąś część bloku którą nie mogliby w pełni zarządzać? Jak już miasto kupuje to całe bloki albo sami sobie budują co jest jeszcze łatwiejsze do ogarnięcia z ich perspektywy.
Jeśli masz na myśli poruszany w innym temacie wątek mieszkań socjalnych to wydaje mi się to irracjonalne.
Po co miasto miałoby kupować jedynie jakąś część bloku którą nie mogliby w pełni zarządzać? Jak już miasto kupuje to całe bloki albo sami sobie budują co jest jeszcze łatwiejsze do ogarnięcia z ich perspektywy.
Może i blok oddalony od reszty ale jak sobie przy nim staniecie to jest duży hałas os Stella
Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”