Do przyszłych mieszkańców mieszkania... (nie będę pisał nr jednak )
Skoro zgłaszacie usterki i drukujecie papier marnując drzewa to przynajmniej wyrzucajcie to co drukujecie do kosza a jak jeszcze kosza nie macie to kontener na zewnątrz bloku nie jest daleko...
Ja rozumiem że są remonty wiec bałagan się robi ale to jest lekkie przegięcie żeby podarte papieru z protokołu odbioru wywalić w windzie na ziemie!
Jeżeli to nie państwa śmieci to pilnujcie proszę innych, którzy takowe śmieci oznaczone waszym numerem mieszkania rozrzucają.
Szanujmy część wspólną.... bo jak my sami tego nie będziemy szanować to ani ochrona ani kamery i nawet pani sprzątająca nic nie dadzą.
Słabe...
Pozdr,
J
Bałagan w windzie śmietnik zamiast windy ? - Orlińskiego 12
Re: Bałagan w windzie śmietnik zamiast windy ? - Orlińskiego 12
Radzę pilnować swoich robotników nie tylko w kwestii rozrzucania papierów... wczoraj widziałem w windzie 4 puste buteleczki po jakiejś wódce smakowej...
Dokładnie.... te butelki się pojawiają od przynajmnie 1,5 tygodnia na parterze były i w obu windach...
Witam wsystkich!
Dobrze że piszecie bo ja również miałam poruszyć kwestie porządku w naszym bloku. Dla mnie jest niezrozumiałe jak ludzie nie potrafią szanować wspólnego dobra. Ciekawe czy u siebie w mieszkaniu też podłoga traktowana jest jako śmietnik? Nie wiem jak innym ale mi osobiście przeszkadza to że zarówno jedna jak i druga winda traktowane są jak śmietnik, korytarz i parking wcale temu nie ustępują. Pudełka po wypalonych papierosach, kubek po kawie, puszki po piwie... jak sami nie będziemy szanować wspólnego mienia to nikt za nas tego nie zrobi. Wczoraj np zauważyłam że ludzie są na tyle leniwi i bezczelni że zamiast podejść do kosza i wyrzucić papierek po batoniku, ktoś upchnął pomiędzy ścianą windy a „dyktę” która ochrania windę w czasie remontu. Litości! Czy to takie strasznie wyrzucać śmieci do kosza?
Ja osobiście się na to nie będę godzić bo to nasza wspólna powierzchnia do użytkowania. Ja nie śmiece i oczekuje tego od współmieszkańców.
Dobrze że piszecie bo ja również miałam poruszyć kwestie porządku w naszym bloku. Dla mnie jest niezrozumiałe jak ludzie nie potrafią szanować wspólnego dobra. Ciekawe czy u siebie w mieszkaniu też podłoga traktowana jest jako śmietnik? Nie wiem jak innym ale mi osobiście przeszkadza to że zarówno jedna jak i druga winda traktowane są jak śmietnik, korytarz i parking wcale temu nie ustępują. Pudełka po wypalonych papierosach, kubek po kawie, puszki po piwie... jak sami nie będziemy szanować wspólnego mienia to nikt za nas tego nie zrobi. Wczoraj np zauważyłam że ludzie są na tyle leniwi i bezczelni że zamiast podejść do kosza i wyrzucić papierek po batoniku, ktoś upchnął pomiędzy ścianą windy a „dyktę” która ochrania windę w czasie remontu. Litości! Czy to takie strasznie wyrzucać śmieci do kosza?
Ja osobiście się na to nie będę godzić bo to nasza wspólna powierzchnia do użytkowania. Ja nie śmiece i oczekuje tego od współmieszkańców.
Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”