Jak długo trwa wykończenie nowego mieszkania / kiedy wprowadzka - Avia 8
Jak długo trwa wykończenie nowego mieszkania / kiedy wprowadzka - Avia 8
Jak idzie Wam wykańczanie nowych mieszkań w Avii 8 / ile czasu potrzeba na wykończenie nowego mieszkania wg Was? Ciekawi mnie, czy już ktoś zdążył zamieszkać w Avii 8, ale chyba pierwsze osoby będą się wkrótce wprowadzały. U mnie jeszcze sporo zostało do zrobienia niestety. Ile Wam zajmuje wykończenie mieszkania?
Re: Jak długo trwa wykończenie nowego mieszkania / kiedy wprowadzka - Avia 8
tatar pisze:Jak idzie Wam wykańczanie nowych mieszkań w Avii 8 / ile czasu potrzeba na wykończenie nowego mieszkania wg Was? Ciekawi mnie, czy już ktoś zdążył zamieszkać w Avii 8, ale chyba pierwsze osoby będą się wkrótce wprowadzały. U mnie jeszcze sporo zostało do zrobienia niestety. Ile Wam zajmuje wykończenie mieszkania?
Moja ekipa rok temu w O10 uwinela sie w 2 tygodnie (bez montarzu drzwi i paneli ale to na to pare dodatkowych godzin potrzeba).
U mnie roboty trwają już prawie miesiąc a jeszcze paneli nie ma ułożonych
ale płytki, ściany pomalowane są. Było trochę przeróbek instalacji (przykład: gniazdka zamontowane w takim miejscu, że nie dałoby się założyć framugi od drzwi) + przeróbki hydrauliczne a także burzenie ściany. W sumie nie spieszy mi się z wprowadzeniem się, bo w mieszkaniach obok mnie kompletnie nic się jeszcze nie dzieje a już raz mieszkałam jako jedna z pierwszych w nowym bloku i powiem szczerze, że porządnego wypoczynku nie uświadczyłam przez jakieś pół roku 

Neigbour pisze:tatar pisze:Jak idzie Wam wykańczanie nowych mieszkań w Avii 8 / ile czasu potrzeba na wykończenie nowego mieszkania wg Was? Ciekawi mnie, czy już ktoś zdążył zamieszkać w Avii 8, ale chyba pierwsze osoby będą się wkrótce wprowadzały. U mnie jeszcze sporo zostało do zrobienia niestety. Ile Wam zajmuje wykończenie mieszkania?
Moja ekipa rok temu w O10 uwinela sie w 2 tygodnie (bez montarzu drzwi i paneli ale to na to pare dodatkowych godzin potrzeba).
Wszystko zależy od metrażu, zakresu prac i ilości osób w ekipie. U mnie 45m to bite trzy tygodnie dla dwóch osób (również bez podłogi o drzwi). Oczywiście można szybciej, ale gdy się kładzie „mokre na mokre”, zwłaszcza przy obecnej pogodzie wzyzysko schnie dużo dłużej niż jak u mnie pracowali w sierpniu.
michalxg pisze:Neigbour pisze:tatar pisze:Jak idzie Wam wykańczanie nowych mieszkań w Avii 8 / ile czasu potrzeba na wykończenie nowego mieszkania wg Was? Ciekawi mnie, czy już ktoś zdążył zamieszkać w Avii 8, ale chyba pierwsze osoby będą się wkrótce wprowadzały. U mnie jeszcze sporo zostało do zrobienia niestety. Ile Wam zajmuje wykończenie mieszkania?
Wszystko zależy od metrażu, zakresu prac i ilości osób w ekipie. U mnie 45m to bite trzy tygodnie dla dwóch osób (również bez podłogi o drzwi). Oczywiście można szybciej, ale gdy się kładzie „mokre na mokre”, zwłaszcza przy obecnej pogodzie wzyzysko schnie dużo dłużej niż jak u mnie pracowali w sierpniu.
U mnie było mieszkanie m ale fakt ze to byl wrzesien wiec troche inna sprawa niz wykańczanie w takiej pogodzie jak jest dzisiaj za oknem...
Duże roboty zakończone, ale małego dłubania i jakiś pierdółek cały czas coś, chwili spokoju nie ma 

Wróć do „Avia 8 (etap VIII) - forum mieszkańców budynku”