Witam,
Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa z czynszem od Nowego Roku? Czy w związku z odwołaniem ochrony będzie niższy bo póki co w e-kartotece czynsz widnieje taki sam jak był (przynajmniej u mnie).
Czynsz bez ochrony / zmiana wysokości czynszu po odwołaniu ochrony - Orlińskiego 12
Re: Czynsz bez ochrony / zmiana wysokości czynszu po odwołaniu ochrony - Orlińskiego 12
Też mi się to nie podoba... miało być taniej a nasz zarządca coś nie skory do obniżenia czynszu...
-
Re: Czynsz bez ochrony / zmiana wysokości czynszu po odwołaniu ochrony - Orlińskiego 12
Również to zauważyłam i napisałam maila do Zarządcy. Koszt utrzymania części wspólnych musi zostać obniżony o kwotę, która była przeznaczana na ochronę.
Czynsz w starej wysokości to jedno, a drugie czy w tym miesiącu nie powinno być czasem rozliczenia opłat za media po półroczu?
Też mi się tak wydawało hehe. Chyba nasz zarządca zrobił sobie długą przerwę świąteczną...
Pozatym... nie wiem czy ktoś obserwuje te dane na portalu ale u mnie w przeciągu ostatnich kilku dni codziennie zmieniała się wysokość mojej nadpłaty/niedopłaty i okresy rozliczeniowe... mocno chwiejny system.
Pozatym... nie wiem czy ktoś obserwuje te dane na portalu ale u mnie w przeciągu ostatnich kilku dni codziennie zmieniała się wysokość mojej nadpłaty/niedopłaty i okresy rozliczeniowe... mocno chwiejny system.
Dokładnie jeszcze powinno być półroczne rozliczenie.
Rozmawiałam z zarządcą mamy zapłacić teraz czynsz w dotychczasowej wysokości, a odliczą to w lutym.
Rozliczenie wydaje mi się że powinno być w okolicach marca
Rozliczenie wydaje mi się że powinno być w okolicach marca
A jakieś uzasadnienie podali czy tak po prostu darmowa pożyczka? 

Zgodnie z Uchwala numer 7/2018 rozliczenie powinno byc za stany licznikow z 31 grudnia wiec ten termin marcowy jest dosc bez sensu....
Dokładnie,
może trzeba ich przeciągnąć z płaceniem
może trzeba ich przeciągnąć z płaceniem

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”