#Simona
Jeśli masz kredyt to na podstawie protokołu odbioru bank przygotuje Ci wnioski dot. wpisu banku do hipoteki.
Te papiery odbierasz osobiście z banku i wysyłasz do notariusza (u którego zdecydujesz się podpisać akt przeniesienia własności).
Z aktem notarialnym dopiero wybierzesz się do banku aby uruchomili kredyt. (ja mam czas do 10 czerwca na to).
Odbiory mieszkań od dewelopera i ich terminy - Orlińskiego 12 (vademecum)
Re: Odbiory mieszkań od dewelopera i ich terminy - Orlińskiego 12 (vademecum)
Witam Przyszły Sąsiadów,
Wczoraj udało mi się odebrać mieszkanie "dziób naszego Titanica". Wszytko poszło bardzo sprawnie i udało się wyrobić chyba w 1h. Mam co prawda małe odchyły na podłodze, ale dogadałem się z Budimex-em i dostarczy mi materiały na te małe poprawki. Generalnie tak jak u każdego 1 mała rysa na szybie w salonie itp. Atmosfera odbioru dość komiczna, możne dlatego ze wszyscy się śmiali z dziobu Titanica
Wszytko wczoraj poszło bardzo bym powiedział sprawnie bo około 2h po obiorze już miałem ustalony termin do notariusza. Mała ciekawostka dla tych co mają Kredyt w Pekao S.A. żeby Bank wydał wam Dokumenty, które są potrzebne do notariusza musicie poprosić Budimex o przesłanie e-mailem 2 dokumentów tj.: PRAWOMOCNE POZWOLENIE NA UŻYTKOWANIE ( decyzja + prawomocność tej decyzji ) Mi Pan z Budimexu wysłał skany w ciągu niecałych 20 min od telefonu do nich. E-mail do Banku z tymi Skanami wystarczy żeby bank wydał wam dokumenty potrzebne do Notariusza. No i oczywiście później skan do notariusza z dokumentami z Banku a na samo podpisanie Oryginały papierowe
Mam nadziej że pomogłem bo ja w pewnym momencie się pogubiłem ile to skanów gdzie trzeba wysłać żeby czegoś nie zapomnieć
Pozdr,
Jacek
Wczoraj udało mi się odebrać mieszkanie "dziób naszego Titanica". Wszytko poszło bardzo sprawnie i udało się wyrobić chyba w 1h. Mam co prawda małe odchyły na podłodze, ale dogadałem się z Budimex-em i dostarczy mi materiały na te małe poprawki. Generalnie tak jak u każdego 1 mała rysa na szybie w salonie itp. Atmosfera odbioru dość komiczna, możne dlatego ze wszyscy się śmiali z dziobu Titanica

Wszytko wczoraj poszło bardzo bym powiedział sprawnie bo około 2h po obiorze już miałem ustalony termin do notariusza. Mała ciekawostka dla tych co mają Kredyt w Pekao S.A. żeby Bank wydał wam Dokumenty, które są potrzebne do notariusza musicie poprosić Budimex o przesłanie e-mailem 2 dokumentów tj.: PRAWOMOCNE POZWOLENIE NA UŻYTKOWANIE ( decyzja + prawomocność tej decyzji ) Mi Pan z Budimexu wysłał skany w ciągu niecałych 20 min od telefonu do nich. E-mail do Banku z tymi Skanami wystarczy żeby bank wydał wam dokumenty potrzebne do Notariusza. No i oczywiście później skan do notariusza z dokumentami z Banku a na samo podpisanie Oryginały papierowe

Mam nadziej że pomogłem bo ja w pewnym momencie się pogubiłem ile to skanów gdzie trzeba wysłać żeby czegoś nie zapomnieć

Pozdr,
Jacek
Mieszkanie przed chwilą odebrane. Do protokołu wpisany lekkie uszkodzenie kaloryfera, rysa na szybie, brak spadku z jednej strony na balkonie. Za parę innych rzeczy wynegocjowane materiały. Generalnie było ok.
-
Dziś odebrałem mieszkanie. Większych uwag nie było, ryska na szybie i parapecie, trochę pęknięć, brak pionu na korytarzu i takie tam duperele. Najpoważniejszą wadą jaką dla mnie jest to że w drzwiach balkonowych mam 3 drzwi otwierane a powinny być tylko 2 a trzecie to od lewej strony miało być stałe - tak jak mam w projekcie. Niestety zrobili otwierane które i tak się całkiem nie otwiera bo wadzi o kaloryfer. Po co mi 3 drzwi na mały balkon?. Efektem tego jest że rama okna jest bardzo mało sztywna i przy każdym zamknięciu drzwi balkonowych trzęsie się jak galareta. Boje się, że po czasie cała rama się obluzuje. Dostałem 5 worków zaprawy i wiadro szpachli. Mieszkanie odbierane z firmą od odbioru mieszkań. Dowiedziałem się że jestem jeden z ostatnich, i że na jutro przewidziane są ostatnie odbiory.
-
toolpusher pisze:Dostałem 5 worków zaprawy i wiadro szpachli. Mieszkanie odbierane z firmą od odbioru mieszkań.
Mam pytanko

-
Tak na odbiorze od razu. Wskazujesz na nierówności pęknięcia itp. Im więcej tych rzeczy tym więcej worków kleju dostajesz. U mnie się wykłócał ten gościu od odbioru i mogę powiedzieć że zarobił na siebie prawie bo jeden worek to 40zł.
Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”