Witam Wszystkich! Mam ogromna prośbę do osób które zakupiły miejsce parkingowe lub jeżeli jesteście wynajmującymi innym osobą takie miejsce. Miejsca parkingowe na naszym osiedlu budzą wiele różnych uczuć i kontrowersji.
Jesteśmy osobami, które zakupiły miejsce parkingowe podziemne natomiast nie możemy na nim stać gdyż ktoś na tym właśnie miejscu notorycznie parkuje samochód. Absurd prawda? Mam ogromna prośbę właśnie do tej osoby aby parkować na swoim zakupionym miejscu parkingowym i nie zajmowała miejsca parkingowego innym, którzy takie miejsce kupili. Myśle że budimex oferuje jeszcze kilka miejsc parkingowych w naszej inwestycji wiec jeżeli nie mieścicicie się na jednym zawsze można zakupić drugie. Może będzie rabat:)
Pozdrawiam!
Parkowanie na nieswoich miejscach postojowych w garażu / co zrobić - Orlińskiego 12
Re: Parkowanie na nieswoich miejscach postojowych w garażu / co zrobić - Orlińskiego 12
Paulinaa pisze:Witam Wszystkich! Mam ogromna prośbę do osób które zakupiły miejsce parkingowe lub jeżeli jesteście wynajmującymi innym osobą takie miejsce. Miejsca parkingowe na naszym osiedlu budzą wiele różnych uczuć i kontrowersji.
Jesteśmy osobami, które zakupiły miejsce parkingowe podziemne natomiast nie możemy na nim stać gdyż ktoś na tym właśnie miejscu notorycznie parkuje samochód. Absurd prawda? Mam ogromna prośbę właśnie do tej osoby aby parkować na swoim zakupionym miejscu parkingowym i nie zajmowała miejsca parkingowego innym, którzy takie miejsce kupili. Myśle że budimex oferuje jeszcze kilka miejsc parkingowych w naszej inwestycji wiec jeżeli nie mieścicicie się na jednym zawsze można zakupić drugie. Może będzie rabat:)
Pozdrawiam!
Widzę, że bezczelność ludzi rozlewa się po całym osiedlu Orlińskiego i Avia.
@Paulina - a skrzyknij paru rosłych znajomych i po prostu przenieście delikwenta ustawiając go tak między dwoma ścianami aby nie mógł w żaden sposób wyjechać

Re: Parkowanie na nieswoich miejscach postojowych w garażu / co zrobić - Orlińskiego 12
Neigbour pisze:Paulinaa pisze:Witam Wszystkich! Mam ogromna prośbę do osób które zakupiły miejsce parkingowe lub jeżeli jesteście wynajmującymi innym osobą takie miejsce. Miejsca parkingowe na naszym osiedlu budzą wiele różnych uczuć i kontrowersji.
Pozdrawiam!
Widzę, że bezczelność ludzi rozlewa się po całym osiedlu Orlińskiego i Avia.
@Paulina - a skrzyknij paru rosłych znajomych i po prostu przenieście delikwenta ustawiając go tak między dwoma ścianami aby nie mógł w żaden sposób wyjechaćEwentualnie pomysł z któregoś z forów innych bloków - linka holownicza i prze parkować na siłę... ale to było na zewnątrz więc odradzałbym w garażu podziemnym...
Haha! Dobry pomysł. W ostateczności wykorzystam ten pomysł:) ale tak serio to pisze to po to aby każdy z nas się szanował i szanował innych oraz wspólnotę jaką mamy zamiar tworzyć. Gdyby te miejsca parkingowe nie kosztowały tyle to nie robiłabym o to takiego „szumu”. Uważam, że zasady powinny być przestrzegane. Mam nadzieje że u Was takie sytuacje nie miały miejsca. Ewidentnie Pan posiada dwa samochody lub ktoś do tej osoby przyjeżdża i ta osoba wykorzystuje możliwości parkingu:) a nikt tego nie weryfikuje chyba... przynajmniej na obecny moment. A moi fachowcy parkują poza garażem pod blokiem

Niestety, u mnie była podobna sytuacja, na szczęście tylko raz. Zapłaciliśmy za te miejsca bardzo dużo - są to jedne z najdroższych miejsc parkingowyach w Krakowie, dodatkowo co miesiąc musimy płacić 160zł, nie możemy akceptować tego, że ktoś inny parkuje na naszych miejscach. Dopiero zaczynamy tam mieszkać, nie róbmy problemów już na samym początku 

Przed przeciągnięciem linką proponuję upewnić się czy samochó, który będzie ciągnięty nie ma skrzyni automatycznej żeby sobie problemów nie narobić 

morth pisze:Przed przeciągnięciem linką proponuję upewnić się czy samochó, który będzie ciągnięty nie ma skrzyni automatycznej żeby sobie problemów nie narobić
Dziękuje za poradę

orl69 pisze:Niestety, u mnie była podobna sytuacja, na szczęście tylko raz. Zapłaciliśmy za te miejsca bardzo dużo - są to jedne z najdroższych miejsc parkingowyach w Krakowie, dodatkowo co miesiąc musimy płacić 160zł, nie możemy akceptować tego, że ktoś inny parkuje na naszych miejscach. Dopiero zaczynamy tam mieszkać, nie róbmy problemów już na samym początku
O to nie tylko u mnie jest podobna sytuacja:) miejmy nadzieje że już nie będzie miało to miejsca.
Widzę że pomimo mojego apelu nadal ktoś ma mnie głęboko w du***. Powtórzę i napisze jeszcze raz- bardzo serdecznie proszę o NIE parkowanie na miejscach, które nie są Państwa własnością. Po to kupiliśmy miejsce parkingowe aby na nim parkować swoim samochodem a nie aby ktoś robił to za nas! Jeżeli ktoś jest zainteresowany miejscem parkingowym myśle że takowe jeszcze są do zakupu....
Myślę, że zamiast pisać tutaj na forum prośby do tej osoby, która pewnie w ogóle tego forum nie czyta, możesz zostawić jej kartkę za wycieraczką + drugą kartkę z informacją, żeby tu nie parkować przylepić na ścianie obok Twojego miejsca. Jak nie pomoże, to dzwonisz po Policję i mówisz, że ktoś wtargnął na Twój teren.
knd pisze:Myślę, że zamiast pisać tutaj na forum prośby do tej osoby, która pewnie w ogóle tego forum nie czyta, możesz zostawić jej kartkę za wycieraczką + drugą kartkę z informacją, żeby tu nie parkować przylepić na ścianie obok Twojego miejsca. Jak nie pomoże, to dzwonisz po Policję i mówisz, że ktoś wtargnął na Twój teren.
Niestety to nie takie proste z racji że ja już spotkałam tego Pana w momencie gdy parkował na moim miejscu i poprosiłam o to aby tego nie robił- powiedział że się to nie powtórzy... kartka za wycieraczką też była.
Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”