Otoczenie inwestycji Orlińskiego 12 - co powstanie wokół budynku
Otoczenie inwestycji Orlińskiego 12 - co powstanie wokół budynku
Witam czy ktoś się orientuje co ma powstać przy O12 od strony Zach tam gdzie teraz jest ten tor do ćwiczenia poślizgu
Re: Otoczenie inwestycji Orlińskiego 12 - co powstanie wokół budynku
Wszystko wskazuje na to, że powstanie tam nowy park w Czyżynach wywalczony w ramach tegorocznej edycji budżetu obywatelskiego przez okolicznych mieszkańców. Projekt wygrał w Krakowie i ponoć przeszedł do realizacji, więc jeśli nic się nie zmieni (ewentualnie nie będzie z nim jak z kilkoma olanymi przez miasto projektami z lat poprzednich), to powinna być zieleń. Jest na forum o tym sporo, jak wyglądało głosowanie na park w budżecie obywatelskim
Dobra informacja?

Fajnie by było gdyby powstał park bo może by trochę wyciszyl hałas jaki jest teraz od strony Stella i to przez 24 godz na dobę Tam jest jak przy autostradzie trochę współczuję tym co kupili mieszkanie od strony zachodniej
Chyba jednak parku przy O12 nie będzie bo znalazł się właściciel który wystąpił do miasta o zwrot tej działki.Także jeszcze może się okazać że za jakiś czas powstanie tam kolejny blok 

-
A czy był ktoś z Was fizycznie pod tą budową przy jej zach części? - czy ten hałas jest naprawdę, naprawdę okropny? 

Tam sa 3 pasy w jednym kierunku i 3 pasy w przeciwnym prędkości rozwijane przez samochody też tam nie sa małe także autostrada 

-
Wiem jakie tam są prędkości, bo czasem przejadę tamtędy. Nie mam niestety za to pojęcia jak to słychać będąc w domu np. w O12 od strony zach.
Z tego co widzę na zdjęciach z tego wątku o budowie kolejnych kondygnacji - to zachodnio-południowy kraniec budynku "zahacza" o "mały zagajnik" - a od maja do września udało się te drzewka zachować w całości
Myślicie, że to coś da? I czy się te drzewka uchowają do zakończenia budowy?
Fatalną informacją są pogłoski o możliwym niezrealizowaniu Parku z BO
Z tego co widzę na zdjęciach z tego wątku o budowie kolejnych kondygnacji - to zachodnio-południowy kraniec budynku "zahacza" o "mały zagajnik" - a od maja do września udało się te drzewka zachować w całości

Myślicie, że to coś da? I czy się te drzewka uchowają do zakończenia budowy?
Fatalną informacją są pogłoski o możliwym niezrealizowaniu Parku z BO

A miało być tak pięknie
A tu ani zielonego parku ani miejsc parkingowych pod blokiem i do tego ceny za m2 wyższe niż np na O9.Nie wiem na czym miała polegać atrakcyjność tego etapu 

A ja mam nadzieję, że w końcu np. ABW weźmie się za ekoterrorystów i skończy się wymuszanie haraczy.
Arav pisze:Trzeba odrobine wiecej doplacic za nie zagladanie sobie do okien z sasiadami.
Z tym nie zagladaniem sobie do okien to może być jeszcze różnie .Nie wiadomo czy za jakiś czas zamiast zielonego parku od strony zach nie powstanie kolejny blok

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”